|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
e hvala ti na ovom info-u, nisam znao da pcie ide preko northbridgea, bice da je u tome cela frka... bas cu probati ako nadjem pcie karticu...
ovo "ili kupi drugu maticnu plocu" da li mislis na: "uzmi maticnu plocu koja ima pcie slot(ako vec nemas)" ili mislis na "uzmi neku drugu maticnu plocu ciji south bridge radi bolje/drugacije"? posto sam ja proverio i imam jedan pcie slot tako da maticna ostaje (za sada) P.S. ako neko zna gde se kod nas mogu naci pci(e) FW kartice, jos bolje ako su Texas-Instruments ili neko ima a prodaje, ili zna neki kompjuterski shop koji ima (posto ja na koji god nabasam nema) molim vas da javi ili ostavi link |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Bilo je jedno vrijeme Digitus TI FW PCI-E kartica u Telephant DOO firmi (uvoznik), sadasnji logo:
http://www.logo.rs/ Kontaktiraj ih, pa vidi, mozda ih jos imaju na stanju...Provjerene su ali kostaju 45-50 eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja IMAM PCIE FW TI kartu (2+1 port)... Dva FW interfejsa, (na Win7-u 64bit i OSX-u), ne mogu na nju, ne rade... Ne pomaze ni dodatno napajanje karte... Mozda je problem u PoCo FW, drajverima za njega... Cim sam PoCo zakacio na FW sa ploce - postao je upotrebljiv, donekle... M Audio PF 2626 preko FW TI i dalje blinka kad je komp ugasen...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Da to je ta DIgitus FW karta kupljena sada vec davno (pre 2 i po godine). Ali ta karta je upravo nama, na testovima radila sa upravo PoCo FW savrseno (pored nje poredili smo jos 2 razlicite PCI TI karte, kao i dve VIA 6306, 6307, i ta je radila najbolje na max opterecenju PoCoa). Moguce da taj primjerak FW kartice nije u redu, da je felerican. Probacemo da zamjenimo sa drugom PCI, i da vidim sta se dogadja, samo da ja stignem do BGa.
Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Jedino sto znam da kad su oba interfejsa ubacena u tu DIgitus FW kartu - PoCo svira sa jednim plugom maksimalno, sa drugim vec trokira... Krci i secka. Cim ga prebacim u FW sa ploce - svira, ali zeza me sa velicinom bafera. Cak mi, u PT, i UAD i PoCo ekstremno trose centralni CPU, sto nema veze sa pamecu... Nesto je trulo u drzavi Danskoj. Inace, u PT i dalje imam i probleme koje su 99% vezani sa grafickom kartom. Prikaz usporava, koci se, ocigledno je da postoji neki konflikt... Ako pokusam da promenim rezoliciju ekrana u OSX-u - dobijam plavi ekran... PT mi izbacuje i errore, kao preopterecen CPU, a CPU je na 10-12% opterecenja... Mozda je narodni PT 9.0.3 felerican, ali drugi nemaju takve probleme sa njim, znam mu sve ostale tradicionalne probleme... Pozz, i vidimo se! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
FXpansion - VST to RTAS Adapter, mislim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Plavi ekran dobijas zato sto nisi nakacio ruDAW preko DVI adaptera. Mora zbog OSXa, jer OSX gleda prvo da li ima neki ekran prikacen na DVI (pa posto u tvom slucaju vidi da nema monitora na DVI, on izbaci neku lijevu rezoluciju, bez GUIa, tj bez findera i docka, .... do OSXa je, nije do graficke karte, jer tako radi sa bilo kojom nVidia grafickom kartom koja ima D-SUB iliti VGA prikljucak).Bitno je za OSX da ti prvi ekran bude preko DVI (ili DVI preko adaptera), a drugi onda moze i analogno (ako ga imas), i tada ce i analogni raditi bez plavog ekrana (to zapravo nije plavi ekran kao kod windowsa, vec ti on pokaze screen bez GUIa, tj nije zakucao, kao win). Last edited by diviner; 05-03-2012 at 07:33 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Daj... PET (VIA FW) karata!!! http://www.youtube.com/watch?v=dDQK5SRQ-JI Inace, primetio sam, da pri reprodukciji makar jedne AUDIO trake u Cubase-u 5, u trenutku realizacije komande start ili stop - dolazi do nekog pika, nekog "kvrca", vrlo neprijatnog za podneti (uhu, zvucnoj kutiji - svejedno)... Pri reprodukciji MIDI zapisa koji vuce VST - toga nema, sve radi kako i treba da radi... (24bit/48000Hz, buffer size = 256 (6.8ms) npr)... Ovaj M-Audio PF 2626 mi se vec ogadio, a imam ga, eto, svega par dana pored sebe... Zlatni moj E-MU, sta mi bi da ga se odreknem... ![]() Da li je neko imao slicne probleme? Da li i to pripisati FW TI karti u koju je ubodena samo zvucna? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Gotovo sam siguran da jedini razlog zasto je pravilo problem kod mene je zbog ne-kompatibilosti VIA chipseta... da sam tada uzeo slucajno TI do ovog problema ne bi ni doslo... a ako tebi ne treba ta pcie fw daj da se dogovaramo oko cene ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem MAudio ProFire 2626 | tillco | Kupujem/trazim | 0 | 19-12-2011 09:56 AM |
profire 2626 | zoivanmo | Computer Hardware | 5 | 28-09-2011 04:24 PM |