|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Maudio Ultra 8-R (usb) je korektna karta,nisam cuo da iko kuka...
Usb 2.0 ima veci protok od FW400... Mada je profire 2626 dosta prodavanija i neznatno skuplja karta (za nekih 70-80€) i mislim da je mozda i bolji izbor, ali i skuplji...
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako ultra ima slican zvuk kao sto ima i izgled naspram fast track pro ne bih se zurio da je uzmem iskreno..
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
pa ne znam kakav zvuk ima, a da liči - liči što je valjda i za očekivati samo što ima više ulaza, ali ono što sam pročitao na netu i čuo na youtube deluje OK, cena mi odgovara pa sad...
Last edited by aleibauci; 15-06-2011 at 09:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Trenutno na kompu imam vezane hdsp9632 i fast track pro. Naspram prve koja i nije neki svemir jelte ova druga zvuci kao kanta!
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali poredimo babe i zabe! RME kosta skoro isto, cak i manje ali ima drugu namenu i predstavlja deo sistema a ne sistem, NEMA preampe, sto je abnormalno bitna stavka. To je veoma kvalitetna digitalna I/O karta koja zahteva jos bar 2-3000€ nekih preampa i mixera da bi se culo sta uopste radi i NIJE resenje za laptop... Dakle nije ista liga, poredimo Slobodu iz Cacka i Aston Villu... ![]() Ovde covek trazi kompletno (kakvo-takvo) resenje za 300-400€...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 15-06-2011 at 10:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Ma ok bockie, sve stoji... I ne koristim ovaj m-audio bas zbog toga sto je takav (ponekad rijetko kao dodatni line in), niti preporucujem covjeku 9632 jer trazi externu kartu. Ali razlika je toliko nebo-zemlja u konverziji da se pitam jel to uopste upotrebljiva kartica? Cisto sumnjam da bi neki high end konvertor tipa lynx aurora toliko isprasio hdsp-a koliko ovaj prasi njega.. + integrisana sa macbooka zvuci bolje od fast track-a rekao bih..
Ne bih da covjeku stajem na zulj, ali mi se cini da je ta kupovina 'nako ![]() Ovog profire-a sto smo pominjali nisam nikad uporedio na a/b testu, ali mi se po sjecanju cini da zvuci normalnije..
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
Ziv se coek na sve navikne pa i na kante a i na SSL-a!?!
![]() Ne vjerujem da ces pogrijesiti ako se odlucis za neki m-audio iz klase, preporucujem profire610 za tvoje potrebe,stabilan, i vise nego zadovoljavajuci zvuk, cvrste izrade za eventualno vucaranje,licno nikakvih problema vec godinu i po! Mislim da su m-audio u budget klasi koja tebe interesuje jaaako dominantni i ispred konkurencije,cast izuzecima! Brate, koliko para toliko muzike i pusti pametovanje, malo iscitaj i poslusaj sebe, uz toplu preporuku za FW TI chipset za sta god da se odlucis,bilo m-audio, bilo TC impact twin(koji bi ja jos uzeo u razmatranje ako pitas) ili sta god! Obavezno planiraj! Pezo,volksvagen,seat ili majbah od dva miliona? www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 15-06-2011 at 11:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam bash sa NEC fw kartom imao problema opakih, bas to, plavi ekrani, bagovanje, pokusao sam i sa integrisanim VIA chipsetom na ploci i isti problemi...Sta sve nisam pokusao ("Sta sve nisam procitao Tarabice, Jehovine Svedoke, Nostradamusa..." ![]() EDIT: Sve to na fresh instalacijima legalnih sistema, pokusao XP, 7 (i 64bitnu i 32bitnu) ... I to u glavnom kada se pustaju fajlovi razlicitom sample rate-a, tu izbaguje, ukoci se i izbaci plavi ekran Last edited by Jan; 15-06-2011 at 11:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
MAO
|
![]()
RME 9632 je fakat oduvek bio bestbuy i to prilično skupa karta u svoje vreme, a i danas drži cenu. Profire je komlpetno nov set konvertera i preampa u odnosu na sve iz Maudio istorije, i osetno je bolji, što možete prostim testom čuti. I dalje kilometrima do ozbiljnog RME sounda, al to je to i to toliko i košta
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna karta ! | bane025 | Computer Hardware | 8 | 19-05-2011 10:09 PM |
Eksterna zvucna karta | Korg78 | Computer Hardware | 20 | 07-04-2011 10:33 AM |
zvucna karta edirol fa-101 | Kontaktronik | Computer Hardware | 0 | 19-10-2007 09:13 PM |