|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa to je otprilike najprakticniji odgovor na ovu temu,to je ono sto sam i pomislio kad sam ga pitao da li je to tvoje sustinsko pitanje ![]() Znaci,projekat koje sad pravis sa povecanim baferom na kao sto rece psionik na 512,naguraj sve vst-ove,plugove koliko ce ti biti dovoljno da nagazis CPU na nekih 70-90 procenata,uradi screenshot i daj da vidimo pa ce neko odraditi na nekom i7 dovoljno slicno opterecenje. Evo psionic ima taj 2600 Sandy Bridge klokovan na 3.8GHz nek upali HyperThreading i neka vidi kako ce se ponasati motor na tom opterecenju i neka kaze koliko je RAM zauzet.Gledajuci fizicku moc,sirovu snagu ovog procesora,a uzevsi u obzir i dobru optimizaciju sa Windowsom,mislim da nece otici preko 70 procenata i da ce mu svi ti kanali nagurani biti prilicno lak zalogaj ! Mislim da ce biti zanimljivo,i za ostale korisnike,pa da se uvjek ode na ovu temu za odredjeno poredjenje rada procesora pod odredjenim opterecenjima a sa slicnim vstima i pluginovima. Ali ti nista neces ni rijesiti ni kupovinom novog i7 jer ti je pretpostavljam i stara ploca,tako da bi morao uzeti i novu maticnu,neku osrednju grafiku 16GB memorije,onda se i mijenja i najanje i hladjenje, (ne moze staro na novo jel tako?) tako da ce se sve to pokupiti i nije bas jednostavno onako kako mislis.(Pricali smo jednom o ovome u neki od prethodnih tridova) Mijenjati parcijalno djelove masine je prilicno nezahvalno ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
upgrade pc-ja, ima li smisla? | stefdza90 | Computer Hardware | 1 | 12-01-2013 01:29 AM |
winxp background services, ima li smisla? | silzg | Computer Hardware | 3 | 21-07-2008 04:34 PM |
Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire? | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 59 | 03-11-2007 01:51 AM |
Stvarno nema smisla!!! | OFF | Predlozi i sugestije | 1 | 07-08-2006 02:57 PM |