|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Od ostalih funkcija koje su bile nekada podnosljive a sada su katastrofa, bi naveo i sam windows explorer, koji mi je samo izgledao u pocetku nezavrseno, ali posle pokusaja koriscenja, video sam da je on znacajno izmenjen i da su korisne funkcije sasvim izbacene (recimo, slobodni prostor na disku na statusnoj liniji, odmah, bez cekanja da se sve "sracuna") Copy file, move file, je katastrofa kada se prebacuju celi direktorijumi... jer on mora da ih sve prebroji i sta vec ne.. i onda se prvo ceka to, pa se posle ceka na kopiranje... to sve traje daleko duze nego na XP. Za windows explorer koji je nalik starom, XPovom postoji alternativa u vidu projekta "Classic Shell", koji je besplatan, i koji stvarno olaksava zivot barem u delu funkcija baratanja sa fajlovima... podesavanje mu je veoma sofisticirano, i moguce je izvuci dobre funkcije novog explorera, a ostale skloniti da ne smetaju. Nije obavezno ga uvek podesavati, default stanje mu je sasvim ok. Za iskljucenje instant search i INSISTIRANJE sistema na indeksiranju svih fajlova ako zelim da to bude i brzo (citaj, upotrebljivo) nisam nasao alternativu. Za brzi i optimalniji move/copy nisam nasao alternativu. Za ozbiljniji file search, preporucujem Agent Ransack (free), pretrazuje fajlove po sadrzaju (keyword), veoma ozbiljno i uspesno. Na Win7 sam presao iz razloga zbog koga sam zeleo da ostanem na XP: -na Win7 x64 bolje rade stare 32-bitne aplikacije, nego na XP x64 (!?)... defintivno jos jedna M$ brljotina...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-10-2012 at 07:10 AM. |
|||
![]() |
![]() |
Tags |
optimizacija windows 7 |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?! | Eomsy | Audio Software | 15 | 05-01-2011 09:23 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |