|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Po meni, ns10 je zvucnik za monitorizaciju pri snimanju zbog odlicne rezolucije i SAMO kao pomoc u remixu iz istog razloga. Moze dovesti do totalno promasenih mixeva sto se meni desavalo vise puta. Mnogo bolje - prenosivije mikseve sam dobijao sa nekim sranjem od pionira koji je imao treperave led diode na frontu.
Priredio mi je niz neprijatnih iznenadjenja sa subovima koje uopste nismo culi u remixu - blam ![]() Mislim da je kriticniji izbor zvucnika od izbora pojacala - najbolji amp bez ozbiljne tonske korekcije ne moze ns10 dati ono sto nema ni u praksi ni na papiru - basove ispod 70hz. Uz sub woofer moze da prodje... al to je druga prica... Last edited by nikolaivanic; 28-11-2011 at 09:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što se tiče mog iskustva - ono je takvo kakvim sam ga već opisao: NS10 je u jednom trenutku bio svuda i bio je guran svim i svačim. I ono što sam zaključio slušajući ih (i radeći na njima i razgovarajući sa tadašnjim kolegama) je da se čak i sa "ne baš baš dobrim pojačalima" ponašaju korektno ukoliko se slušaju tiho. I naravno ukoliko se sve vreme ima u vidu da zvuk koji dolazi iz njih treba da bude "in your face", a ne "hi-fi, širok, dubok, pitom i lep". Možda grešim, ali u ono doba uglavnom nisam grešio. Kad pominjem "fetiš" ne mislim samo na Bryston nego na celu današnju famu oko Yamahe NS10. Malo mi to liči na dijalog tipa: - Koje pretpojačalo za Shure SM57? - Neve 1073. Pozdrav, Vasa P.S. @nikolaivanic: to jesu referentni zvučnici. Pod uslovom da ih poznaješ, naravno.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Yamaha NS10 ne zvuci uopste ruzno, po mom licnom neproducentskom misljenju, ona samo zvuci specificno i karakteristicno... i dakako je bila korisna i bice i dalje. Pokazuje sasvim drugacije ponasanje kvalitetnijim pojacalom, ali koji pasivni zvucnik to isto ne radi? Ovako, kroz tvoju pricu se provlaci cinjenica da je prakticno svejedno sta nakacis na NS10... to ce biti lose pa lose (kako god okrenes)... nemam takvo iskustvo... ima ljudi koji rade svakodnevno na NS10 i ako promena pojacala, kvalitetnijim, uslovi pojavu da im se rezultati rada poboljsaju, nije to onda "nova vrsta 'drugacijeg zvuka'"... to se zove "bolje". Quote:
NS10 je alat, Vaso, alat za rad. Fetis je pre gomila profi-izgledajucih wannabe profesionalnih monitora koji od profesionalnog imaju samo balansirani ulaz.... a takvih je napravljeno milion... E sada, ako neko poseduje NS10 da bi mu "izgledao" i da bi se pricalo da ga ima... to se ne moze izbeci... jer alat ne cini majstora.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 28-11-2011 at 01:23 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Desetke mozete vidjeti u najpoznatijim svjetskim studijima(naravno da oni sami ne "zavrsavaj" posao).Nebih se slozio sa onima koji tvrde da je to smece.Cijena im je i dalje stabilna i rijetko ih ko prodaje.Ja radim sa njima od 1993.Cak sam nabavio i rezervne zvucnike za nedaj Boze.Kada jednom naviknes na njihov zvuk nepada ti napamet da ih mijenjas.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav !
Evo pročita san sve moguce teme oko ns10ki i mene zanima sljedeće... Koja je maksimalna snaga ampa s kojom mogu ganjat ns10ke ? Ima mi prijatelj jednog starog outline-a snagaša ali računam da nije ispod 500w po kanalu na 8ohma.... Dali je to overkill za yamahe iako bi amp držao na najnižem mogučem levelu ? i da, kako inaće držite levele na svojim snagašima kako to procijeniti koliko se smije ganjat ? Unaprid hvala na odgovorima ! Tomo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da cesh stim snagashem od 500w da sprzish te male krhe yamahe..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |
Yamaha NS10 | Boskovic | Monitoring | 17 | 27-02-2004 12:03 AM |