Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 23-12-2013, 01:18 AM   #1
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Mac Pro

Cisto da pojasnim...

Daleko bilo da imam nesto protiv MAC-a, ili, ne daj boze, Apple-a. Osim desktop masina koje sam povremeno koristio po tudjim studijima, ceo svoj "radni vek" rabim skoro sve njihove glavne proizvode. I pored jace cene i zatvorenosti sistema, uglavnom to cinim na svoju radost , duboko svestan svih njihovih mana i perfidne "pljacke" inace veoma vernih musterija.

Medjutim ,kada je najnovije cedo u pitanju, mnogo vise bi mi za posao prijala stara "full nabudzena" Pro G5-ica, nego "ono". Ovo zato, sto mi u tom slucaju makar kompjuter (kuciste), tastatura i monitori deluju kao jedna, pre svega dizajnerski, zaokruzena celina, u kojoj ni (vise puta inkriminisani) beli kablici vise ne bodu oci, a iskreno manje se i vide, nema nikakvih briga oko DVD drajva, PCI-E slotova za zvucnu, DSP i sve ostale exp karte (USB, FW, tunderbolt,...), mesta za HD-ove u raznim konfiguracijama, nema problema sa povezivanjem vise monitora, i vise USB periferija, itd. Pri tom i dalje se radi o ozbiljom (iako manjem) novcanom izdatku, ali zbog kog ne bih preterano zalio.

Za sada, konfigurisanje ozbiljnog DAW sistema oko novog PRO MAC-a mi deluje samo kao neozbiljna dizajnersko-hardverska avantura i improvizacija, jer boljih mogucnosti (bar trenutno) nema. Zahvaljujuci "vizionarskim" umovima koji bas i nisu preterano razmisljali o kompatibilnosti, povezivosti, prosirivosti i uskladjenosti dizajna.

Za sofisticirani, statusno-fetishni hi-tech simbol - nedopustivo.

Last edited by Synclavier; 23-12-2013 at 02:13 PM.
Synclavier is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules