|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
a gle, ovo sa "mono kompatibilnosti" nije ba? bez vraga...nije da to treba biti ne?to ?ta te opterečuje, ali ako ti gitare npr. "nestaju" u mono varijanti, ima ?anse ta ti se snimka problematično pona?a u nekim prostorima, na tv-u ili na radiju. Barem pripaziti na to. Jo? ne?to. Ima jedna dobra fora kod miksanja bubnja..stavi? mono output i proba? micati lijevo desno elemente, lagano ekvalizirati itd...kada ti bubanj pro?ljaka na taj način (tako da se sve čuje kako treba, da nema fejzanja na činelama, da je fus dobre glasnoće, da svi elementi imaju svoj bas...) onda vrati? u stereo. Ponekad malo čudno ispadne raspodjeljen bubanj ali ?ta se tiče sounda, meni je to znalo ispast ba? dobro. Naravno fora nije moja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Kad mixas bubanj,elemente rasporedjujes tako da budu tamo kao da gledas u bubnjara,a ne obrnuto.To negde procitah...
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Yes.
Ali kad ima? i tucet udaraljki, zveca, itd. onda kako ti sjeda dok slu?a? i kako najbolje ne poklapa ne?to drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
u bg su većina radio stanica full stereo, gde god krenem kolima, a od skora i TV. Doduše, umeo sam da radim i posebne mixeve za mono, mada u zadnje vreme ne. Dosta muzike koju sam mixao se vrti po radijima ovde, niko mi se nije žalio, nit sam ja primetio da mi nešto smeta. Ipak ti je ciljna grupa 90% na mp3 plajerima i pc speakerima, koji su uvek stereo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
ma naravno da je tako, ali nemoj mi reć da bar ne provjeri? da stvar barem pristojno funkcionira mono.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
zaista sve ređe. I kad ne funcioniše, ne tangiram se.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
e vish.. ja odlepim
radio neki miks.. sad bi trebalo da se pojavi spot za to.. i imam frku jer sam klavir koji je inache osnova cele stvari i jedino shto se deshava u njoj dobio tako shiroko.. ako ga suzim zvuchi ruzno jednostavno... a stvar ce ici i na mono i na stereo televizije ako ga smiksam u monou bice ruzno kad se uporedi sa nechim drugim shto je stereo na nekoj televiziji koja shalje stereo signal... ako ga smiksam u stereu. onda se u monou nece chuti nishta ako ga smiksam kao mono compatible, bice ruzan klavir.. i tako u krug.. na kraju sam ostavio stari stereo mix (gde nisam ni znao da stvar ide na tv) i boli me dupe.. to je i klijent rekao "shta te boli dupe?" da znash bash.. tvoja stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]()
Imas dve mogucnosti:
1. paniraj ga vise na levo ili desno, dokle god ne izadje kako treba, to je najjednostavnije. Npr. ako je sasvim levo ili desno, ne moze biti nekompatibilan. Teraj ga na stranu dok ne zazvuci podnosljivo. 2. uzmi drugi sepl. Stvarno ne znam sta bi mogao drugo uraditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mono u Stereo? | goran ns | Produkcija Elektronske Muzike | 4 | 05-04-2008 08:52 PM |
Stereo Gitare! | Brka | Gitarska Produkcija | 32 | 12-06-2006 12:53 PM |
Stereo vs Mono | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 22-03-2006 07:25 PM |
Mono = Stereo | marianna | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 21-03-2006 08:20 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |