Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2012, 12:41 AM   #361
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Bravo čika Muzzy, lep rad...

Jbt, sad videh da ovaj thread ima skoro 30.000 pregleda......!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2012, 12:59 AM   #362
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Hvala
Uradicu sutra jos jednu verziju, neke ideje su mi pale na pamet al' pregoreo sam veceras, koncentracija - 0.

Da je srece pa da ima 30'iljada mikseva...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2012, 06:22 PM   #363
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

http://dl.dropbox.com/u/31367646/The...mb%20mix4m.mp3

Eto ga "final".
POz!
Old 22-07-2012, 08:45 PM   #364
Plishani
Member

@MUzzY
Super! Potpuno različito od onoga ?to sam ja čuo u materijalu. Uspeo si da od njih napravi? ozbiljne svirače!
Plishani is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2012, 05:27 AM   #365
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ma muzika je odlicna, brljotine su nebitne.

Preslusah danas sve ove mikseve u studiju i mislim da sam propisno preterao sa kompresijom po elementima...
Vasin mix mi je i dalje pun pogodak.
Gosn' Vaso, da li bi napisali koju rec oko ideje iza ritam sekcije? Potpuno prirodno sedi svom prostoru. Sta si mu radio?
Old 23-07-2012, 11:45 AM   #366
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Ma muzika je odlicna, brljotine su nebitne.

Preslusah danas sve ove mikseve u studiju i mislim da sam propisno preterao sa kompresijom po elementima...
Vasin mix mi je i dalje pun pogodak.
Gosn' Vaso, da li bi napisali koju rec oko ideje iza ritam sekcije? Potpuno prirodno sedi svom prostoru. Sta si mu radio?
Kao prvo, fala na pofalama

Trenutno nisam pri računaru, pa pi?em koliko me sećanje slu?i...

Mislim da uop?te nisam koristio kompresiju na pojedinačnim elementima bubnja, nego samo na drum folderu (radim u Reaperu, to je zapravo "sub grupa" u ostatku svemira). Na pojedinačnim elementima sam imao samo Reaper-ov ReaEQ, a na grupi samo Stillwell Rocket, al' onako "momački" navijen, pa sa najsporijim attack time-om. Nikakva paralelna kompresija, straight "drum group". Ono čega se pak dobro sećam je da sam na Overheadima poprilično (i vrlo ?iroko) skinuo negde oko 5k (bell) i da je to pomoglo da bubanj ode u drugi plan, a i bio mi gu?t da sve bude nekako tamnije i mek?e.

Od reverba: na bubnju Redline Reverb, preset "Redline 300 Studio B" (jedan od meni omiljenih) koji mislim da nisam ni "čačkao". Pa sam u njega slao pomalo i iz nekomprimovanih pojedinačnih kanala i iz komprimovane grupe. Mislim da nisam slao iz Overheada... e da, valjda na dobo?u pored Redline-a ima i Valhalla Room-a koji mi je inače slu?io za mu?ki vokal i hor.

Sad, mo?da je bez veze da ti na pohvalu uzvraćam istom merom (ja tebi"serdare", ti meni "vojvodo"), ali ?to reče Pli?ani - stvarno si ih odlično spakovao.

Pozdrav,

Vasa
Old 23-07-2012, 01:20 PM   #367
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Znaci taj Redline zvuci "za sve pare"
Najvise me je interesovalo kako si bubanj spakovao tako "realno" u sobu i pitao se koji reverb koristis jer sam jako tesko provalio da je digitalija u pitanju. Odlicno odmeren reverb time i dobar stos sa EQ-om na overima!

Ja se poslednjih nedelja igram sa savetom Joe West-a (koji je dao u jednom od onih webinara sa waves sajta) da sa C4 na drum bus-u (grupi, kako god) oblikujem ton i koristim ga kao limiter/EQ. Mnogo mi se dopada taj pristup, pogotovo ako su overi snimljeni dobro. E sad, moja stara boljka "jos, jos, jos, jos, jos..." (zvukA ) me dovede do toga da preteram u kolicini kompresovanih elemenata ali procice me to dok ne pohvatam kako tacno radi svaki od kompresora koji mi je na raspolaganju
E da, sve je sabrano kroz NLS
Bas mi je drago da vam se dopao moj mix!
Pozdrav!

Last edited by MUzzY; 23-07-2012 at 01:22 PM.
Old 23-07-2012, 02:11 PM   #368
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Znaci taj Redline zvuci "za sve pare"
Pa da . Na prvu loptu me je kupilo to ?to su mu svi parametri u jednom jedinom "prozoru" i pride nema zalamanja sa room/chamber/plate/hall/whatever algoritmima nego "?ta uradi? - to ti je"

Ali generalno govoreći, informacija koja se ?alje u reverb je podjednako va?na koliko i kvalitet samog reverba. Na kraju dana (termina), instrument i njegov prostor prave "jedan zajednički zvuk". U tom smislu, informacija koja se ?alje ka reverbu je podjednako va?na kao i sam reverb. Nekad insertuje? poseban EQ na send ka reverbu, nekad "unakazi?" osnovnu informaciju zato ?to tako unaka?ena dobro radi sa reverbom. ?to bi rekao Sa?a Habić: "vrti? dugmiće dok ti se ne svidi rezultat".

Pozdrav,

Vasa
Old 23-07-2012, 02:38 PM   #369
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Evo, odvojih danas malo vremena da uradim mixic - super stvar! Bas mi se dopada vibe.

https://dl.dropbox.com/u/16074369/th...ked%20lamb.mp3

Kasnije cu odvojiti vremena da prokomentarisem ostale mixeve. Za sad sam samo skinuo Vasin mix - odlicno! Jedino mi smeta ta cinela na par mesta, prejako udara i pokrije sam vokal na tim mestima. U opstem smislu mi mix 'radi' tj izneo je bas taj vibe koji je, po mom skromnom misljenju, i trebao da se iznese.

Preslusao sam i Muzzy-jev mix - isto dobar, malo 'prepaljen' za ovu vrstu svirke, ali super je cuti razne pristupe.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2012, 03:03 PM   #370
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Jos jedan mix sa dobrim odnosima Kul skroz. Mozda malo tamniji bubanj nego sto bih voleo ali to je vec pitanje ukusa.
Ali, fali mi malo vece kontrole duvaca. Zvuci nekako kao da ti nisu bitni u celoj prici (u sta ne verujem, naravno).
Moram opet da upalim projekat, nema druge
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules