Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-01-2015, 12:11 AM   #19
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Enormna Blajsna : Ona i mi

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
Da živimo u nekom drugom vremenu, ne bih imao izbora sem da se složim sa tobom. Ali na kraju prošle godine i početkom ove, mogu samo da citiram Sašu Habića i kažem da je bend koji sam plaća troškove produkcije u sukobu interesa. I još bih dopisao da je dodatni problem kada je u pitanju prvi ozbiljan snimak koji prave. E sad, kako izdavači/finansijeri ne postoje više a uloga donosioca odluke je pala na leđa onoga ko je najmanje u poziciji da to uradi na racionalan način, možemo da konstatujemo da su se pravila igre malo promenila. Bar sam ja pošao od te pretpostavke. Takođe pamtim i Đorđa Petrovića koji je mene vrlo uspešno ubedio u to da, ako je već neko tu sa pesmom, gitarom ili mikrofonom a priori pretpostavimo da mu je tu mesto i da ne pokušavamo da napravimo od njega nešto što nije. U ovom slučaju bi to bilo "a da vi napišete neku pesmu kao _ _ _ _ _ _ _ _(dopisati po želji)". Neko bi pomislio da se upravo to desilo sa ovim aranžmanom, ali u pitanju je bila vrlo jasna želja benda da se ode u tom pravcu.
Drago mi je da si pomenuo i Habića i Petrovića, jer sam bio pacijent i kod jednog i kod drugog. Đorđe Petrović je najbolji producent kog je moguće zamisliti. Uopšte. Igde.

Petrovićev metod je užasno pošten: ako prepozna da bend hoće da napravi nešto čemu nije dorastao ubediće ga da ipak bude ono što jeste, a ne ono šta bi hteo da bude. Habić će pak da polomi kičmu i sebi i bendu da bi dokazao celom svetu da ume od trešnje da napravi višnju.

Summa summarum, Petrović je bolji psiholog i pedagog, Habić je bolji svodnik/makro/pimp. Kao Šoov Pigmalion, Habić te zapravo potpuno izobliči pokušavajući da napravi ono šta je ON protumačio da TI hoćeš. E, mislim da si u ovoj akciji bliži tom Habićevom konceptu. Pokazao si šta umeš, ali bend nije postao ništa bolji. Možda oni misle da su napredovali, ali zapravo si im učinio medveđu uslugu. To nisu oni, to je tvoja Schauma

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
Ne bih voleo da me pogrešno shvatiš ali mislim je tema formalnih planova blago izvan tvog polja ekspertize a obojica bismo gubili vreme ozbiljnijom obradom problematike, jer niti tebe to zanima da čuješ niti sam ja posebno euforičan kada pomislim na taj razgovor.
Znam da ovo nije upućeno meni, ali pošto se Arthur pozvao na moje tumačenje formalnog plana osećam obavezu da nešto razjasnim: ja pod formalnim planom pesme podrazumevam raspored delova (Intro, A, B, A... taj rad...), dramaturgiju pesme. I mislim da svako ko je čuo hiljadu pesama, a poneku i snimio i smiksao ima pravo da sudi o smislenosti te dramaturgije.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 04-01-2015 at 12:21 AM. Reason: dramaturgija
awacs is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules