|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ma ljudi poshten cpu da jede pluginove i sve moze live,mora..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Da do kraja zabetoniram svoje neznanje. Cijelo vrijeme se pominje riltajm buncanje pa kakvo je pnda anriltajm. U cem je poanta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ma mi se sa dosta toga zajebajemo premnogo!!
o kakvom mi postotku pricamo ljudi?? 0.001 posto razlike? kome ce to znaciti sto potrosiste par stranica price o tome? evo daj mi pesmu hmm, nekog, evo lupam pesma jorgovani hit, ja cu je sjebat da zvuci 6 puta gore, i staviti sliku na youtube i audio spojiti, bice opet hiljade lajkova, i komentara jbt kakva pesma!! niko ziv ti nece spomeniti taj 6 puta los audio!! ovde do kakve perfektnositi se hoce doci to nema nigde na sta ljudi trose vreme mesto na ono najbitnije sto treba a to je text, araznman i vokalno izvodjenje!! hahaha PC. ne voli narod kod nas previse perfektnosti, odvlaci im to sliku naseg i dalje ovde realtime zivota!! ne jebu oni to, ne saosecaju sa tim, nije im prava slika zivota vec spomenutog!! za club lupam ti je dosta jebeni FL studio, i recitacije, pesma traje mesec dana i to je to .... ko god dodje da ti trazi pesmu al vecinom mi da im nudimo prvo ce biti CENA, nanjize uvek ista prica sto moze.. kome vi to radite pesme?? 3 coveka u jugi , i jedno 10 sto ce se zaletiti po nekad? samo na ono navedeno obratite paznju najvise!! evo vam zadnji primer, al primer nema dalje znaci!! gospodin pun para Haris Dzinovic snimi novu pesmu, imate tona klipova gde sve bio sa njom i svuda samo lajkovi i odlicni komentari, AAA PESMA CELA SOUNDFONT GM 8MB zvukova!! znaci vanbasco midi pusti mjuzu odradjenu u cjubesu sa tim soundom i otpevaj. nikakakv k. od produkcije a ostace duze 10 puta nego sve ove sa zadnjom reci od P.! https://www.youtube.com/watch?v=N1-qYZX7rWg ustvari otvorio sam novu temu da sad ne kvarim vase dalje trazenje zasto i kako ove teme.. u audio soft sam je ubacio!!
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x Last edited by branoy; 29-10-2015 at 08:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ali ako si ozbiljan i pitaÅ¡ zapravo za bounce, (koji se doduÅ¡e tako zove samo u nekim daw-ovima), obično kada prebacujeÅ¡ neki kanal ili ceo miks u audio, to možeÅ¡ učiniti real time, tj u stvarnom vremenu, pesma svira sve vreme, ili offline, dakle najbrže Å¡to CPU može da izvuče, bez sluÅ¡anja pesme. Čak i neÅ¡to Å¡to koči i prekida realtime, jer je CPU preopterećen ili loÅ¡ drajver pravi probleme ili ko zna Å¡ta, može da se, ispravno, prebaci u wav offline, jer onda CPU ima vremena natenane da "sažvaće" audio procesing. To je takođe i odomaćena meta za razna placebo ubeđenja, gde neko, na primer, veruje da offline bounce i realtime bounce navodno ne zvuče isto. Ne u smislu ispravno-neispravno, već u smislu da imaju drugačiju "boju", "rezouliciju", "farbu" ili Å¡ta... Å*to je sad već druga priča.
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Da na to "buncanje" sam mislio. Hm ja sam uvijek radio export pa al u tisini. Ne znam kako dok svira. U mikskraftu sigurno ne moze jer dok je play sve pod opcijama za sejvanje, exp i sl nije aktivno. A cubase nisam nikad probao tako dok svira
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
da je sprdnja bila očiglednija manje iskusnim čitaocima željnim nekog saveta, i da se zaustavila na jednom postu i sama sebe razotkrila, to bi još i mogo da smatram simpatičnim i da razumem. Ali ovako, i u ovoj meri, na ovoliko lakoj meti, Dule, ipak smatram zlobnim pa pomalo i, ne zameri, iživljavanjem. Naročito kad se uzme u obzir tvoje realno znanje i pamet sa jedne strane, a odstustvo u životu foruma već godinama, sa druge strane. Jbg, kontam da je zasvrbelo, al meni koji te stvarno razumem, ipak to malko nije na mestu.
Ostaje mi enigma dal bi posle bio ovoliko divan i koristan za temu kakav si bio u nastavku teme, da te nije Vasa ipak prekorio. Želim da verujem da bi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Da se vratimo na temu, ne verujem da postoji bitna razlika u zvuku, ali eksportovanje audio stemova je odlicna stvar, vecina DAW-ova danas ima opciju eksportovanja svih odjednom po kanalima, sto je fenomenalno.
Problem kod mene je sto volim da cackam melodiju, aranzman itd do samog kraja, tako da mi i samo freeze-ovanje traka, a kamoli kompletan eksport stemova nije opcija. Problem je i sto volim kada dobijem sirov demo tada vec da smiksam traku barem 80%, da znam gde se nalazim. Nista gore od gotove trake koja je gotovo nemoguca da se smiksa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sirina zvuka u miksu? | nikolaivanic | Audio Software | 28 | 21-05-2013 07:44 PM |
Početničko pitanje o miksu | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 15-08-2012 06:58 PM |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Problem u miksu | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 18-10-2006 08:47 AM |
Cubase::: [za pocetnike] kako snimiti VSTi output kao audio | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 19-06-2003 09:59 PM |