Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-10-2013, 05:45 PM   #21
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: "o.g" - ne radu bageri spot/pesma :)

ja iskreno mislim da se oni tj zeljko i djordje nisu obracali sarsu ili dubiozi vec su kroz karikiranje njihove muzike koja je popularna medju omladinom 13 do 19 godina su se obratili onima koji su digli bunt 5-og oktobra tj srbiji ili onima koji su se "omrsili" kroz taj bunt , a i na kraju krajeva pesma je po meni opsta zajebancija na konto refrena nekog deteta od 5 6 godina ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 05:59 PM   #22
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

nema razloga ni da oni karikiraju njihovu muziku, to je produkt vaše mašte. željko je radio jedan od sarsovih albuma (da ja znam za to), a vikler je jako dobar drugar sa kovom (frontmenom sarsa). sa druge strane, sars je u pesmi "mitohondrije" dovoljno iskarikirao alternativce. sa druge strane, koji uzrast ide na bad copy? ista je priča kao i kod sarsa. opet, ništa protiv njih (bad copy) jer su mi svi dragi i svaka im čast, jer su uspeli. ali čemu spominjanje toga? da vikler želi da mu gerijatrija dolazi na koncert u kolarcu svirao bi i dalje violinu, ili misliš da je ova zajebancija za stariju ekipu?

ova "zajebancija", pošto je ne mogu nazvati pesmom jer znam da obojica mogu mnogo bolje, je samo jedna u nizu viklerovih zajebancija. ono što mene muči u celoj priči je to što glorifikujete tog čoveka, i svi pričate koliko je on talentovan, a te momente gde zaista pokaže talenat propustite. štaviše u toj celoj priči mi je najviše nejasan on sam, jer zatrpava narod ovako nekim glupostima, kada znam da može bolje i čuo sam neke albume koji (izgleda) nikad neće videti svetlost dana a mnogo su jači od ovoga... u muzičkom domenu ako ništa drugo.

edit: nastavimo li da se vrtimo u krug i da drvimo u prazno, ja se isključujem jer zaista nemam vremena da gubim na forumske rasprave koje ne vode nikuda. shvatite ovo moje uključenje kao dobronamernu kritiku.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 06:09 PM   #23
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Izvinjavam se ?to sam dosadan, ali ne dobih ni od koga odgovor... O kakvih se 15k eura ovde govori?
Old 28-10-2013, 06:12 PM   #24
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

nekih fiktivnih 15k
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 06:26 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Izvinjavam se što sam dosadan, ali ne dobih ni od koga odgovor... O kakvih se 15k eura ovde govori?
Obično se radi o XYZk evra koji ZAISTA izađu iz nečije kase, prođu kroz nečije računovodstvo i posle se natenane rasporede onako kako je prehodno dogovoreno offline.

Pozdrav,

Vasa
Old 28-10-2013, 06:30 PM   #26
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Nije valjda da dobijaju (makar i virtuelnih) 15000 EUR za JEDAN nastup!?
Old 28-10-2013, 06:33 PM   #27
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
nema razloga ni da oni karikiraju njihovu muziku, to je produkt va?e ma?te. ?eljko je radio jedan od sarsovih albuma (da ja znam za to), a vikler je jako dobar drugar sa kovom (frontmenom sarsa). sa druge strane, sars je u pesmi "mitohondrije" dovoljno iskarikirao alternativce. sa druge strane, koji uzrast ide na bad copy? ista je pri?a kao i kod sarsa. opet, ni?ta protiv njih (bad copy) jer su mi svi dragi i svaka im ?ast, jer su uspeli. ali ?emu spominjanje toga? da vikler ?eli da mu gerijatrija dolazi na koncert u kolarcu svirao bi i dalje violinu, ili misli? da je ova zajebancija za stariju ekipu?

ova "zajebancija", po?to je ne mogu nazvati pesmom jer znam da obojica mogu mnogo bolje, je samo jedna u nizu viklerovih zajebancija. ono ?to mene mu?i u celoj pri?i je to ?to glorifikujete tog ?oveka, i svi pri?ate koliko je on talentovan, a te momente gde zaista poka?e talenat propustite. ?tavi?e u toj celoj pri?i mi je najvi?e nejasan on sam, jer zatrpava narod ovako nekim glupostima, kada znam da mo?e bolje i ?uo sam neke albume koji (izgleda) nikad ne?e videti svetlost dana a mnogo su ja?i od ovoga... u muzi?kom domenu ako ni?ta drugo.

edit: nastavimo li da se vrtimo u krug i da drvimo u prazno, ja se isklju?ujem jer zaista nemam vremena da gubim na forumske rasprave koje ne vode nikuda. shvatite ovo moje uklju?enje kao dobronamernu kritiku.
Ne znam da li kapira? ?ta si upravo ispri?ao - Po?to si video neku vrstu izra?avanja, u ovom slu?aju kod foruma?a, a zato ?to smatra? da nije u redu kao pojava, ti si to javno kritikovao, jer misli? da nije u redu. Apsurd je u tome ?to i oni koji kritikuje? rade ist - zato ?to smatraju da ne?to nije u redu kao pojava, daju sebi za pravo da se javno izjasne. U ?emu misli? da je razlika izme?u prvog i drugog slu?aja, su?tinski? Tebi ne?to smeta, nekom drugom ne?to smeta.
Mislim da je ne?to mnogo bitnije, a to je da li neka kritika ili izra?avanje stava ima iza sebe prikrivene motive. Da li je u pitanju ljubomora, mr?nja zavidnost. A mislim da je to opet ?esto jako transparentno u ne?ijem komentaru, nije te?ko to videti. Mo?da je razloga za pominjanje toga da je Vikler talentovan u svakom komentaru upravo iz respekta, i zato ?to ljudi ?ele da ka?u da ga cene, zar ne?

Postoji btw jedan problem sa ovom tvojom kritikom kriti?ara koji je zapravo uobli?en i u generalnu tendenciju. Primetio sam da se kao kontrareakcija na, objektivno preveliku sklonost naroda sa ovih prostora da pljuju, javlja trip da je svaki negativan komentar ne?to ?to iza sebe ima niske, prljave motive. To je meni samo nali?je ovog pljuvanja, jedan ekstrem i isklju?ivost umesto drugog. Delo je podlo?no kritici, bitno je samo da li je ona konstruktivna, da li ukazuje na neki problem.

Po meni u ovim krajevima postoje neki objektivni, dru?tveni problemi, koji u kombinaciji sa diktiranjem ?unda od strane zapadne, ?atro urbane estrade imaju za posledicu stvaranje vrlo ?udnih muzi?kih de?avanja. Tako mislim da neke kritike na ra?un ovih ili onih treba shvatati i u tom kontekstu. Na primer, istu kritiku koju sam uputio ovoj pesmi bih uputio i dana?njoj internacionalnoj rep sceni. To jest ona je npr i u USA postala sopstvena antiteza, pretvorila se u njihov turbo folk, i sve ono ?to taj izraz nije bio kad se pojavio. Ni?ta razli?it nije Vikler koji kritikuje drugog a sam pliva u estradnom blatu od nekog ameri?kog repera koji pri?a neke uli?ne pri?e a ?ivi u vili i vozi ferari. To jest, da je tamo, bio bi upravo u takvoj situaciji. Pomenuti na kraju njegov objektivan talenat je zapravo vrlo dobronamerno - iako nam se mo?da ne?ije re?i ili dela u odre?enom trenutku ne svi?aju, bitno je podsetiti sebe i druge na ?iri kontekst, na to da je ta osoba proizvela i vredne stvari. Tako i Vikler.

Last edited by Dushan_S; 28-10-2013 at 06:37 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 06:39 PM   #28
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Nije valjda da dobijaju (makar i virtuelnih) 15000 EUR za JEDAN nastup!?
Pa ne zavr?i uvek sve to kod benda, kao ?to ti re?e ?ovek. Tako da je cena ko?tanja relativna. A na osnovu nekih mojih informacija mislim da su zapravo cifre manje.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 06:48 PM   #29
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ja heatman-e ne osporavam niciji talenat samo dal mi se svidja ili ne ... kao sto rekox mislim da je ovo svojevrsan studijski relief od ko zna kojih stvari ... obojca su da radili produkciju sars-a ko zna mozda su i sami sarsovci dali iskru za ovakvu pesmu ... mislim da je krajne apsurno da raspravljamo o tome a i ko koliko uzima kesh ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 07:05 PM   #30
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
ko koliko uzima kesh ...
Kako to misli?? Pa to je valjda najva?nije za ovu na?u ubogu scenu. Ako jedan andergraund rok bend uzima toliko ili bar taj red veličina onda postoji bar neka iskra nade da će ta vrsta muzike opstati.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules