|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Napi?i, molim te, zbog mene, portira ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Super bre, eto vidi? da si bez veze mračio
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
O.K. ako je dobrobit zajednice u pitanju, ovako bese,
EQ Focusrite safire - skinuo blago sta mi se nije svidelo i jos jedna instanca istog za isticanje par detalja. Ozone - malo multiband comp. i harmonici Liquid reverb - prilicno veliki rev. Hall tipa, u maloj dozi. I naravno, zlica Mojo mesavine! Osim Ozona koristio sam pluginove koje inace ne koristim, za test-run. Radjeno stilom 'brzo slusanje', tj. prvo sta pomislis uradis i bez vracanja i mrljavljenja i tripovanja. Ca. 10min. A portir da predje na triangl... Last edited by Khan; 19-07-2012 at 04:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ma portir već svira bas gitaru
![]() 'Fala Mr. Khan na informaciji. Imao sam priliku da pred nastup podesim nivo snimanja da ne bi 'klipovali'. Rekoh, sviraj mi fortissimo (ne?to najglasnije iz programa) i podesio da ne klipuje, međutim u toku svirke morao sam za jo? 10% da spustim nivo i tu i tamo se čuje 'klipping'. Jbg, kad te pukne adrenalin na svirci, udara? sve u ?esnaes' ![]() Probaću ako mogu da sredim kliping, ako ne, za sledeće snimanje idem dosta ispod crvenog. Evo snimka prve kompozicije: http://www.mediafire.com/?bqj942br4t94pa8
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Izvinjavam se na previdu, evo sirovog snimka kompozicije, pa ko hoće da ve?ba tj. da stavlja EQ, compression, reverb...
http://www.mediafire.com/?nydrutrz1px980w
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ono sto mi najvise smeta u snimku i dalje su tehnicki problemi klavira (nije portir ipak kriv za sve)...
![]() Snimak je korektan, je bih isao verovatno sa manje gaina i probao sa EQ da postignem malo zaokruzeniju sliku, ali to su licna slusanja i navike, pa da ne s*. Za jednu rodu, sasvim cool! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Koliko cujem ovo nije koncertni klavir vec polukoncertni ( minjon) sto u startu menja stvar. Mnogo manji korpus nosi sa sobom dosta tanji zvuk midlastiji i manje srednje niskog registra.
Drugo instrument je DNO DNA ![]() ![]() ![]() Cela prica oko peglanja snimka pada u vodu jer nemas sta da peglas, nemas od cega. Ovo mi zvuci kao da koriscena kompresija, nema dinamicke razlike od piano do forte ( mada istini za volju to mnogo zaivisi i od sviraca). Kada su ovakve krntije u pitanju mikrofon treba staviti sto dalje da bi se umanjio efekat udaranja batica i kloparanje lose mehanike. Ako je krilo podignuto do kraja onda pod nagibom od oko 45 stepeni ( dijafragama mikrofona da gleda na klavir pod tim uglom ili da mikrofon sa krilom klavira cini 90 stepeni kao druga varijanta) na minimum 1 metar udaljenosti i oko 1,3 do 1,5 metara visine mikrofon postaviti da gleda u samu sredinu klavira ( gde pocinje "krivina" klavira ). Ovo je startna pozicija ako se snima sa jednim kondenzatorskim mikrofonom i ako je u pitanju klasika, naravno da o svemu sude usi ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 21-07-2012 at 09:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
klavir, snimanje |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alat za stimovanje klavira | orge | Razno | 1 | 01-10-2010 08:39 AM |
Iznajmljivanje klavira | mnm | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 14-03-2010 04:26 AM |
(p)reparacija klavira u Bg ili sire | milanCHE | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 06-06-2009 09:54 PM |
Produkcija violoncela i klavira | SumAnuT | Audio Produkcija - Tehnike | 46 | 24-01-2009 08:25 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |