|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
2. Nije niko ni rekao da ce kick biti sabijen, ja ga u mixu i post produkciji malo iskompresujem tj. skresem mu peakove a sa L2 mu samo pojacavam RMS gde gubim na dinamici ali ne vise nego sto bi gubio da nisam srezao peakove U housu i technu dinamika igra najvecu ulogu znaci ako prekompresujes ne valja, mora biti tacno kako treba tj. da zvuk tj RMS svakog zvuka bude sto optimalniji a sve viskove ukidas ako preteras dovidjenja sa mixom
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Pure. Jesam naravno.. Pa vidis da sam napisao sta je problem. Multiband to ne resava naravno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ton magistar
|
![]()
jeli vi muziku gledate ili slusate? :P
meni nista ni jasno ovo o cemu govorite... mislin ovo sa tim kickom :oops:
![]() |
#14 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ala ga masterujete .. pa ja se uvek trudim da ne idem RMS ispod -12db .. Vi ga pakujete i vise :oops:
Sandro ima pravo , ne treba gledati sve te analyzere i sl. Samo slusaj i kada kazes to je to nema greske .. Uho je najbolji analyzer ![]() ja koristim TC Native EQ , Loudnes maximiser ,Rcomp .. obracam paznju uvek na nivo signala sve to obradim u SF odradis DC offset i sto jednostavnije .. Mada volim se igrati i sa ostalim plugovima a ovo mi je kao osnova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Pa kick treba da ima najacu "audible" glasnocu, missiiimm...
![]() A moje pitanje i dalje stoji. Zasto pored "korigovanja" tona pitch shifterom dobijem nebulozu da se bass naglo pojaca na main outputu ? Ivane, ne pakujem RMS, nit me zanima koliko je ako uhom ja to skapiram da je ok. Samo ne mogu da postignem tu "normalnu" glasnocju mastera, a da to ne bude neko budzhenje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
i ja nisan reka da muziku ne treba 'i gledat', ali ako je tebi kick preglasan, stisaj ga i rijesi si problem. ja stvarno ne razumin o cemu se tu radi. dakle, ako tebi zvuci ok, sto ima veze da tuce u plafon, ako ne zvuci i ako je preglasan - stisaj i zavrsena prica.
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ja govorim o skidanju peakova i podizanju rms-a sa l2. Gledam onoliko koliko je to potrebno, vise ne, sve sto cujem je zadovoljavajuce ali one male finese podesim gledajuci i naravno slusajuci da nesto ne pokvarim jer je sluh ipak referenca. @kvu ako ne mozes kompresijom to da resis sto mi je cudno onda stisaj ili probaj sa drugim (slicnim) zvukom pa vidi jel ti se isto desava, to mora da je neki peak i nista vise
![]() |
![]() |
#18 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ali ja i dalje ne vidin koji je problem sa tim kickom?! odnosno kako se cuje taj problem? :oops:
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderator
|
![]()
ne mislim na kompresiju bassa jer je u tome problem sa pitchom i bassom koji na pitchu pravi neki peak.
Kvu stavi ih radi experimenta u sidechain pa vidi da li ti se isto desava, ako da onda je problem u nekoj frekvenciji koja se mozda duplira ili ti ne znam ni ja sta vec, ako ne resio si problem
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Hajd, sacu da probam neke zajebavancije pa da vidimo sta pravi problem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pasivno sabiranje audio signala? | mildan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 16-10-2009 07:22 PM |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
Gde, pored rumskog, promovisati svoje radove? | disco violence | Razno | 13 | 18-01-2007 09:43 PM |
Hans Zimmer pored Creamwarea... | puRe | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 04-02-2004 10:11 AM |