|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
@Gorjan
Ne vidim potrebu za otvaranjem posebnog foruma koji ce se baviti "kucnim studijom" jer jedan takav vec imamo, ovaj na kome pisemo. Ako bolje pogledas postove, broj clanova, aktivne clanove, realno se moze zakljuciti da ima apsolutno najvise kucnih i amaterskih studija, zatim ima nesto ljudi koji rade u ozbiljnijim studijima sa ozbiljnijom opremom, a vrlo malo ima vlasnika ozbiljnijih studija. To samo govori da postoje clanovi zajednice koji su spremni da pisu ista javno po nekakvom forumu, i da postoje oni koji nisu spremni na to... i to je JEDINA stvar koja cini jednakim clanove jednog foruma... spremnost da ucestvuju! Siledzijstvo? Pa to postoji, kao i u zivotu, i to ne samo prema onima koji traze pomoc nego i prema onima koji pokusavaju da pomognu... doduse ja pod "siledzijstvom" podrazumevam i potez kada me neko tera silom da radim nesto sto ne umem, ne mogu, ne smem, ne moram ili necu da uradim ili me jednostavno mrzi... smor mi je... dosadno... davljenje, gnjavljenje... itd... ucestvovanje postaje sve drugo samo ne dobrovoljno. @Braca Apsolutno se slazem sa tobom, treba citati i raditi, a ako nekom nije dovoljno to sto je VEC napisano, slobodno nek napise ono sto fali.. niko nece imati nista protiv, a mozda mu se neko i zahvali... @Bitch Da... vec sam rekao da je jaako malo ljudi ovde koji uopste imaju dodira sa nekom spravom koja je ako nista drugo skuplja mnogo vise od necijeg "SVE sto imam i na cemu pokusavam da radim..."... Nadam se da nikom nije CILJ da to tako i ostane i da se ne ide napred, ne samo sa spravama nego sa rezultatima rada... @Dexyco Situacija da se neko javno izvine na Rumskom, kada nekog uvredi, povredi, nanese mu stetu bilo koje vrste a da za to nije imao racionalnog razloga ili smisla je apsolutno retka pojava, koja je toliko "popularna" da se cak ne stavi ni "na sticky".... @ALL Mislim da je nekorisno insinuirati na forumu, ako se nesto ima reci protiv ili za nekoga, javno, onda je najmanje stetno imenovati konkretnog clana... ovako vidim da se zabacuje udica... pa ko se "upeca"... pocnu da se grupisu "istomisljenici"... i znamo sta moze da se desi... nije toga bilo puno, ali je bilo... Ako niste sigurni u to sto zelite da napisete, onda je pametnije ne pisati nista... barem ja tako mislim, moje licno misljenje. Malo je ponizavajuce da se bilo koji ucesnik u raspravi samo-proverava... to je nepostovanje forumskih clanova... ali svih... a zbog cega? Prosta retorika i nudjenje jaaako visokog misljenja o sebi i svom "znanju", umesto necega makar malo opipljivijeg, nije (uvek) najbolji put da se covek "podigne u sopstvenim ocima"... iako je rasirena pojava. Nemam problem sa tim, uopste, to je stvar licnog izbora. Na ovakvom mestu, preovladavanje toga, dovodi do konflikta, najcesce neargumentovanog licnim iskustvom, i jedino sto preostane je trazenje nekih dodatnih "svojih" "prava" u odnosu na one koji, necije "sopstveno visoko misljenje o sebi i svom znanju", nisu prihvatili kao nesto opipljivo. Mislim da im se ne moze suditi zbog toga... forum je ok, a ako nista drugo, nije ni bolji ni gori od clanova koji ga sacinjavaju. pozdrav bogi
#22 |
Moderator
|
![]()
Koliko sam ja imao pregled situacije, cini mi se ovako...ako se pregledaju Gorjanovi postovi, on vec od ranije ima "problem" sa forumima, a posebno sa rumskim, jer ga nerviraju tipovi koji se kriju iza alijasa i pametuju, sto i mogu da shvatim, jer i mene to nervira, ali tako je na svakom delu planete..kulminacija je u Heatmanovom threadu, gde Heatman trazi savet o PT, pa mu Vrac odgovara da je PT HD super, a ostale verzije PT obogaljene i nas nekoliko se slozi s tim, a Gorjana to uvredi jer kako neko moze da preporuci tako skupu spravu kad ima i krekovani PT za nista para (koji on i sam koristi)...onda krecu komentari na moje i Moritzove postove, gde nama on ogorceno upucuje neke komentare koje ja ne razumem, jer nemaju veze sa kontekstom celog treda...Gorjan ga nije dobro ni iscitao, sto smo i svi zakljucili, nego mu se "skupilo", los dan ili sta
![]() Ja sam tebi Gorjane odmah i napisao da to sto si iskomentariso nema veze sa mojim postom nego sa necim drugim - sad i sam vidim da sam bio u pravu ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Gorjane prijatelju, slicne stvari su i meni smetale kada sam dosao na forum, ali sam jednostavno presao preko toga jer ovo je ipak samo forum, vremenom ces nauciti kako da postavis prava pitanja i dobijes prave odgovore,npr. ja sam pre svake kupovine prvo dobro procesljao forum i pitao ljude sta pazariti dobio sam gomilu korisnih saveta, ustedeo dosta vremena i novca. Zato iskuliraj i ne uzimaj sve to previse k srcu.Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam kako niko jos nije to pomenuo ali... jeste li videli ono sto su ubacili na GearSlutz-u, ona napomena sto stoji na vrhu i ne moze da se promasi... veoma korisna stvar IMO, mozda bi trebalo nesto slicno i ovde postaviti. Problem je sto neupuceniji clanovi cesto i ne znaju sta su lose rekli i zasto ih neko napusava, a hoce da naprave kucni studio, da mixaju i masteruju sa 1.000e u dzepu i traze savet (ovo je jedan primer a ima ih dosta).
S' druge strane forum bi trebao da bude i opustanje od svakodnevnih problema a ne dzak za udaranje, "fitilj" bi trebao biti duzi i sporogoreci... Sve u svemu ovaj forum nudi mnooogo vise od bilo kog drugog domaceg foruma za sve one koje ova tematika stvarno interesuje i moze stvarno mnogo da se nauci, a ponasanje pojedinih clanova u pojedinim situacijama nista ne menja u prici koja je bitna. Svako treba da ima svoje misljenje i ako hoce da ga podeli sa drugim, taj drugi treba da ga uzme u obzir i na kraju formira svoje misljenje i postupi onako kako on smatra da je najbolje... i sve to lepo i prosto zvuci na papiru (ekranu) medjutim u praksi se malo gubimo tu i tamo... ali i to je normalno jer zivi smo ljudi... ... Baka: "... pis macko... pis..." Macka: "... peace bako... peace..." ![]() ![]() Ajd' pa Pozz
#25 |
MAO
|
![]()
evo jedan od regularnih siledzija se samovoljno prijavljuje
![]() Prvo i prvo, mislim da majstori ovde, zapravo jesu majstori, i ne bi uzivali to postovanje od strane celog foruma, da to nisu. Tako da ako si i sam majstor, prvo se lepo pozitivno upoznaj sa ljudima, vise njih je relativno brzo zadobilo poverenje i toleranciju za svoje kaprice. Moj licni stav je da na glupa pitanja ne odgovaram, jedino ako nisam bas inspirisan da nekom u tom slucaju pomognem, ili ga bar podbodem, da sam upali mozak i nesto nauci. I to je i sustina moje definicije glupog pitanja, pitanja na koje je realno mogao i sam naci odgovor, ne ispadajuci glup u drustvu. Lenjost i inertnost mozga su meni jedne od najnegativnijih osobina koje covek a narocito kolega, mogu da imaju. Tako da, odredjena kolicina spicey humora, za zaokom, nekad zaista ume da probudi neciji inat i usmeri ga, sto rece disko, da skonta sta i kako da pita, a da dobije zaista kvalitetan odgovor. i to nema veze sa low i high delom foruma, neko moze da ima ozbiljan i zanimljiv problem sa m-audiom kao i apogeem. Licno, nemam nista protiv posebne low-budget sekcije, jer ima ljudi koji zapravo veruju i neretko postizu svoje zeljene rezultate i sa opremom jeftinijiom od kilo eura, i siguran sam da drugim novim clanovima mogu dosta da pomognu svojim iskustvima. |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() vrh! to se zove dobro oraspolozit covjeka! on topic, moram priznati da nisam pratio doticne rasprave clanova, i ne znam ponasanje clana koji je pokrenuo ovaj thread ali ubacio sam se na pocetku jer stvarno, iskreno, mislim da ideja o low end-u drzi vodu.. http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24114 |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Ma jok, ako se uvede low end, ko ce ostati u ostatku foruma? Ti sto bi se kvalifikovali da ostanu mogu da se po potrebi cuju telefonom, ili preko maila. A i ako ostanu, sumnjam da bi citali postove sa low end dela, a taman posla da odgovaraju, pa da ih neko vidi u low end-u
![]() RM |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se sa RM-om i Boggijem, sama ideja o low-end-u lepo zvuci, ali mislim da ipak ne treba otvarati novu sekciju zbog zbrke. Jer, ako se tamo kuca o kupovini te opreme, onda ce biti i price o svemu vezanom za nju, pa tako vise necemo imati podelu koju inace imamo na forumu, nego ce sve biti zbrckano u jednoj sekciji, tipa "kupujem m-audio", "Kako uraditi mastering" i "Usb ili firewire" na istom mestu...
#29 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
slazem se! Quote:
Pozdrav |
||||
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
Ovo si rekao tamo:
PT HD i MAC - put za uspesnog tonca, vlasnika studija, deraca mladih netalentovanih zvezda aj pozdrav, sad ce najrevnosniji moderatori web svemira da pobrisu sve ovo..., kad vec necete da se svadjate ko ljudi... __________________ Znaci, definisao si PT HD kao nesto sto je privilegija "snobova" |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 11:04 AM |
Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 08:32 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |