|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nema frke, mene isto zanima tako da cu u toku ove nedelje napraviti ta dva mixa.. Gledacu da nadjem session sa sto vise kanala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
najjetfiniji sistem koji bi koristio TDM je Pro Tools Mix sistem, sa jednom digidesign mix-kartom i neki od 88* generacije interfejsa (ako ni?ta makar radi izlaza). 882, 20-bitni 8 in/out interfejs mo?e da se nabavi za neku si?u na e-bay.
Digidesign interfejsi su samo to - interfejsi sa konektorima za ulaze i izlaze, kako analogne tako i digitalne. DSP processing se zapravo obavlja na karti koja se nalazi u ra?unaru. Mix sisteme je mogu?e upgrade-ovati dodavanjem farm kartica, koje su samo dsp (to je Pro Tools Mix Plus sistem). Mix karte su do sad ve? prevazi?ene i ne podr?avaju novije verzije PT-a. HD sistemi rade sa core i HD accel karticama, sa tri interfejsa (192, 96 i 96i). To su najjeftiniji sistemi na kojima ?e raditi dana?nji tdm i htdm plugins. M-Powered je identi?an LE-ju, samo prilago?en M-Audio hardveru. Kao i sa LE, mogu?nosti uglavnom zavise od performanski kompjutera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
NI, dobro dosao, hvala na informacijama. Jesi radio sa LE varijantom, koja je nama (finansijski) mnogo dostupnija?
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
hvala ;]
Radio sam sa LE verzijama sa svim LE interfejsima (ustvari nikad nisam koristio 002 sa kontrolerom). Razlike koje sam primetio su uglavnom "?minkerske prirode" (tipa LE nema input-only monitor), koji nisu 100% neophodni za rad. Sve sitne razlike se daju zaobi?i drugim putevima. Nisam nikad poredio LE i non-LE, ali se nadam da ?u uskoro zameniti cubase sa pt-om u ku?noj varijanti, pa ?u ih mo?da uporediti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
I dobro koliko i na koji nacin kaska LE za TDMom?
![]() |
#6 |
SuperModerator
|
![]()
... LE ima Input only monitor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
verzija 6.4 (poslednja LE verzija koju sam koristio) ga nema.
koliko ja znam, glavna razlika je softverski limit od 32 audio kanala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Last edited by lesha; 20-07-2005 at 11:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
to Boskovic: Bice! Rasturili su nam skolski studio gde imamo TDM, menjali monitore, stavljali G5...tako da nisam nista mogao da uradim. Krajem sledece nedelje palim dola, valjda cu do tad napraviti te mixeve.
to Ad Fines: Takav heroj se u mojoj okolini jos nije pojavio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pro Tools.. | Zid | Tutorijali | 4 | 26-05-2006 12:20 AM |
Pro Tools HD vs Pro Tools LE | kravadinka | Audio Software | 20 | 16-03-2006 11:29 PM |