Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-01-2014, 05:44 PM   #31
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: House produkcija

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nemoj da mesas zvuk i muziku..to su dve potpuno razicite stvari.
Napravi CELU pesmu, bez obzira kakav je zvuk. Ako je pesma i melodija dobra ona ce da se cuje i sa losim zvukom.
"Los zvuk" te ne sprecava da gradis pesmu.
Ja u 90% slucajeva krenem sa pribliznim farbama i radim na strukturi pesme (delovi) i aranzmanu (ko sta svira itd..) kad SVE to proradi lepo (cuje se da cela pesma "ima nesto" ) TEK ONDA pocinjem da se bavim "zvukom".
Bavljenje zvukom i efektima odvuce mnogo vremena a ne garantuje ti da ce pesma ispasti dobro.
Znaci:
- bazicni, priblizni zvukovi
- struktura pesme
- linije i melodije u pesmi
- gotova cela pesma

tek onda radi na zvuku.

Sta ti vredi zvuk ako si ostao na 8 taktova ???

A i lose slusalice mogu da posluze..samo treba da slusas puno druge muzike na njim da bi naucio njihov zvuk i moga da uporedis sa tvojim.
Ali prvo - muzika / struktura / aranzman...to ti je ta tvoja "traka" !
Znaci strasno! Ja ovo pricam vec 2 strane na onoj temi gde je covek prvo postavio pitanje i ko me sisa... A kad cika Vratch kaze, onda mu stotine klicu i zahvaljuju... C c c...

Ne, sad stvarno salu na stranu - u tom hausu ili kako god - tanka je linija izmedju muzike i samog "zvuka". Slazem se sa DaBearom u globalu, ali npr ja mislim da se bar jedno 80% toga uradi bas u domenu zvuka - kada bi neko ugasio npr sidechain na nekom haus traku, ostalo bi samo drndanje... Mislim - sem za te neke SFX i sam "feel" pesme (mracne haus deonice sa reverbom, filteri koji menjaju centralnu frekvenciju...), covek u tehno derivatima i nema za sta konkretno da se u'vati. Dobro, DaBear je covek sa prevelikim iskustvom u toj oblasti, ali eto - ja mislim da npr ne bih mogao da radim melodiju - onako, bez nekog bar minimalnog zvuka i tripa koji to donese... Do duse, ovo sto ja radim i od cega zivim, cak i ne zahteva dobar sound - udri mile po crnim dirkama i PB kontroleru i vozi...
psionic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules