Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pro tools LE vs TDM (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11496)

OFF 02-06-2005 11:37 PM

Pro tools LE vs TDM

Da li je neko imao priliku da uporedi Le sa full varijantom PTa (zvucno, pre svega)?
Koja je najeftinija platforma na kojo rade TDM plug-insi?

Hvala

p.s.
(opet se lozim) :banghead:

Boskovic 03-06-2005 06:53 AM

I ja sam se primio. Aj bacite malo svjetla na materiju. :)

OFF 03-06-2005 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
I ja sam se primio. Aj bacite malo svjetla na materiju. :)

Sta si uradio sa Mbox-om?

Boskovic 03-06-2005 03:24 PM

Na nos mi je izashao drkajuci se sa carinom. Najradje bi ga prodao da izvucem pare nazad. :evil:

OFF 03-06-2005 03:30 PM

Ja treba ovih dana da prelomim bas izmedju Mbox-a, ili neke M-powered varijante(ako me ubedite za rad u PT Le :) )
Dakle, hocu da radim aranzmane u SXu, a onda export, pa mix u LE.

@Pure, sve oci su uprte u tebe :wink:

Color 04-06-2005 01:28 PM

Dakle, PT TDM neradi sa 001, 002, M Box i M powered sistemima.. PT LE koristi RTAS pluginove. Razlika je u processingu. RTAS koristi CPU racunara a TDM koristi HD PT Hardware (HD 192,HD 96). Voleo bih i ja , al neide :( Znaci najeftiniji sistem sa PT TDM bi bio sa HD 96 hardwerom.

Sto se tice kvaliteta zvuka RTAS i TDM pluginova, nebi trebalo da bude nikakve razlike.

Sto se tice celokupnog zvuka....hmmm, nisam nikad uporedjivao ali logicno bi bilo da je summing bolji na TDM sistemima. Sve zavisi sta radis, koliko kanala mixas itd.. Radim na LE i u 90% slucajeva mi je dovoljan kad radim u stereo formatu (za radio, TV, svoje neke projekte). PT LE sa G5 ce ti bez ikakvih problema i kocenja gurati min 50 pluginova i vise.. Eventualno ako radim visekanalni mix za bioskop (5.1), onda materijal pripremam i editujem na LE a mixam ga u sali za mix gde je PT TDM sistem..

Mogu napraviti mali summing experiment. Napravicu mixdown (stereo) dvadesetak kanala (bez efekata i automatizacije) na LE (sa 001) a onda isti session otvoriti na TDM i napraviti mixdown. Drugu varijantu mogu ubaciti i pluginove i isto napraviti mixdown na oba sistema,okaciti na rumski pa nek svako proceni razlike i koliko mu je to bitno u radu... Ovo bih mogao u toku sledece nedelje uraditi.

Licno bih se pre naklonio digidesign hardweru nego M powered sistemu. To mi je nekako sigurnjak..

puRe 04-06-2005 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
@Pure, sve oci su uprte u tebe :wink:

:)

cekao sam nekoga ko je vise radio sa TDM-om da se javi (color)...znaci, slusajte coveka :D

Boskovic 04-06-2005 10:00 PM

@Color
Ako te ne mrzi to bi bilo jako korisno chuti 2 indenticna mixa sbrana u LE i HD verziji PTa.
BTW jel se neko na forumu upustio u nabavku analogne sume?
BTW2 stigao mi Mbox :)

OFF 05-06-2005 04:33 AM

Quote:

@Color
Ako te ne mrzi to bi bilo jako korisno chuti 2 indenticna mixa sbrana u LE i HD verziji PTa.
BTW jel se neko na forumu upustio u nabavku analogne sume?
BTW2 stigao mi Mbox :)

@Color
Hvala, samo nastavi, cekamo rezultate

re BTW1
Ja mozgam sto kombinacija u glavi (i po forumu :) ), a jedna od njih je, smejacete se. Mackie Onyx 1640 kao sabirnica
re BTW2
Koliko bi mene kostao Mbox u BGu preko te tvoje varijante? :wink: (PM)

Color 06-06-2005 10:26 AM

Quote:

@Color

Nema frke, mene isto zanima tako da cu u toku ove nedelje napraviti ta dva mixa.. Gledacu da nadjem session sa sto vise kanala!

All times are GMT +1. The time now is 12:24 AM.