|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Stavi bolje 256 semplova bafer, to je neki prag izmedju mogucnosti da sviras normalno, a i da radis i neki miks. Uradi u Cubaseu 5 projekat (taj i ja imam, ovi drugi Cubaseovi su mozda optimizovaniji i sta ja znam sta), zapakuj u .rar sa sve screenshotom i daj nam link. Mozes da koristis i druge neke opsteprihvacene sekvencere - sve sto te zanima, pa da merimo. Da bi bilo zanimljivije, mozes jedan screenshot da napravis na tvom q6600 na 3GHz, a jedan na normalnom taktu, na 2.4 I mene bas zanima sta se desava... p.s. nadam se da ce se javiti i neko sa "nestandardnom" masinom tipa Xeon ili tako nesto...
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja bih takodje probao moj i5 3.2GHz ali nemama Cubase
![]() ![]() Cek,cek,kakvo je ovo sr*nje,auuuuuu,2 puta E5 sa 32GB RAM-a,psionic,sta ono renderuje kukala nam majka ![]() ![]() Ovo su jadi ![]()
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Cubase 5 - super. Ja sam se upravo i bojao da mnogi od vas koriste šesticu ili sedmicu. I lepo si napisao ono da određeni plaginovi/softveri nisu ni zamišljeni da rade sa određenim baferima. Ja o tome zaista ne znam mnogo. Sećam se samo da sam svojevremeno čitao da Kontakt recimo (zbog svog DDF-a) traži bafer od minimum 5ms (dakle 5ms ili više). O ostalima znam jako malo u tom smislu. ![]() Videću da napravim neko čudo večeras kad se vratim sa posla, a ako ne, onda sutra, pa kačim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
Ali nemam Cubase, tako da... ako ima interesovanja mogu da poteram bilo koji drugi bench za koji ne moram da kupim DAW od ?500 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Evo nečeg što sam sklopio da imamo, bar za početak.
Kod mene je sledeća situacija (2.4GHz; 5ms): kad ovo otvorim, stisnem play, zvuči ok. Oko 60% ASIO progress bar, ali nema nikakvih problema, niti se bilo šta nepoželjno čuje. Kada uključim peti sint - flanger! ![]() Nemam nikakve screenshot-ove trenutno (mislim da ipak moram uskoro na spavanje), ali mogu da ih postavim sutra. Edit: Evo, pre nego što se odjavim .... sa 12ms podešenim u drajveru, mogu da uključim sva četiri Amplitube-a (opet oko 60% ASIO progress bar, sve ok). Ako uključim peti MonoPoly (isključim sve Amplitube-ove) - zagine. Last edited by Ghost Dog; 12-02-2013 at 02:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
upgrade pc-ja, ima li smisla? | stefdza90 | Computer Hardware | 1 | 12-01-2013 01:29 AM |
winxp background services, ima li smisla? | silzg | Computer Hardware | 3 | 21-07-2008 04:34 PM |
Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire? | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 59 | 03-11-2007 01:51 AM |
Stvarno nema smisla!!! | OFF | Predlozi i sugestije | 1 | 07-08-2006 02:57 PM |