|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
ja sam imao potpuno isti problem sa starim kompom, ali ga nazalost nisam resio samo mogu da dodam da je pucketanje vezano za rad procesora nema veze sa uzemljenjem ili napajanjem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ja imam nov procesor i5. Ako je do toga, imam i garanciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Nema to veze sa radom procesora...
Student, ne gine ti nego da lepo sistematski ides redom: obrces uticnice (menjas fazu i nulu), istekas, ustekas redom sve kablove i suzis uzrocnike (istekas i promjenis misa, tastaturu). Mozes probati i izolovati zemlja kontakte na aktivnim monitorima, ili cak i racunaru (dok je naravno sve spojeno), cisto da vidis da li ce shum nestati! Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
![]()
Evo slucajno sam preskocio ovaj post! Ako je firewire kabel u pitanju, onda ti je problem u nekom ground loopu u sprezi sa recimo pojacalom (ako su aktivni zvucnici, onda sa njima), monitorom (onim racunarskim u koji gledas) i racunarom. Pokusaj kao sto rekoh, da recimo aktivnim monitorima izolujes zemlju (na suko utikacu) sa selejpom i vidi sta ce da se desi! Takodje i na racunarkom monitoru! Pre toga mozes prosto probati da okreces uticnice (posto im tako menjas odnos faza nula).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
ajde pa javi ako otkrijes o cemu se radi jer i ja imam isti problem sa starim racunarom
obicno kad je problem uzemljenje cuje se zujanje a ne pucketanje i to zujanje je konstantno, kad je uzemljenje u pitanju ne sme da se zatvori petlja, ako je racunar uzemljen i ako su monitori aktivni uzemljeni treba iseci uzemljenje na liniskom kablu izmedju racunara i monitora naravno predpostavlja se da se koriste balansirana konekcija ![]() Last edited by Milan_M; 09-01-2013 at 08:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Danas sam bio da kupim nov neutrik xlr kabal, na?alost u radnji je bio samo jedan, kako sam promenio kabal sustanje je sada skoro neprimetno ali ga i dalje ima ali to ako neko ne obraća pa?nju, neće čuti. Naravno da sam i na drugom monitoru promenio razne kablove dok nisam nai?ao na neki gde nemam ?uma. Ranije sam imao Proelove xlr kablove... Tra?im sada jos jedan neutrik i nadam se da cu resiti.
Hvala svima na trudu da mi pomognu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
|
![]()
Dobar balansirani kabel hoce pomoci da minimizujes ground loop, jer po prirodi njegovog funkcionisanja, eliminise smetnje time sto potire nastale smetnje na toj relaciji,
![]() ali nece u potpunosti da ti eliminise ground loop ako on postoji,kao takav. Last edited by diviner; 11-01-2013 at 01:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem sa pojacalom ili zvucnicima :s | Matoree | Monitoring | 5 | 22-06-2010 02:27 PM |
pucketanje | File | Audio Software | 1 | 30-09-2009 03:20 PM |
Pomalo provokativan tekst o zvucnicima. | boggy | Monitoring | 4 | 28-09-2005 03:00 PM |
Pucketanje-Batery!!! | Zid | Audio Software | 13 | 10-11-2004 12:11 AM |
Pucketanje na 96/ na 44.1 | arados | Audio Software | 15 | 21-07-2004 11:07 PM |