|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
uberneinteligentna pitanja, al mislim da su na mestu..
Kao shto ste vec primetili, trazim zvuchnu kartu, i sad se neshto premishljam i prerachunavam, pa sam u fazonu da kupim 003 od digi-a.. iz par razloga: original sekvencer, koji se nece zabadati kao shto mi se sx zabada.. pracenje svetskih standarda, i udovoljavanje mushterijama znam kakvi su mu preampi i d/a konverteri.. (pricha se da su isti kao na 002, tako da sa tim imam iskustva) e sad, glupa pitanje su: kakva su vam iskustva sa samim pt-om? poshto tamo gde sam shljakao kao asistent je bio malo problematichan.. jako chesto se zabadao zbog buffer lenght-a.. iako je postavka bila: stereo traka sa matricom i nekoliko mono traka za snimanje vokala.. i kako shljaka sa krekovanim programima? znam, mogu dobiti ban zbog ovoga, ali ako vec kupim to, moracu i da jedem prokletu kartu.. recimo, tamo gde sam shljakao, lik je kupovao originale svega.. pa chak i sonnoxa (rtas/tdm, shta li je) iako sam prichao da ce uskoro i native varijanta.. pozdrav i hvala puno.. mislim da nije pitanje za sekciju studijske opreme, zato sam i stavio ovde.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ja sam bio odusevljen bombfactory paketom plugin-ova , jedna od stvari zbog kojih sam zavoleo pt!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
josh koji utisak?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
taj pro tools le koji ide uz njega ima samo 32 kanala - to znas?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Uz Music Production Toolkit moze da se prosiri na 48 kanala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ako mislis da radis sa midijem intenzivno ,editing i malo ozbiljniji pristup,bolje odustani!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
o da.. razmishljam o tome.. znam, lakshe je u cubaseu.. al jednostavno nemam srece sa sx3 nikad.. uvek radim na nekom sjebanom..
chek, LE ima samo 32 kanala? a koja verzija onda ima vishe? i kolko para je ona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ako mislis da ce ti PT po defaultu raditi stabilno, onda se grdno varas. Ok, PT HD, sa TDM originalnim pluginsima, to je potpuno druga prica (u svakom pogledu), ali ako mislis da radis u LE (makar i da ga prosiris na 48 kanala), ocekujem svake nedelje tvoj post npr - zasto mi ne radi Waves API u PTu, Ima li ko novi VSTtoRtas adapter, ne radi mi ova verzija sa SP2....kako da resim delay kompenzaciju......
Daleko od toga da cak i LE nema neke prednosti u odnosu na CUbase (zvuk nije ta prednost, veruj mi), ali ja sam se isto tako lozio nekad na PT i zanosio se da sam profi ako imam PT....... Onda sam kupio FF800, vratio se na nuendo i ne razmisljam o promeni sistema (opet, ne kazem da nema boljih seqencera ni bolje kartice).... cak sam neke stvari morao da snimam ponovo na zahtev musterija koji su culi razliku izmedju FF800 i DIGI002r. Na kraju.... mozda ga i nateras da radi super, da ti bude inventivan, da se musterije loze na ime ProTools.... to je vec stvar znanja, srece i afiniteta
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
ma ja znam sve to.. radio bih u nuendu kad bih imao jednu verziju koja shljaka.. al nemam..
radim u sx-u vec 4 godine, i svaki ima neki problem.. i to stvarno pochinje da mi ide na penis.. kazem ti, radio sam u pt-u i znam kako je tezak... mada radio sam u 7.1 LE (valjda) i ne secam se da je imao ogranichenje.. ![]() ![]() razmishljao sam o tc-u.. ff800 ne bih, jer kao shto mi neko reche tamo na temi, iako je sav savrshen i sve, fali mu reverb.. a meni svako ko je doshao trazio je da mu poshaljem prokleti reverb u slushalice.. ![]() pochinje to gadno da me zamara.. sve to.. hocu da se opustim i da shljakam.. al ne za 5 soma dolara.. nego neshto manje.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sony (Sonic Foundry) Acid useri, ajmo!:) | Jan | Audio Software | 3 | 14-09-2009 12:55 PM |