Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2006, 05:53 PM   #1
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default sub bass nivoi

posto nemam sulsanje za ove ferkvencije, tj. nemam sub woofer pretežno moram da se oslanjam na analyzer i po mehanici kidam najniže basove.Intersuje me dokle je poželjno da ove frekvncije idu po jačini, mislim da ne zaguše sve na uredjaju koji ima woofer, a sa druge strane da ih ne odkinem totalno...do sada sam radio tako što uporedim grafikon vrhunske produkcije sa tim što ja radim...da li mogu uvjek da se oslonim na ovaj sistem rada?Do sada sa uspijevao da dobijem dosta dobar rezultat na taj način...nego da li je to možda slučajnost ili će da pali uvijek..

Last edited by balthazaar; 26-11-2006 at 05:55 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2006, 08:53 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: sub bass nivoi

Quote:
Originally Posted by balthazaar
posto nemam sulsanje za ove ferkvencije, tj. nemam sub woofer prete?no moram da se oslanjam na analyzer i po mehanici kidam najni?e basove.Intersuje me dokle je po?eljno da ove frekvncije idu po jačini, mislim da ne zagu?e sve na uredjaju koji ima woofer, a sa druge strane da ih ne odkinem totalno...do sada sam radio tako ?to uporedim grafikon vrhunske produkcije sa tim ?to ja radim...da li mogu uvjek da se oslonim na ovaj sistem rada?Do sada sa uspijevao da dobijem dosta dobar rezultat na taj način...nego da li je to mo?da slučajnost ili će da pali uvijek..

Ako imas analajzer - to ti je najbolja varijanta! Prosto je neverovatno koliko veliki broj ljudi UOPSTE ne uporedjuje svoje mikseve sa nekim drugim!? Moze jako blizu da se stigne sa miksem ako se uporedjuje...sub uvek moze da se skine na rezanju / masteringu ako treba. On nije kao visoki, pa da pokvari celu sliku..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2006, 09:51 PM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Sub frekvencije su malo zajebane za chisto kontroliranje usporedbom. Sinus na 48 Hz ili saw na 48 Hz ne zvuche jednako glasno iako su jednake snage u dB. No iako nemash monitoring subova svejedno chujesh njihove harmonike na bas zvuchniku (osim ako je sinus sub u pitanju). RBass zapravo analizira upravo te harmonike pa s njime mozhesh lako provjeriti koliko je efektivno glasan taj dio slike u odnosu na neku stvar za koju znash da zvuchi dobro na razglasu sa subovima. Ja se za sad solidno snalazim na ovaj nachin.

No neovisno o tome SVI razglasni sistemi sa subovima pretjeruju. Otkidam na ove pokretne Golf diskoteke iz koih se uglavnom chuje rezonanca bunkera i mutni band pass filter na cca 1,5 kHz. Na takvim ozvuchenjima nishta ne zvuchi dobro.
Old 26-11-2006, 10:20 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Sub frekvencije su malo zajebane za chisto kontroliranje usporedbom.
Analyser - tu se sve vidi, cak i ako se ne cuje. Vidis kako izgleda drugi snimak (sa subom)..itd..
Kod nas u nasem studio kompleksu, svi malte ne, imaju po jedan Klark Teknik analyzer..imamo i 2 Behringer analajzera, koja uzima ko kad mu treba.. rade!!
Old 27-11-2006, 12:26 AM   #5
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Ne znam kako rade navedeni analyseri. Pretpostavio sam da misli na VST analysere, i pretpostavio sam da niti jedan nema posebno analiziranje harmonika iz nizhih oktava. Glupa pretpostavka jer sigurno postoi dosta alata koje nisam koristio.
Old 27-11-2006, 12:55 AM   #6
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Analyser - tu se sve vidi, cak i ako se ne cuje. Vidis kako izgleda drugi snimak (sa subom)..itd..
Kod nas u nasem studio kompleksu, svi malte ne, imaju po jedan Klark Teknik analyzer..imamo i 2 Behringer analajzera, koja uzima ko kad mu treba.. rade!!
koji je to Behringer analajzer????

ne mogu da ga nadjem nigde
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2006, 01:40 AM   #7
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hollywood

U cemu je sad stos sa rack analyzerima? Zar nije dovoljan na primer Elemental Audio IXL, ili Waves Analyzer, Pingvin Audio Metar... itd?

Mislim, ne negiram to sto kazete, vec pitam...
Old 27-11-2006, 01:59 AM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hollywood

evo ga, ne znam da li jos pravi ovaj model...
http://www.audiophilia.com/hardware/hw1.htm

evo baci oko na desni gornji cosak..imaju ga i ovde (Ocean Way..)

A valjda je lakse hardware ako imas veliki mixer..pa zakacis na izlaze...
Attached Images

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules