Quote:
Originally Posted by Bockie
...
S' tim što "moje" đubre je iz 1975. god, je ograničeno na moguć broj kanala na tadašnjoj tehnici...cenim 4-5-6 kanala max... posvećenih vokalima...
|
Mala digresija, ali, to nije baš par kanala za vokale. Ja sam očistio i raščlanio multitrack i u Cubase-u sam došao na preko 60 kanala za pesmu, plus što su neki kanali beking kanala još ostali nepovratno sabranih bar 4 vokala u jednu traku. Istorija kaže da su valda nekih pola meseca proveli u studiju samo pevajući backing vokale i time potrošili basnoslovno mnogo novca na studio. Pravljeno je toliko verzija i podmikseva na trake, da je traka često, po rečima Briana Maya, postajala svetla i maltene providna od tolikog nasnimavanja. Neko ih je izbrojao 180.
Quote:
Originally Posted by Bockie
S' obzirom da su englezi...ako su imali 24 za sve...mada sumnjam...ali pre će biti 16...no to nije sad ni bitno...
|
Koristili su 24-kanala, pa bouncovali, tako je neko izbrojao da je u suštini korišćeno 180.
S tim što mislim da su bubnjevi snimani u nekom drugom studiju na 16, i tu je nastala i mala začkoljica. Inače, doboš je na bubnjevima trigerovan za onaj rok deo pesme. Ima jedan poseban kanal trigerovanog doboša, klot udarac bez ikakve dinamike. Generalno su bubnjevi i najproblematičnije deo te pesme, moglo je i trebalo to bolje odsvirati.