|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Znam da nije najnovija sprava, ali me zanimaju misljenje ljudi ovdje. Pluginovi koji su na njoj su:
plus na ovoj na koju sam naletio ima 10 POWERCORE SONNOX PLUGIN-ova. E sad, posto nisam imao nikad ovako kartu, na koju foru ovo radi, s obzirom da je kod mene sve 64-bit, a ovi su pluginovi (vjerovatno) 32-bit, kakva je komunikacija u tom domenu? Treba li/moze li Jbridge? Kakav je generalno kvalitet ovih njenih pluginova? Cijena za koju je dobijam je oko 150 EU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Radi isto kao UAD-2, tj. sav processing je na DSP karti koja ostavlja CPU slobodan. Pluginovi su generalno OK. (Ta lista su standardni plagovi koji stizu uz Powercore). Ako imas Sonnox to je veliki plus i za 150e je prilicno dobar dil (mada ne i investicija, Powercore je mrtva platforma odavno, mada TC i dan danas odrzava drajvere).
Ja sam imao eksternu (Compact) verziju koju sam, cini mi se, koristio na Win7 x64 i Reaper-u koji ima svoj 32-bitni bridge. To je sve radilo sasvim OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Lekic
|
![]()
To je losa investicija iako je samo 150?.. plugovi koji idu sa tom karticom nisu nista posebno.. primera radi, waves complete je neuporedivo bolji a 150? jeftiniji od ove investicije
![]() ![]() ![]() Drugo, ta karta je mrtva vec nekoliko godina, nema podrske za nju, trece, jako slaba sa dsp.. prevazidjena odavno |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hvala za info. Onda to otpada. Druga solucija je UAD 1 karta, sa pluginovima:
CS-1 Channel Strip DM-1/L Delay Modulator RS-1 Reflection Engine EX-1 EQ & Compressor Nigel Realverb Pro Pultec EQP-1A 1176 SE Limiting Amplifier Preflex - Amp/Cab Simulator Gate/Comp Phasor Mod Filter Trem/Fade Mod Delay Echo za nekih 125EU, i nasao sam jedan nalog, na kome imaju, medju ostalim: 1176 LN classic limiting amplifier plugin, 1176 SE, Cambridge EQ, CS-1 channel strip, Fairchild 670 compressor, Neve 1073/1073SE, Pultec PRO eq, teletronix LA-2A, i jos nekoliko pluginova, i taj nalog mogu dobiti za nekih 85 EU, ukupno oko 200 EU u kompletu da me izadje. Za UAD vjerujem da je sasvim druga prica, ali eto, vrijedi pitati. Ako cu vec dati pare, da dam za nesto sto je dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
A ovo za Uad1 je jos gora opcija.. Uad1 jednostavno nema vrednost, toliko je brzo propao tj.zamenjen,cini mi se brzinom svetlosti.. i opet ista stvar kao sa poco.. bilo koji ozbiljan plug cak i ne mozes nijednom da pokrenes na uad1 jer nema taj kapacitet.. ako zelis uad najmanje uad duo.. solo tu i tamo opet si ogranicen. Najbolja varijanta je skupiti vise para i uzeti duo i to na nekom nalogu gde ima dosta plugova.. druge opcije su beznacajne. Prvo sama kartica je skupa, drugo plugovi su skupi.. Poco 1 i mk2. Kao i uad1 .. su stvari bez vrednosti pogotovu sto ne dolaze sa ozbiljnim plugovima pa makar i jednom da ih pokrenes.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ima na netu lista dostupnosti plugova za uad1 gde pise tacno koji plug mozes pokrenuti i koliko puta.. treba to da vidis i uporedis sa spiskom plugova koje dobijas i vidis da li ti se isplati
Sada je aktuelan uad2 octo.. sa 8 sharc procesora sto je jednako mislim 16 uad1 kartama ako ne i vise |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ne znam štas zapeo za te praistorijske DSP varijante, kad je danas native sektor dosta jak. Ja bi eventualno (na ljutu preporuku) voleo da probam VSS reverb sa TC, i možda bi uložio tako neku sitnu cifru u nj, ali to je to. Doduše, ja imam UAD2Duo, mada nemam preterano sveže plugove, i koristim uglavnom cambridge i pultec, plate 140, lex224 i to bi otprilike bilo to. 1176 lagano sve više teram waves CLA verziju. Kao i La2/3a (la3a nikad i nisam kupio za uad)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Nisam zapeo, nego pitam za savjet. Niko se naucen nije rodio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Imam 3 različite DSP karte: dva Uad-1, TC Powercore MKII, i Focusrite Liquid mix 32.Sve tri karte su dobre, svaka na svoj način.Ipak najkorisnija od svih je Uad-1.Moj savjet kupi dva Uad-1 i 5-6 pluginsa koje si nabrojao gore koji ne dolaze uz kartu i mo?es da radis dosta komforno.A ne vidjeh za POCO da li imas Virus i VSS3?( provjeri radne sate-pluginsa i koliko ti traje demo verzija tih boljih pluginsa).
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tc powercore 2 | dlukace | DSP forum | 10 | 14-10-2005 06:16 PM |
UAD 1 ili TC POWERCORE | STUDIOTON | DSP forum | 129 | 23-11-2004 07:20 AM |