|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evo i ja sam u potrazi za nekakvom zvučnom alii neznan puno o njima i jbg. neman koga pitat pa me evo vama na muku
![]() U istoj san prilici ka i kolega Binarius u ovom postu.. *Zanima me dali je externa u pravilu bolja od PCI kartice ako su u istom cjenovnom rangu? *Dali bi externa " Yamaha audiogram 3 " bila ok za te potrebe ili imate nešto bolje za cijenu do 150E? može i Pci. Ps. radim na kompu.. ![]()
![]() Last edited by #ax; 14-06-2012 at 03:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pozz!
Trazim zvucnu karticu koja bi odgovarala. Mogu dati do 300 eura.Ali bi narucija najprije iz artista u zg. Brzo dođe... Za oko mi je zapela Focusrite Saffire PRO 24,mogu i 14. ali ovo je samo malo skuplja a daje malo vise opcije koje bi mi mogle zatribat. Bavim se produkcijom elektronike svasta... I vjerovatno cu snimati malo bongose i slicne perkusije... Sad imam internu emu 0404 ,ali me neko zujanje muci,pa sam mislija uzet firewire,ali unaprijeđenje toga mi odavno triba... Ako neko ima savjet,dobro ce mi doci jer nemam iskustva... I mislim prikljucit 2 para monitora-yamahe hs50m i krk vxt8 Hvala ![]() Last edited by BladeR; 15-07-2012 at 12:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Imam malu dilemu oko kupovine focusrite scarletta 2i2 zvucne. Po karakteristikama mi savrseno odgovara, ali citam po webu da ljudi imaju problem sa instrumentalnim ulazom? Kazu da im se pojavljuje cliping na ulazu čak i kad smanje gain skroz do kraja. Neki kazu da tek kad smanje i onaj gain(volume neam pojma) na gitari da tek onda dobiju pristojan signal bez klipanja. Pitanje koje me muci, da li se smanjivanjem tog volumea na gitari sta gubi? Naručio sam vec zvucnu i uskoro bi trebala stici, da nisam mozda uranio sa kupovinom prije nego li se neko drugi zaje** ili oni nemaju pojma kako koristiti uređaj?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Kartica radi k'o sat! Ljudski faktor moze svasta misteriozno da proizvede... nemas brige!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo, trebam savet za kupovinu eksterne kartice, kao pocetnik. Imam laptop lenovo thinkpad e320: Intel-Core i3, 2.3GHz, 4GB ram, hdd na 7200 obrtaja.
Koristila bi mi za live nastup, rad sa semplovima i dodavanje efekata na mikrofon u realnom vremenu. Makar sa dva ulaza (mirkofon & laptop). Sta preporucujete za budzet do 90EUR? polovno ili novo (svejedno). hvala! npr. nasao sam za taj novac M AUDIO DELTA 44, da li bi ona bila dovolja? I da li ima predpojachanje za kondenzatorske mikrofone? Last edited by ljubicasta; 15-12-2012 at 03:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Dobrodosla u ekipu!
delta 44 nema preamp. Nije bas lako u tom budzetu naci nesto sa dovoljnim performansama za to sto radis, mala latencija je vrlo bitna. Mozda Safire Scarlet 2i2 jos i najbolje odradi, (nov je malo preko 1oo) ili ako nadjes nesto polovno /safire, presonius, e mu, tc.../ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Hvala puno.
Ako uspem da povecam budzet, sta bi mi bilo pametnije: M-Audio Fast Track Pro, sto se nudi na forumu za 100eur ili, ako uspem da oborim cenu na 120, za: http://www.kupujemprodajem.com/Esi-D...5999-oglas.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Imao bih vise poverenja u M-Audio Fast Track Pro. Samo proveri da li su ispravni svi potovi, da ti ne krcka i ne gasi svaki put kad pipnes nesto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
I jos samo, ukoliko odlucim da ne rizikujem sa polovnim da li mi potrebe zadovoljavaju nove (95-100eur):
M-Audio-Fast-Track-USB i MAFT usb II? |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
zvucna kartica pocetnik |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
spajanje monitora (početnik) | matija | Computer Hardware | 4 | 08-04-2009 01:12 PM |
ReWire sa USB zvučnom karticom | dragan7 | Computer Hardware | 1 | 05-12-2008 10:30 AM |
u potrazi za kompresorom... | Joyba | DSP forum | 21 | 20-09-2007 05:01 PM |