|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
Pa ne znam o kom miksu pričaš, postavio sam 3-4 pesme...
Ako je o poslednjem, ima neki "basic" projekat i miks iz istog, a ovo drugo... je drugo... ![]() Ali, da bar delimično odgovorim: NIKAD ne koristim NIKAKAV sample, sve što sam ikad uradio je ISKLJUČIVO iz kanala koje sam snimio, bez "lejera" ili bilo kakve šminke. Delimično sam protiv toga inače, nemam ništa protiv kada se to dobro uradi i tako, ali sam "tradicionalista"! Već sam jednom bio napadnut za ovo da je dramagog, pa sam reagovao veoma burno i odbio da miksam dalje tim nekim drugim majmunima i dao im kanale...! A taj klinac sa ovog snimkaje posle bio na Grandu... Matori, 57-ica, EQ, i dbx 160 sa UAD-a... Gate neki, koji god, i to je to, dobro i onaj uad-ov "dream-verb"... Posle je i Nela bila na 1. glasu... imaš tamo dalje snimke...A i ja se palim na budale i tezgaroše, kao da je ovo nešto ozbiljno...
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
HAha...ma nista lose nisam mislio...Za onu pjesmu govorim "maniac"...super zvuci kick..Odlicno si od originalnog snimka uspio izvuci takav zvuk.
MAlo sam miksao tu pjesmu, i iako nisam pokusavao da dobijem isti zvuk, jer sam mozda malo vecu prednost dao bassu nego kicku, tvoj kick je odlicno uradjen. Okacicu miks da poslusate... Pozz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Da, to je Yamaha recording custom... Bubanj je "zlo zala", i sa njim mo?' ?ta 'oće?...! A ni tamo nema neke filozofije... Jedino ?to je na kick-u AudioTehnica MB/Dk5, ali isto gate, EQ, comp... ...i miks...
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Super super....evo malo sam probao nesto vecinom sa stok Cubase 4 plugovima i nekim Waves..
http://soundcloud.com/senad-mujagic/maniak Ufff...usrao sam bio sa PREjakim bassom..stavio sam novu verziju . Last edited by senadinfaze; 14-11-2012 at 12:21 PM. Reason: Bass ne valja LOL |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
IMHO najbolji bubanj koji postoji.
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
A onda neko dodje sa Grech-om
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Prijatelj, inace jako dobar bubnjar, ima nekog Ludwiga iz ne znam koje '68..lupam sad....bubanj nevjerovatno zvuci..Mislim, tesko je odluciti da je odredjena marka i model bubnja najbolji, kao i sa svakim instrumentom..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Da, ok, čovek je i rekao "imho", dakle ON tako misli, ali sada je već sve to off-topic, pa ajmo onda dalje sa mixevima...
Senad je uradio dosta lepo, malo suvo za moj ukus, ali dobra postavka, sve ok! Bravo! Ajmo dalje...
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|