|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako se "cuje" pomeranje misa i serijska komunikacija, onda je najverovatnije siri problem sa uzemljenjem (instalacija, svaka sprava ponaosob, razvodne kutije, itd)
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Dal je moguce da se ovaj sum stvara zbog struje? :S Ne mogu da se setim tacno i ne bih da tvrdim ali mislim da mi na xp sistemu nije bilo nikakvog suma, da nije problem windows 7? :s
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Problem je najverovatnije uzemljenje... odnosno promena koja je napravljena u kablovima za napajanje... nesto je mozda dodato iz druge prostorije ili se u medjuvremenu pokvarilo... moze da se proba sa drugim razvodnim kablom iz druge prostorije, ali se mora sve napajati odatle (iz istog razvodnog kabla)... i pc, i monitori i kartica... Moze da se proba sve to kod nekog drugog u drugoj zgradi... Evo merenja koja sam sada uradio... znaci... ne pravi procesor tako veliki sum, jer da pravi, onda bi i ja imao slican problem a i svi drugi na ovom forumu.
![]() |
![]() |
#24 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-02-2012 at 04:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
karta sa balansiranim ulazima NE BI SMELA da ima nikakav problem jer su sve smetnje u kompu tzv. common mode, i u balansiranim vezama se ove smetnje prirodno oduzimaju, bez ikakvog filtra.... Pod uslovom da su kablovi ispravni i uzemljenje korektno... drugacije nece da radi... Ili, da taj problem jos uvek postoji, nikada ITB produkcija ne bi zazivela, ili barem nikada ne bi moglo da se snima direktno u PC/MAC.
![]() |
![]() |
#26 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Dolazimo do toga da je jedna mogucnost pojave smetnji - los kvalitet samog audio interfejsa. Da li bi problem mogao nastati - priblizavanjem njegovog M-Audia kompjuteru ?
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Koliko vidim covek ima balansirane izlaze, i ostaje da proveri da li stvarno ima balansirane kablove ... itd.. Sto se tice dizajna kartica... tu ima svacega, ali recimo da je nemoguce izboriti se sa sumom u tako agresivnoj sredini kakav je pc, bez barem viseslojnog PCB dizajna, koji je cesto bio zaobilazen od creative i ostalih, iz razloga ciste ustede... Veliko je umece napraviti low noise audio karticu za PC, ali je moguce, sto sam pokazao na primeru... znaci... nije PC kriv... jer.. ovo je audio za PC... prema tome, zasto proglasavati njega (PC) "krivim" kada nam drugacije ni ne odgovara... besmisleno je, jer nam treba bas kartica za taj pc. Ako karta susti i krci, onda treba naci neku koja to nema obicaj ako je sve ostalo sa uzemljenjem i kablovima u redu...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 25-02-2012 at 05:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Malo smo doduse usli ovde u teoretisanje. Recimo da taj "digitalni" sum na vecini iole ozbiljnih interfejsa moze da se zanemari jer je ispod -100dBFS. Ovaj drugi sum - White ili pink noise, manje smeta, ali njega ne mozes potpuno da eliminises, bar ne u pojacivacima snage... Narocito u klasicnim IC pojacivacima tipa TDA 2020 kakva su verovatno u tim monitorima ... Zar ne ? EDIT: E sad se setih, cesto se reinstalacijom novih drajvera poremete MUTE komande na nekim kanalima... Probaj da MUTUjes sve sto ti ne treba... Mozda se u plejbeku pojavilo nesto sto je pre bilo mutirano. Naravno, eliminisi predhodno sve probleme uzemljenja, kako su ti savetovali - vezi sve na isti produzni i tako dalje...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-02-2012 at 08:05 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
![]()
ma on treba spojiti balansirano i nece sigurno imati problema.on je zvucnike spoijo sa mono instrument kabelom 100%.vidim odavde.i to sam maloprije rekao a on vjerovatno nije probo jer misli novi su mi kabeli!!u ducanu su mi dali orginal kabele!!samo oni u ducanu vjerovatno nemaju pojma sto znaci balansirano a sto nebalansirano.pravilo ja ako imas balansirane izlaze na karti (a imas ih)i ulaze na tvojim aktivnim zvucnicima(imas ih) pa onda tako spoji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
isto tako ja bas zovem jedan ducan neki dan da mi poalju jack na xlr i ja ga pitam dali je balansirani kabel on kaze jest kako nije,ne samo to nego i na web shopu slika stereo kabela a ja dobijem mono k............i lik kaze pa isto ti je to Last edited by tajsam; 25-02-2012 at 10:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Isti problem sam i sam iskusio.
I sve bi to bilo uredu sto pricate, MOTU 424 i HD 192, pod Windom. Sustanje, zujkanje, mrdanje misa se takodje culo a sve balansirano i po PS-u, a onda pod OSX-om sve cuti kao zaliveno! Last edited by LACKY; 26-02-2012 at 12:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Velicina basa na monitorima | Korg78 | Monitoring | 1 | 12-05-2011 04:20 AM |