|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Od Habića su vremenom komitenti počeli da očekuju da im on isporuči genijalna rešenja za pesme koje su bile sve lošije i u uslovima snimanja koji su bili sve gori. To se odnosi i na grupu U škripcu (bio, video, mislim da se sećam), i na Bajagu, i na Đuleta. Naravno da u svemu tome ima i njegove krivice, ali svako kad-tad dođe na tapet ako je toliko prisutan i rabljen na sceni. I, naravno, ako dozvoli da bude toliko rabljen. A sujeta je čudo. I novčanik. A što se tiče njegove neargumentovane arogantnosti, hm... on je lik koji ume da bude arogantan, ali... niko ne tera ljude da ih baš Habić producira, ako misle da je neargumentovan. On ume da bude i težak i arogantan i svakakav, ali neargumentovan... Pogotovo ako se suoči sa jačim argumentima od svojih (bio na licu mesta, suočavao ga sa argumentima, ubedio ga). Umalo da zaboravim, a bilo bi šteta. Pre tačno 20 godina sam raznim ljudima iz posla puštao demo snimke koje smo Antonije Pušić, Vlada Perić i ja radili u osmokanalnom studiju čiji sam tada bio suvlasnik, i jedino Habić nije rekao "aha, simpatično, sekvencirani Rokeri s Moravu", nego je zapeo da producira budućeg Ramba Amadeusa. Ko god zna Ramba poznaje i njegovu aroganciju, ali na neku foru arogantnom Habiću to nije smetalo. Argumenti su čudo ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-09-2008 at 08:52 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Vaso , sve je to lepo sto pricas , ali uopste ne zelim da ulazim u raspravu o histeriku koji pre treba da ode kod psihijatra nego da radi to sto radi ..... prisustvovao sam nekolicini ploca koje je zasrao i to deset Bajaga ne moze da opere ...
Sa druge strane slusam Bajagu koji je radio V Aralica ( u ne bas fenomenalnim uslovima kod GOGO a ) i taj album zvuci vrhunski .... Treba znati kad kopacke okaciti o klin .... U svakom slucaju , usli smo u zesci OT tako da je bolje da se tema vrati tamo gde je i bila ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() On-topic: Već decenijama ne uspevam da shvatim namenu Spectrum Analyzera u studiju, osim u smislu praćenja ekstremnih frekvencija (ispod 30-40 Hz i preko 14-15KHz). Druga korist od SA je da impresionira pacijente ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
nemojte da dirate Habica...on ima u malom prstu vise nego 4/5 "producenata" kod nas...a o producentima na forumu da i ne pricam!!
...Vaso, gde si nema te nesto...????!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Aj' sad i ovo je Off Topic, pisaćemo privatno da ne smaramo sve ostale...
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-09-2008 at 10:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
ne dirajte mi habića, kad sam bio mali teo sam da budem ko on.
![]() A spektralny analajzer FFT tipa (Digicheck od RME) koristim na dnevnoj bazi, i ne bih mogao da živim bez njega, i nijednu stvar da završim. Jebiga, nove generacije. Čitam ga ko oni u Matrixu brojčice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
[quote=awacs;215650]Ma evo me, konačno imam kablovsku Mre?u, pa se malo aktivirah na forumu (dialup je bio pakao)
![]() ![]() Aj' sad i ovo je Off Topic, pisaćemo privatno da ne smaramo sve ostale...[/quote cujte zadnjeg ramba sto je radio cica habic! jako dobro! veliki je to lik. producent mora biti malo lud! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
c'mon people, kome nije jasno da zreo za penziju, nek posluša poslednju Generaciju 5. A ko ne veruje da je bio definitivno u top 5 istorije, može, eto da posluša "Opasan ples" od VanGoga. Mene tada ta ploča pomerila sa pameću, što se produkcije i aranžmana tiče. A i "Hodi" je on radio .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
Generacija 5=pa tu nema pomoci ni da bob rock dodje zajedno sa spilbergom da radi spotove ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|