Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2011, 02:24 PM   #11
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Re: Moze li realno?

Znam ali zato sluzi i sekcija OSNOVE right ?

Slazem se da ima debilnih pitanja i da se nekad moze proguglati nesto ali NEKAD ljudi stvarno znaju da ubiju u pojam tog koji postavlja pitanje. Eto npr znam da skoro svi manje vise imaju u podsvesti negde da se od umetnosti ( ukljucujuci i muziku) ne moze ziveti bas lepo. Naravno ako ste u samom vrhu onda mozete i te kako ali ovako krpite kraj sa krajem. I sada iako mi svi to znamo dodje neki pocetnik pun entuzijazma i mi krenemo da ga bombardujemo "mali batali ti ovo na vreme dok jos mozes bla bla .." Covek bi se naravno smorio i zakljucio da ima dva resenja a) ili da upise neku muzicku skolu pa sve to sto moze da sazna ovde da nauci tamo
b) ili da juri ljude koji to znaju da mu pokazuju i da juri po stranim forumima informacije koje mu trebaju

Ja sam uvek u fazonu STO BI ISLI DUZIM PUTEM KAD MOZE KRACIM .
Naravno neko rece da neke stvari mora da nauci usput i TO STOJI ali mislim da nekad moramo da im damo konkretnije smernice ...
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 02:25 PM   #12
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Ortakov band je napustio bubnjar, pa sam ja odlucio da ucim da sviram bubanj. Kako da naucim do srede da sviram bubanj, da ortaku ne propadne svirka?
Otprilike ovako izgleda poveci broj pitanja (ne samo ovde, na netu generalno).
Ovo sa bubnjarem hahahahaa

Ubio si ga jbt sa ovim
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 02:49 PM   #13
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
..........
Ja sam uvek u fazonu STO BI ISLI DUZIM PUTEM KAD MOZE KRACIM .
Po mom iskustvu je mnogo bitnije GDE idemo, svejedno je kojim putem.
Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
......... ali mislim da nekad moramo da im damo konkretnije smernice ...
izostanak odgovora moze biti sasvim konkretna smernica, jer pospesivanje necije radoznalosti i primoravanje istog da sam nadje odgovore na pitanja, ga vodi ka vecoj samostalnosti i sigurnosti u sebe. Oslanjati se stalno na pomoc drugih je losa navika. Na kraju, moze ga primorati da preformulise pitanje i nauci da (bolje) komunicira sa drugim ljudima, pogotovo sa onima koji vise znaju od njega, ali sa ciljem da dobije trazene odgovore... a ne da ga odCOOLiraju.

Ovo pitanje, koje je ovde postavljeno, je jedno od hiljada i hiljada na koje treba ili znati tacne odgovore (nauceno) ili izmisliti tacne odgovore (talenat), u toku svakodnevnog posla, kada vrlo cesto nema vremena da se kontaktiraju pomocnici, a pogotovo ne nekakav forum.

Posebno imam averziju prema forumskim pitanjima koja imaju u opisu "hitno!"... jer nema nista hitno dok ne gori necija kuca ili je neciji zivot u opasnosti (ne daj Boze!)... po mom licnom misljenju.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 16-05-2011 at 02:56 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 03:50 PM   #14
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Zasto ljudi na Rumskom ne odgovaraju uvek na pitanja?

Problem je sto su mnoga pitanja u stilu " Upecaj ribu umesto mene, ali najvecu", umesto " Pomozi mi da naucim kako se pecaju velike ribe" .
Vredi razmisliti o tome
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 04:38 PM   #15
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Problem je sto su mnoga pitanja u stilu " Upecaj ribu umesto mene, ali najvecu", umesto " Pomozi mi da naucim kako se pecaju velike ribe" .
Vredi razmisliti o tome

Bas tako!

Ali, dobro, ako je vec tako, konstatovali smo stanje, hajde da se onda smisli resenje,evo predloga - da stavimo neko uputstvo na forum, neke bar smernice, kako i kada postavljati pitanja, da na taj nacin probamo da uticemo na ljude. Da vidimo kako se to resava drugde, da se mozda naprave liste sa FAQ stvari koje se moraju znati pre postavljanja bas jako banalnih pitanja... Mislim, predlazem samo, ne znam ni ja....

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 04:42 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

hehe..pa danas je bar sve lako!
Pre 20 godina NIJE BILO INTERNETA, ni FORUMA, ni SOFTWERA (pa cak ni besplatnog)..sedis sam - cackas, uvrces, malo te udari struja, malo izgoris visokotonce i posle nekog vremena znas sta smes a sta ne smas!!

Koliko me samo ljudi bombarduje pitanjima "koji KIK", "koji efekat", itd...!!!

Pa cak i da mogu da kazem odakle sam skinuo taj kik ili koji je seting na efektu, TO NECE SIGURNO NISTA POMOCI !!!!
A pitanja poput, kako da ucitam banku samplova u Kontakt (bilo je i toga).. PA ZATO POSTOJI MANUAL. Vise vremena se potrosi dok se ulogujes, postavis pitanje, pa proveravas svaki cas da li je ko odgovorio..BRZE je pogledati u manual.

A TEK SAD - SA INTERNETOM !!!! NIKADA LAKSE I BRZE !!!!
Hallo?? Sta je tu problem?
Ako se ima vremena da se ostavljaju glupi i besmisleni postovi na Fejsu, onda se ima i vremena da se nesto drugo iskopa na netu!!

Ali i to je znak vremena u kome zivimo...ide ruku uz ruku sa "Fejsom" Twitterom i tekstovanjem SMS-ova i ostalim zajebancijama...sve kratko, ultra sazeto, na brzinu.."DAJ SAD!" "ODMAH"...

Problem je sto su danasnji "wannabe" producenti mnogo nestrpljivi. A da ne govorim sto su totalno ne-nasusani muzike.

Ako pogledate / procitate, SVI veliki producenti danasnjice (od BT-ja do ovih sto rade Britney, Ke$hu, itd..) su ODLICNI MUZICARI koji su cak studirali jazz i kompoziciju, ovladali instrumentima itd..i SAD ZNAJU TACNO STA TREBA DA RADE!! (vladaju materijom - to se tako kaze)

SVE TO ZAHTEVA VREME !!

NEMOZE NISTA BRZO ! Mislm... moze, ali zvuci kao Qurc (odnosno kao 90%
naseprodukcije).

@ Bockie - pa na SVIM forumima LEPO PISE - Precesljate lepo sve, pre nego postavite neko pitanje ovde....!! Ali to niko ne postuje...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 04:45 PM   #17
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
.......hajde da se onda smisli resenje,evo predloga - da stavimo neko uputstvo na forum, neke bar smernice, kako i kada postavljati pitanja, da na taj nacin probamo da uticemo na ljude. Da vidimo kako se to resava drugde, da se mozda naprave liste sa FAQ stvari koje se moraju znati pre postavljanja bas jako banalnih pitanja... Mislim, predlazem samo, ne znam ni ja....
+1

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 16-05-2011 at 04:50 PM.
Old 16-05-2011, 05:13 PM   #18
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

nije li bilo nekog faq u planu i da je nekako to krenulo sa moricovim i kejkzovim postovima ????????? (izvinjavam se ako sam pogresio ljude)

ama ljudi manite se foruma sto kaze dabear cackanje i samo cackanje

Pozdrav iz Juznog komsiluka !!!! ))))))))))))

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 05:35 PM   #19
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ovo pitanje, koje je ovde postavljeno, je jedno od hiljada i hiljada na koje treba ili znati tacne odgovore (nauceno) ili izmisliti tacne odgovore (talenat), u toku svakodnevnog posla, kada vrlo cesto nema vremena da se kontaktiraju pomocnici, a pogotovo ne nekakav forum.
Moje mišljenje je da "tačni odgovori" naprosto ne postoje. To onako na osnovu nekakvog malog znanja koje mislim da posedujem, a i na osnovu iskustva.

@ugljesa:
Svaka pesma je priča za sebe, a pogotovo svaki izvođač. Sa velikom rezervom procenjujem ljude koji nude konkretne odgovore na uopštena pitanja. Ne postoje dobri i loši pluginovi, nema dobrog i lošeg reverba, kompresora, EQ-a. Svaki je dobar ako "legne". Pitanje je samo u šta treba da "legne".

I sad, ako neko uopšteno priča o "masivnoj matrici sa dosta basa i istaknutom gitarom"... šta da mu odgovoriš kad nemaš pojma da li je matrica već prošla kroz brickwall limiter, nemaš pojma kakav je karakter tih gitara, ne znaš ništa osim da je matrica "masivna" (pravi puno struje), a ne znaš ni kako čovek repuje Što reče Boggy - kakva pitanja takvi i odgovori.

A jebiga, može čovek da okači 8 sekundi "masivne matrice" i 6,5 sekundi repovanja pa možda i dobije neki smislen savet. Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove... onda mu baš i nije toliko stalo do odgovora.

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Posebno imam averziju prema forumskim pitanjima koja imaju u opisu "hitno!"... jer nema nista hitno dok ne gori necija kuca ili je neciji zivot u opasnosti (ne daj Boze!)... po mom licnom misljenju.
To "hitno!" je najjača fora Ustvari, postoji još jača fora - kad se ljudi posle tog vapaja više nikad ne oglase u okviru teme, a ostatak populacije razvije silnu diskusiju. A najnajnajjača fora je kad thread starter kaže: "rešio problem, može close" i boli ga uvo da drugima objasni kako ga je rešio

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 16-05-2011 at 05:48 PM. Reason: "Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove"
awacs is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 05:48 PM   #20
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
.............
To "hitno!" je najjača fora Ustvari, postoji još jača fora - kad se ljudi posle tog vapaja više nikad ne oglase u okviru teme, a ostatak populacije razvije silnu diskusiju.
awacs, nemoj me shvatiti pogresno, ja znam sta znaci "hitno!" cak i ako ne gori kuca i niko nije u zivotnoj opasnosti.... ali u vasoj bransi... naucio sam preskupo da "hitno!" ne znaci nista za onoga ko nesto naziva "hitnim" odnosno u 100% slucajeva sam to shvatio neopisivo ozbiljnije od onoga ko je to inicirao.... a posle ne da nije bilo nikakve frke.... nego se posle nije vise ni secao da je to ikada trazio... ja to laicki povezujem sa talentom za muziku... valjda jedno s drugim ne ide... nemam drugo objasnjenje.
Te kad vidim "h" od "hitno!" smrkne mi se pred ocima... najozbiljnje.
Quote:
Originally Posted by awacs View Post
A najnajnajjača fora je kad thread starter kaže: "rešio problem, može close" i boli ga uvo da drugima objasni kako ga je rešio
.........
Da, vecina onih koji ne znaju i koji pitaju se zapravo vrlo sebicno ponasa... "menE treba grasak... itd"

Ali mi se desava da u zadnje vreme oni koji do nedavno nisu puno znali o nekoj oblasti, zapravo krenu da pomazu drugima na istu temu na koju su (nekada) postavljali pitanja... Analog, Eomsy, Solozabal, Rhino... itd... ali to je retkost, ali je dobro da se i to desava...

pozdrav

bogi

Last edited by boggy; 16-05-2011 at 05:57 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules