|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Znam ali zato sluzi i sekcija OSNOVE right ?
![]() Slazem se da ima debilnih pitanja i da se nekad moze proguglati nesto ali NEKAD ljudi stvarno znaju da ubiju u pojam tog koji postavlja pitanje. Eto npr znam da skoro svi manje vise imaju u podsvesti negde da se od umetnosti ( ukljucujuci i muziku) ne moze ziveti bas lepo. Naravno ako ste u samom vrhu onda mozete i te kako ali ovako krpite kraj sa krajem. I sada iako mi svi to znamo dodje neki pocetnik pun entuzijazma i mi krenemo da ga bombardujemo "mali batali ti ovo na vreme dok jos mozes bla bla .." Covek bi se naravno smorio i zakljucio da ima dva resenja a) ili da upise neku muzicku skolu pa sve to sto moze da sazna ovde da nauci tamo b) ili da juri ljude koji to znaju da mu pokazuju i da juri po stranim forumima informacije koje mu trebaju Ja sam uvek u fazonu STO BI ISLI DUZIM PUTEM KAD MOZE KRACIM ![]() Naravno neko rece da neke stvari mora da nauci usput i TO STOJI ali mislim da nekad moramo da im damo konkretnije smernice ...
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ubio si ga jbt sa ovim ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Ovo pitanje, koje je ovde postavljeno, je jedno od hiljada i hiljada na koje treba ili znati tacne odgovore (nauceno) ili izmisliti tacne odgovore (talenat), u toku svakodnevnog posla, kada vrlo cesto nema vremena da se kontaktiraju pomocnici, a pogotovo ne nekakav forum. Posebno imam averziju prema forumskim pitanjima koja imaju u opisu "hitno!"... jer nema nista hitno dok ne gori necija kuca ili je neciji zivot u opasnosti (ne daj Boze!)... po mom licnom misljenju. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-05-2011 at 02:56 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Problem je sto su mnoga pitanja u stilu " Upecaj ribu umesto mene, ali najvecu", umesto " Pomozi mi da naucim kako se pecaju velike ribe" .
Vredi razmisliti o tome ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Bas tako! Ali, dobro, ako je vec tako, konstatovali smo stanje, hajde da se onda smisli resenje,evo predloga - da stavimo neko uputstvo na forum, neke bar smernice, kako i kada postavljati pitanja, da na taj nacin probamo da uticemo na ljude. Da vidimo kako se to resava drugde, da se mozda naprave liste sa FAQ stvari koje se moraju znati pre postavljanja bas jako banalnih pitanja... Mislim, predlazem samo, ne znam ni ja....
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
hehe..pa danas je bar sve lako!
Pre 20 godina NIJE BILO INTERNETA, ni FORUMA, ni SOFTWERA (pa cak ni besplatnog)..sedis sam - cackas, uvrces, malo te udari struja, malo izgoris visokotonce i posle nekog vremena znas sta smes a sta ne smas!! ![]() Koliko me samo ljudi bombarduje pitanjima "koji KIK", "koji efekat", itd...!!! Pa cak i da mogu da kazem odakle sam skinuo taj kik ili koji je seting na efektu, TO NECE SIGURNO NISTA POMOCI !!!! A pitanja poput, kako da ucitam banku samplova u Kontakt (bilo je i toga).. ![]() A TEK SAD - SA INTERNETOM !!!! NIKADA LAKSE I BRZE !!!! Hallo?? Sta je tu problem? Ako se ima vremena da se ostavljaju glupi i besmisleni postovi na Fejsu, onda se ima i vremena da se nesto drugo iskopa na netu!! Ali i to je znak vremena u kome zivimo...ide ruku uz ruku sa "Fejsom" Twitterom i tekstovanjem SMS-ova i ostalim zajebancijama...sve kratko, ultra sazeto, na brzinu.."DAJ SAD!" "ODMAH"... Problem je sto su danasnji "wannabe" producenti mnogo nestrpljivi. A da ne govorim sto su totalno ne-nasusani muzike. Ako pogledate / procitate, SVI veliki producenti danasnjice (od BT-ja do ovih sto rade Britney, Ke$hu, itd..) su ODLICNI MUZICARI koji su cak studirali jazz i kompoziciju, ovladali instrumentima itd..i SAD ZNAJU TACNO STA TREBA DA RADE!! (vladaju materijom - to se tako kaze) SVE TO ZAHTEVA VREME !! NEMOZE NISTA BRZO ! Mislm... moze, ali zvuci kao Qurc (odnosno kao 90% naseprodukcije). @ Bockie - pa na SVIM forumima LEPO PISE - Precesljate lepo sve, pre nego postavite neko pitanje ovde....!! Ali to niko ne postuje...
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-05-2011 at 04:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
nije li bilo nekog faq u planu i da je nekako to krenulo sa moricovim i kejkzovim postovima ????????? (izvinjavam se ako sam pogresio ljude)
ama ljudi manite se foruma sto kaze dabear cackanje i samo cackanje Pozdrav iz Juznog komsiluka !!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
@ugljesa: Svaka pesma je priča za sebe, a pogotovo svaki izvođač. Sa velikom rezervom procenjujem ljude koji nude konkretne odgovore na uopštena pitanja. Ne postoje dobri i loši pluginovi, nema dobrog i lošeg reverba, kompresora, EQ-a. Svaki je dobar ako "legne". Pitanje je samo u šta treba da "legne". I sad, ako neko uopšteno priča o "masivnoj matrici sa dosta basa i istaknutom gitarom"... šta da mu odgovoriš kad nemaš pojma da li je matrica već prošla kroz brickwall limiter, nemaš pojma kakav je karakter tih gitara, ne znaš ništa osim da je matrica "masivna" (pravi puno struje), a ne znaš ni kako čovek repuje ![]() A jebiga, može čovek da okači 8 sekundi "masivne matrice" i 6,5 sekundi repovanja pa možda i dobije neki smislen savet. Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove... onda mu baš i nije toliko stalo do odgovora. Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 16-05-2011 at 05:48 PM. Reason: "Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove" |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Te kad vidim "h" od "hitno!" smrkne mi se pred ocima... najozbiljnje. Quote:
![]() Ali mi se desava da u zadnje vreme oni koji do nedavno nisu puno znali o nekoj oblasti, zapravo krenu da pomazu drugima na istu temu na koju su (nekada) postavljali pitanja... Analog, Eomsy, Solozabal, Rhino... itd... ali to je retkost, ali je dobro da se i to desava... pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-05-2011 at 05:57 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ko je ko na Rumskom | OFF | Pricaonica | 195 | 27-05-2013 07:24 AM |
Farenhajt - Jos uvek, pop rock | Mitjovan | Promocija radova | 5 | 06-10-2010 12:57 AM |
zasto uvek nesto jebe | nav | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 22-08-2010 02:30 PM |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Kao i uvek nesto interesantno od mene :) | AcaHari | Tutorijali | 1 | 07-04-2007 09:24 PM |