Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2010, 10:38 AM   #21
quake2
Banned

Default Re: Analogija...

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
taj rad!

ja sam celu noc nesto muzicirao i dosao sam do nekih "analognih" rezultata putem digitalne tehnologike, pa se tako radujem sabajle, eto...

pozz
Cestitam....a ujedno si i uvideo nadam se u cemu je razlika....to sto si radio celu noc,sa pravom analogijom si verovatno mogao za sat vremena...
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 12:23 PM   #22
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
...za greske u sviranju i pevanju budu okrivljeni oni koji su u stvari i krivi...
. Odlicna recenica!

I smesna i tuzna,skroz tacna...!

Awacs je u pravu. Ali koliko je to vezano samo za analogiju je vec pitanje...
To je nacin rada, pristup produkciji i moguce je tako raditi i danas, ali sa malo starijom gardom, cak se i trazi tako, dok su klinci : "to ces ti u mix-u da sredis"...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 01:07 PM   #23
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Cestitam....a ujedno si i uvideo nadam se u cemu je razlika....to sto si radio celu noc,sa pravom analogijom si verovatno mogao za sat vremena...
xexe

celu noc sam editovao vokale i uopste se nisam vremenski cimao oko digi -> anal metafizike jer sam koristio 8bitne neke semplove

semplovi analogije zvuce isto kao prava analogija i nema nekog preteranog cimanja / gubitka vremena etc.. (demantujte me ako sam dete debil )

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 04:00 PM   #24
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Mislim da je nepotrebno preterano povezivati termin "analogno" sa nekim specifičnim načinom rada u produkciji ili čak životnom filozofijom. Skoro svi studijski trikovi koji postoje danas koristili su se i pre nastanka digitalnog snimanja. Popravljana je intonacija, bilo je copy/paste u ogromnim količinama, postojali su semplovi, lupovi, nasnimavanje, automatski dupleks, šta sve ne... Pesma "Strawberry Fileds Forever" sastavljena je od dva različita snimka, s tim što je druga polovina bila odsvirana u dosta bržem tempu i u višem tonalitetu (za ceo stepen). Ipak su u miksanju od toga napravili ono što čujemo kao jednu pesmu. S druge strane, mnogo je albuma snimljenih digitalnom tehnologijom bez nasnimavanja i bilo kakvog editovanja.

Dakle, sklonost/nesklonost studijskim trikovima ne treba povezivati sa pojmovima analogno/digitalno. Ako se govori o analognim uređajima tu je stvar jasna kao dan - sve dok nema nula i jedinica, još smo u analogiji. Kad se kontinuirani talas pretvori u stepenasti, više nismo.

Last edited by Znak; 13-11-2010 at 08:13 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 04:33 PM   #25
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
semplovi analogije zvuce isto kao prava analogija i nema nekog preteranog cimanja / gubitka vremena etc.. (demantujte me ako sam dete debil )
To je to sto nas zanima,barem mene-usnimiti analogno a za dalje cu se vec snaci,mislim da sebi ponekada mogu da dozvolim samo toliko luksuza u ovo zalosno,digitalno vreme.Ako bude otvorena nova sekcija,mogu da bacim neke snimke provucene kroz trakas ili usnimljene na traku i na hd pa neka svako konta sta mu se svidja,ne svidja ako se do sada nije igrao time....I da.....obavezno zabraniti u toj sekciji rasprave analogno vs. digitalno a potencirati na analogno+digitalno.Drugovi partizani,voljno.
Old 13-11-2010, 04:41 PM   #26
DzoniPFC
Pro Member

Mozemo ovako do kraja vremena, kad ce ta nova sekcija ?
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2010, 04:45 PM   #27
quake2
Banned

Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Old 13-11-2010, 04:47 PM   #28
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
To je to sto nas zanima,barem mene-usnimiti analogno a za dalje cu se vec snaci,mislim da sebi ponekada mogu da dozvolim samo toliko luksuza u ovo zalosno,digitalno vreme.Ako bude otvorena nova sekcija,mogu da bacim neke snimke provucene kroz trakas ili usnimljene na traku i na hd pa neka svako konta sta mu se svidja,ne svidja ako se do sada nije igrao time....I da.....obavezno zabraniti u toj sekciji rasprave analogno vs. digitalno a potencirati na analogno+digitalno.Drugovi partizani,voljno.
Pa, polazeci od toga da su posetioci celog Rumskog normalni i ok ljudi, mislim da nece valjda biti potrebe da se ista zabranjuje. Svaki funkcionalno - svrsishodan razgovor ili debata je uvek dobrodosla!
Iz toga se moze puno nauciti. Mislim da bi krajnje detinjasto bilo da neko upadne na takvu sekciju i krene sa time kako je ovo ili ono bolje...

Nije namena sekcije da prikaze rad sa analognim uredjajima kao bolji ,vec kutak za ljude koji tako rade ili kombinuju A/D, gde se mogu razmeniti informacije i iskustva vezana za analognu opremu i rad sa istom samostalno ili u kombinovanim uslovima itd...

Poz'

Old 13-11-2010, 04:55 PM   #29
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Pa, polazeci od toga da su posetioci celog Rumskog normalni i ok ljudi, mislim da nece valjda biti potrebe da se ista zabranjuje.
....he,he,he....nisi slucajno stavio ovo ocrvenjeno,priznaj....ma i na mnogim drugim temama ima uvek nekih raspravica pa neka bude pomalo i na ovoj,salio sam se za zabranu,naravno,ali ce sve to u svakom slucaju biti veoma korisno i zanimljivo a na kraju krajeva radi se o korenima i temelju sveg snimanja do danas,zato nam tema treba.Idemo rukice gore:

Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Sekcija!!!!!!
Old 13-11-2010, 05:12 PM   #30
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Nego, Kvejče, rece da imas magnetofon? Koji bese, sta? Ims nesto i uslikano, neku pesmitzu?

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules