Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2008, 11:48 AM   #101
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: PT useri javite se

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Sto, 4, zasto ne odmah 4.5?

Ma sta ce mu pare, opet ce da ih spuca u rupu bez dna (studio)!

RM
Pa dobro, to je free update...
milos is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 01:24 PM   #102
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja cu mozda s neba pa u rebra da se omastim jednim DIGI 002 rack-om, i obzirom da gledajuci moje projekte ja vidim da ja retko guram preko 48 kanala i razmisljam da se skroz prebacim na PT LE + Music Toolkit, bice mi neko vreme potrebno dok naucim da se snadjem u njemu ali Boze moj...Mada mi i Nuendo prilicno stabilno radi (sem drajvera za tascam us 122 koji se svicuju sa 44.1 na 48 khz i obrnuto kako im dodje)...A sad ovaj problem sa GUI-em sto imam to je problem do ploce (probao kod drugara koji ima istu plocu) tako da cu to da zamenim i cao...

@Hitman: Ako ti nesto koci itd sa Colosusom i ostalim VSTievima koji koriste Native Instruments Kontakt ili sta vec , probaj da instaliras NI DFD, odnosno nemoj da probas, instaliraj ga, ram memorija ni u ludilu ne moze sve to da izdrzi i treba ti NI DFD, sta vise preporucuje se sa vim pluginovima...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 01:49 PM   #103
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

zar taj dfd nije po defaultu ???

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 01:53 PM   #104
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
zar taj dfd nije po defaultu ???

nije, mora se instalira posebno, to je free plugin i skida se sa native instruments sajta...I vidis da radi tek kad dugme DFD na kontaktovom engine-u svetli dok sviras...Onda direktno cita sa harda a ne trpa u RAM...
Old 02-09-2008, 02:30 PM   #105
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

instalirao sam dfd, i ukljuchen je uvek.. jbg..

ma ne prave samo oni probleme.. evo sad poslednje shto sam radio je jedna rep/rege/hc pesma.. uhh..

oko 20 kanala gitara na strofi, i oko 8 na refrenu.. ez drummer za perkusije, i josh jedan ez za zivi bubanj koji upada u refrenu.. battery sa svim svojim iskorishcenim kanalima sa pun racku semplova.. trilogy koji pichi u strofi sa synth bassom (kao da malo vishe vuche na rege).. tps i par sax labova u strofi zarad malo lepshih brassova.. onda se malko ubrzava pesma (sa 80bpm na 100) i tu je sve zivo.. tj, elektrichne gitare, bass gitara, ez bubnjevi i perkusije..

i pochelo da zabada.. da jednostavno pada sx svaki put kad se loaduje.. i provalim da je do ez drumera i njegovih perkusija.. a one su mi davale bash ono shto sam zeleo.. neki sedmi pravac u celoj pesmi.. i onda sam morao njega da ugasim pre no shto se loaduje do 300 mb i tako da sejviram.. poshto nece ni da freezuje..

ma u kurac sve.. sad ne znam shta da radim sa perkusijama.. imam utisak da cu jebeno pocheti da snimam sve, da se ne smaram sa plugovima..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 04:02 PM   #106
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

ma ne prave samo oni probleme.. evo sad poslednje shto sam radio je jedna rep/rege/hc pesma.. uhh..

oko 20 kanala gitara na strofi, i oko 8 na refrenu.. ez drummer za perkusije, i josh jedan ez za zivi bubanj koji upada u refrenu.. battery sa svim svojim iskorishcenim kanalima sa pun racku semplova.. trilogy koji pichi u strofi sa synth bassom (kao da malo vishe vuche na rege).. tps i par sax labova u strofi zarad malo lepshih brassova.. onda se malko ubrzava pesma (sa 80bpm na 100) i tu je sve zivo.. tj, elektrichne gitare, bass gitara, ez bubnjevi i perkusije..

i pochelo da zabada.. da jednostavno pada sx svaki put kad se loaduje.. i provalim da je do ez drumera i njegovih perkusija.. a one su mi davale bash ono shto sam zeleo.. neki sedmi pravac u celoj pesmi.. i onda sam morao njega da ugasim pre no shto se loaduje do 300 mb i tako da sejviram.. poshto nece ni da freezuje..

ma u kurac sve.. sad ne znam shta da radim sa perkusijama.. imam utisak da cu jebeno pocheti da snimam sve, da se ne smaram sa plugovima..

Odsviraj sta ti treba i odma eksportuj i stavi ga...Ne znams ta da ti kazem...
Old 02-09-2008, 04:21 PM   #107
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

jbg.. stalno doradjujem i stalno menjam sve i svashta.. tako da to, nazalost, nije opcija.. iako je najlogichnije reshenje.. mada, nikad se ne zabode na istom mestu.. svaki put na nekom desetom..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 12:20 AM   #108
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
jbg.. stalno doradjujem i stalno menjam sve i svashta.. tako da to, nazalost, nije opcija.. iako je najlogichnije reshenje.. mada, nikad se ne zabode na istom mestu.. svaki put na nekom desetom..

Pa i meni se zabada...Ali ja necu da predjem na PT zato sto ono zelim da radim u PT , najradije ne bih ni prelazio, nego posto ovi svi od preko sto radim sa njima rade u PT, pa da se ne kocim sa ogromnim kanalima da skidam i da mi salju, samo mi posalju PT projekat i da miksam u njemu...I plus zanimaju me neki RTAS plug-ovi...Tako da, videcu kad se budem domogo tog DIGI 002-jke posto ga dobijam na poklon...
Old 03-09-2008, 10:18 AM   #109
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:

Pa ljudi MORATE REALNO da znate sta mozete da ocekujete od kompjutera!!!
Sazto (kao sav normalan svet) ne snimas sve u audio, kad si nacisto sa zvukovima i aranzmanom. Ako ti ne radi, opet imas midi, pa usnimis ponovo.

Zapanjen sam kako svi trpaju po deset-petnaest soft sintija / samplera, pa 100 midi kanala pa 100 audio kanala, pa sendovi, pa efekti pa ovo ono...a sve na ZBUDZENOM PC-ju koji cak nije pravljen posebno za muziku!!?????

Lako je izotvarati 100 pluginova i sintija...ali ne moze to tako. Od davnina se PLANIRALO usnimavanje, miksanje itd, itd...!!!
A kod nas - samo krkaju!!!
Plus - "domaci" try-before-you-buy software - NIKAD NEZNAS STA JE PRILIKOM "Kakovanja" sjebano !!

Prestanite da se zanosite idejom da je obican / sklepani PC isto sto i studio.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 10:51 AM   #110
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa ljudi MORATE REALNO da znate sta mozete da ocekujete od kompjutera!!!
Sazto (kao sav normalan svet) ne snimas sve u audio, kad si nacisto sa zvukovima i aranzmanom. Ako ti ne radi, opet imas midi, pa usnimis ponovo.

Zapanjen sam kako svi trpaju po deset-petnaest soft sintija / samplera, pa 100 midi kanala pa 100 audio kanala, pa sendovi, pa efekti pa ovo ono...a sve na ZBUDZENOM PC-ju koji cak nije pravljen posebno za muziku!!?????

Lako je izotvarati 100 pluginova i sintija...ali ne moze to tako. Od davnina se PLANIRALO usnimavanje, miksanje itd, itd...!!!
A kod nas - samo krkaju!!!
Plus - "domaci" try-before-you-buy software - NIKAD NEZNAS STA JE PRILIKOM "Kakovanja" sjebano !!

Prestanite da se zanosite idejom da je obican / sklepani PC isto sto i studio.
.....bes mi sve, pametno zboris!!
Color is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules