Mislim da purator ne bi mogao da radi bez svog Nord lead 3 i Neurona.A kada bi kupio tek Elku Synthex ili EMS VCS-ne bi ga menjao ni za kakav softver.Ti Ivane imas iskustva sa workstationima tipa Korg Triton ili Roland Fantom(i ja ne volim workstatione-imam jednog starog Korga 01w i jednimo sto mi se na njemu svidja jesu dirke i par zvukova,a sekvenciranje i dodavanje efekata,bolje je mnogo na kompjuteru to raditi-neuporedivo bolje).Sto se tice moje izreke da je softverski sintisajzer beskoristan ako se ne kontrolise sa nekim kontrolerom objasnicu ti na sta se to odnosi.Jos je i dobra varijanta kad sviras pro 53 preko tastature a knobove vrtis sa misom a kad npr. u moog modularu moras da povezujes kablove na modul sekciji.Pa da bi to mogao da cujes prebacujes se na klavijatura-efekti sekcija pa kliknes misem na neku dirku na virtuelnoj klavijaturi(naravno uz dugi sustain) da bi mogao da vrtis knobove.Sta ce mi sintisajzer kad ne mogu da ga sviram i modulisem mu zvukove u realnom vremenu.Prodje mi mladost dok ne dobijem zvuk kakav trazim
Zato se i prave kontroleri.