Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-04-2014, 10:58 PM   #1
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Tc powercore PCI MK2

Znam da nije najnovija sprava, ali me zanimaju misljenje ljudi ovdje. Pluginovi koji su na njoj su:
plus na ovoj na koju sam naletio ima 10 POWERCORE SONNOX PLUGIN-ova. E sad, posto nisam imao nikad ovako kartu, na koju foru ovo radi, s obzirom da je kod mene sve 64-bit, a ovi su pluginovi (vjerovatno) 32-bit, kakva je komunikacija u tom domenu? Treba li/moze li Jbridge? Kakav je generalno kvalitet ovih njenih pluginova? Cijena za koju je dobijam je oko 150 EU.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2014, 11:18 PM   #2
fix3r
Member

Default Re: Tc powercore PCI MK2

Radi isto kao UAD-2, tj. sav processing je na DSP karti koja ostavlja CPU slobodan. Pluginovi su generalno OK. (Ta lista su standardni plagovi koji stizu uz Powercore). Ako imas Sonnox to je veliki plus i za 150e je prilicno dobar dil (mada ne i investicija, Powercore je mrtva platforma odavno, mada TC i dan danas odrzava drajvere).
Ja sam imao eksternu (Compact) verziju koju sam, cini mi se, koristio na Win7 x64 i Reaper-u koji ima svoj 32-bitni bridge. To je sve radilo sasvim OK.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2014, 11:25 PM   #3
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

To je losa investicija iako je samo 150?.. plugovi koji idu sa tom karticom nisu nista posebno.. primera radi, waves complete je neuporedivo bolji a 150? jeftiniji od ove investicije
Drugo, ta karta je mrtva vec nekoliko godina, nema podrske za nju, trece, jako slaba sa dsp.. prevazidjena odavno
Old 22-04-2014, 11:35 PM   #4
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Hvala za info. Onda to otpada. Druga solucija je UAD 1 karta, sa pluginovima:
CS-1 Channel Strip
DM-1/L Delay Modulator
RS-1 Reflection Engine
EX-1 EQ & Compressor
Nigel
Realverb Pro
Pultec EQP-1A
1176 SE Limiting Amplifier
Preflex - Amp/Cab Simulator
Gate/Comp
Phasor
Mod Filter
Trem/Fade
Mod Delay
Echo
za nekih 125EU, i nasao sam jedan nalog, na kome imaju, medju ostalim:
1176 LN classic limiting amplifier plugin, 1176 SE, Cambridge EQ, CS-1 channel strip, Fairchild 670 compressor, Neve 1073/1073SE, Pultec PRO eq, teletronix LA-2A, i jos nekoliko pluginova, i taj nalog mogu dobiti za nekih 85 EU, ukupno oko 200 EU u kompletu da me izadje. Za UAD vjerujem da je sasvim druga prica, ali eto, vrijedi pitati. Ako cu vec dati pare, da dam za nesto sto je dobro.
Old 22-04-2014, 11:51 PM   #5
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by STUDIOTON View Post
To je losa investicija iako je samo 150?.. plugovi koji idu sa tom karticom nisu nista posebno.. primera radi, waves complete je neuporedivo bolji a 150? jeftiniji od ove investicije
Drugo, ta karta je mrtva vec nekoliko godina, nema podrske za nju, trece, jako slaba sa dsp.. prevazidjena odavno
Ocigledno ne gledamo isto na stvari - ja bih instiktivno odma' dao 150e za Sonnox komplet, na cemu god on radio, to je jedno 10x jeftinije od trenutne cene. Ali ovako zivela piraterija
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2014, 12:03 AM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Ocigledno ne gledamo isto na stvari - ja bih instiktivno odma' dao 150e za Sonnox komplet, na cemu god on radio, to je jedno 10x jeftinije od trenutne cene. Ali ovako zivela piraterija
Kako god okrenes je piraterija, to je ona verzija poco softvera kada je sonnox krekovan za poco.. a u isto vreme imas krekovan native sonnox pa sta ce mu poco za to.. sa ionako premalim kapacitetom dsp-a..

A ovo za Uad1 je jos gora opcija.. Uad1 jednostavno nema vrednost, toliko je brzo propao tj.zamenjen,cini mi se brzinom svetlosti.. i opet ista stvar kao sa poco.. bilo koji ozbiljan plug cak i ne mozes nijednom da pokrenes na uad1 jer nema taj kapacitet.. ako zelis uad najmanje uad duo.. solo tu i tamo opet si ogranicen. Najbolja varijanta je skupiti vise para i uzeti duo i to na nekom nalogu gde ima dosta plugova.. druge opcije su beznacajne. Prvo sama kartica je skupa, drugo plugovi su skupi..

Poco 1 i mk2. Kao i uad1 .. su stvari bez vrednosti pogotovu sto ne dolaze sa ozbiljnim plugovima pa makar i jednom da ih pokrenes..
Old 23-04-2014, 12:15 AM   #7
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ima na netu lista dostupnosti plugova za uad1 gde pise tacno koji plug mozes pokrenuti i koliko puta.. treba to da vidis i uporedis sa spiskom plugova koje dobijas i vidis da li ti se isplati

Sada je aktuelan uad2 octo.. sa 8 sharc procesora sto je jednako mislim 16 uad1 kartama ako ne i vise
Old 23-04-2014, 03:48 AM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne znam štas zapeo za te praistorijske DSP varijante, kad je danas native sektor dosta jak. Ja bi eventualno (na ljutu preporuku) voleo da probam VSS reverb sa TC, i možda bi uložio tako neku sitnu cifru u nj, ali to je to. Doduše, ja imam UAD2Duo, mada nemam preterano sveže plugove, i koristim uglavnom cambridge i pultec, plate 140, lex224 i to bi otprilike bilo to. 1176 lagano sve više teram waves CLA verziju. Kao i La2/3a (la3a nikad i nisam kupio za uad)
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2014, 01:20 PM   #9
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Nisam zapeo, nego pitam za savjet. Niko se naucen nije rodio ne vuce me nesto vss, vec sam zapikao relab, a sto se uada tice, jos cu razmisliti koja mi je opcija najisplativija, dugorocno. Od ovih metuzalema koje sam naveo, poslije ovoga nista ne dolazi u obzir...
Old 23-04-2014, 04:01 PM   #10
elmirh
Member

elmirh's Avatar

Imam 3 različite DSP karte: dva Uad-1, TC Powercore MKII, i Focusrite Liquid mix 32.Sve tri karte su dobre, svaka na svoj način.Ipak najkorisnija od svih je Uad-1.Moj savjet kupi dva Uad-1 i 5-6 pluginsa koje si nabrojao gore koji ne dolaze uz kartu i mo?es da radis dosta komforno.A ne vidjeh za POCO da li imas Virus i VSS3?( provjeri radne sate-pluginsa i koliko ti traje demo verzija tih boljih pluginsa).

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules