|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#321 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Neutrik balansirani (ali radio bi mi i nebalansirani, u biti sam se zaje..). pola sam ga konfigurirao na "normalled", a pola na odvojenu varijantu.
npr. JD990 mi ulazi na 7 i 8 odotraga na gornji red (A), i onda iz donjeg reda (B) odotraga ide u FF800 na IN7/8, sve dok u B sprijeda ne upiknem nesto u 7 i 8, onda to preuzima input i iskapca JD990. ostalo mi je spojeno klasicno, znaci A i B odvojeno, znaci samo dovodim inpute ili outpute na patch, bez prospajanja, da su mi na jednom mjestu. bio je prilico jeftin, mislim oko 60tak eura.. @sillicon: dobro izgleda AKAI, to ce ti dobro doci uzivo.. PS kad mi saljes wave-ove ? sad imam malo vremena.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Pro Member
|
![]()
Ubrzo saljem. Bekapovao sam pesme i pripremio za mix i obrisao sa kompa a nemam wave-ove
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Evo moj S-3000XL sa DSP efekt procesorom. Na njega mi je SCSI kabelom spojen ZIP 250 MB, pa CD-ROM (imam oko 100-tinjak akai cd romova) i onda naravno SCSI kabelom u komp na kojem editiram patcheve (MESA editor) i semplove. Ja sam svog kompletno rastavio i oprao sve dugmiće i front panel. Sada je kao iz tvornice. Kupio sam novi display backlight i ugradio. AKAI mi je spojen digitalnim izlazom direktno u digitalni ulaz sound kartice, tako da je pozadinski šum = 0. Koliko god kasnije poglasniš snimku, šum i dalje 0. ![]() Od samplera imam još i ASR 10R i S-550.... svaki ima svoje čari i svoj "sound", ali o tome u nekom drugom topicu. Last edited by Don Solaris; 12-03-2008 at 07:57 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Pro Member
|
![]()
Ahhh kakav headroom ima Akai
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Pro Member
|
![]()
Dakle gde smo stali? AKAI !!!!
Jedina sempl mashina koja mi i dalje greje dushu i ushi.
Be more PRO less TOOL... Last edited by clusterchord; 14-03-2008 at 02:16 AM. Reason: priv dio se odnosi na postove kojih vise nema.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
MCI Master
|
![]()
kao sto niko nezna kako filter na EIIIx seriji zvuci kao na EIII a digitalan je
![]() ![]() ![]() inace DON nisi vidio analogni editing dok ne vidis kako rade Wavetherm B ili CMI ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Pro Member
|
![]()
Koja je cena za S 550?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Pro Member
|
![]()
@roginator:
Ma ja sam sretan i sa S-550. Ne mogu vjerovati da sam toliko vjerovao "soft samplerima". Ali... prvi trag je bio kada si ti pričao o Add-One kada sam čuo ono: "vca, bitovi, punch.... filter". Tada je bilo ono "ring the bell", i onda sam skontao neke stvari. Kasnije si pričao o ASR-10, a meni nikako da bude jasno kako je taj čovjek več 10 godina oduševljen tom spravom. Nabavim ja ASR i onda mi sve postane JASNO!!! Također tvoja je krivica što sam kupio onaj AKAI sampler. Uglavnom, do prije 4 mjeseca nisam imao niti jedan sampler i mislio sam da je N.I. Kontakt početak i kraj svega. Danas imam 3 samplera. Mogu samo da kažem jednu stvar: HVALA !!!! ![]() P.S. Dobro su nam u školi govorili: "slušajte starije!!". P.S.S. Ja sam kasnije saznao od fredna. Roginator je u školi bio rukovodioc mom frendu (ono, pioniri i te fore). "Ajde djeco, obucite plave kapice i crvene marame, danas idemo na izled povodom Titovog...." - zborio je nekad davno drug roginator. ![]() ![]() ![]() Last edited by Don Solaris; 14-03-2008 at 10:57 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta posedujete od opreme ? | alavuk | Produkcija Elektronske Muzike | 19 | 30-10-2006 02:51 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |
Fotke | Shot | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 26-02-2006 02:37 AM |
Fotke na?ih studio | mandrak | Razno | 5 | 11-04-2005 09:57 AM |