|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
bok svima! zanima me da li je netko čuo kako zvuče vss3,assimilator,d-coder i ostali plug-inovi za powercore.neki poput vss3 su direktno po navodima uzeti sa system 6000 reverb procesora-mo?ete li usporediti kvalitetu? po tome jeftinije bi bilo uzeti pci powercore i nadoplatiti plugin a imati isti kvalitet(ne bi imalo smisla uzimati zasebno system 4000 ili finalizer?).unaprijed hvala na odgovorima...
p4 1 mb rambus+cubase vst(sx) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Samo da razjasnim, TC nikada nije dao najjace pluginove sa 6000rke (tacnije onaj najbolji reverb)...a i ono sto valja je uzasno skupo (1200e za multiband? ne, hvala...)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ton magistar
|
![]()
jebate, ja san skroz zaboravi da iman man licencu za d-coder, tako da ga nikad ne instaliran.
![]()
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Evo ovako TC m 6000 ima ( od reverba ) dosta algoritama rev 1 i rev 2 ( ili bese 2 i 3 ) su sa TC m5000 , VSS3 je TC m 3000 , VSS 4 je Tc m4000 i algoritmi koji su samo na TC m6000 a to su DVR 2 i Non lin ( ne znam da li sam nesto propustio ) .... od cega je na powercore puste VSS 3 , DVR 2 I Nonlin ..... i to nisu kopje nego pravi algoritmi ..... ko je slusao uzivo TC m 3000 zna koliko je ozbiljan ovaj reverb ...... u svakom slucaju za kilometar bolje od bilo cega native pa i UAD ...... Moze se otvoriti 4 reverba na karti te se i te kako isplati uzeti to nego npr 2 TC 3000 koji bi te kostali 3000 e Sto se tice postprodukcije na tc m6000 je md3 , md4 , brickwall 2 .... a za powercore je pusten md3 i brickwall ....... Ovo je naravno sto se tice sterea TC m 6000 ima i 5.1 opciju koja ne postoji za powercore Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
A da TC 3000 radi, radi ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() javi kakav je... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
NonLin2 je plug-in koji nije toliko neophodan.Ima specijalizovanu upotrebu a to su Kick,Clap,snare i drugi kratki ili gated reverbi.U jednom potezu kreiras veoma moderne gated reverbe. Assimilator - radi isto sto i Voxengo Curve EQ,ali po meni bolje zvuci. Quote:
![]() A sada da odgovorim na pitanje: To vec zavisi od tvojih potreba i onoga sto zelis da postignes. PCM91 i TC M3000 razlicito zvuce... Poslusaj impulse pa sam zakljuci da li se lozis na odredjeni sound i koliko cesto ti je potreban,pa sam proceni. A da sam VSS3,moze da zavrsi posao - moze! Moja preporuka ako si ogranicen sa novcem:Uzmes VSS3.Ako ti bas negde ne "radi" VSS3,iskoristis impulse sa PCM91 ili nekog drugog procesora. Prednost VSS3 je kao sto rece Max to sto mozes da koristis sa Powercore-om 4 komada istovremeno (a sa Powercore MKII cak 8!). Nema kablova i ostalih zezalica kao sa nekim hardverskim reverbom. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
sad san posla mejl tc suportu i cekan da mi odgovoru. sto se tice simulacije pcm91 (ja san ga ima) tu je najblize dosa timeworks plate reverb p-100 za pulsar.
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kvalitativno su ista klasa ......ali su razliciti karakteri ..... TC je poznat po simulacijama pravih prostora i sl .... dok je Lexicon ....... Lexicon Ako mozes da imas oba ..... sto i nije neki ulog , mozes zaista dobro da radis ....... mislim algoritmi su super , ostalo je na tebi ...... U svakom slucaju to je vec pro klasa ....... preko toga imas Lex 300, 480 , 960 ....... od TC je bolje tc m4000 i tc m 6000 ..... i bolji eventideovi ..... to je sve sad vrhunska klasa , ali kosta drasticno vise ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
A kakav je M 2000?... mislim vrijedi li 300 eura.. ima li ko kakva iskustva sa njim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
TC powercore i UAD | metalman | DSP forum | 3 | 08-12-2008 08:51 PM |
UAD vs PowerCore | Tazman | DSP forum | 18 | 11-04-2006 03:30 PM |