|
Aleksandar Sa?a Habić Jedan od nasih najboljih domaćih producenata. Saradjivao sa Divljim Anđelima, Bajagom, VanGogh-om Point Blank-om, Rambo Amadeusom, Yu Grupom itd. Takođe jedan od na?ih najuspe?nijih producenata filmskog zvuka: Lepa Sela Lepo Gore, Rane, Mehanizam, Mali Svet itd itd |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
posto imas puno radova sa ranim elektronicarskim pokretom kod nas (grupa Beograd, Bebi, Skripac, itd..) jel ima nesto interesantno iz tog perioda da se moze primeniti danas?
Neka tehnika ? Ili neka interesantna dogodovstina? nemoj da si skrt na recima... ![]()
#2 |
Pro Member
|
![]()
heh , bas i ja to krenuo da pitam ...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Nemam nesto odredjeno sto bi izdvoio. Sve je to radjeno na vrlo primitivan nacin bez kompova, SMPT-a, synch-ova. Secam se grupa Beograd je radjena sa internim sekvencerom Profetovog Pro1 sinta u kome si imao 2 puta po 256 nota (tako nesto) te si morao u realtime-u da pomeras neki preklopnik i to se snimalo na traku. Sve ostalo je svirano. Kada vratim film nisam tada mislio o tome kao o nekom elektro pokretu vec vise nekoj novoj igracki (sto u sustini i jeste) i koje ti otvara nove mogucnosti kolaziranja, spajanja "mehanicnog i human filla". Ako se secas na toj ploci sam ubacivao i akusticni klavir, a onaj predivni dugacki solo na kraju ploce na trubi je svirao Stjepko Gut. Znaci mozda mozemo da kazemo da to nije stilski cisto? Bebi i Skripac isto nisu bili elektro-bend nego vise slobodno tumacenje nekog PoP zanra. A prvi cist elektro-bend koliko sam ja upoznat si napravio Ti.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
pa ne bi se slozio da je vrach tj msb bio prvi bilo je tu dosta pionira , dragana saric tj rudi onaj dance mix je toliko ispred vremena [pogotovu ona moog bass linija (cini mi se) ] da prosto ne poverujes koliko je to maestralno kao i sam remix i dan danas ga pustim i odvali u klubu ...
http://www.discogs.com/Bebi-Dol-Rudi/release/793186
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 26-09-2010 at 10:49 AM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tamburaska produkcija | akg111 | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 24-01-2010 09:00 PM |
Gitarska produkcija???? | Zeroo | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 20-11-2009 08:49 PM |
HipHop Produkcija i mix | spow | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 12-10-2008 10:23 PM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Klavir i produkcija | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 23-09-2007 07:13 PM |