Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Sustanje u monitorima ( windows 7 ) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40646)

BillySound 24-02-2012 03:19 PM

Sustanje u monitorima ( windows 7 )

Pozz svima, imam jedan problem koji me uzasno nervira...imam os windows 7 ( 64 bit ) i stalno mi se cuje sustanje na monitorima, bilo da mrdam misa u prazno, bilo da rolam stranicu ...stalno kao da se salje neki signal u monitore ( inace sustanje je jace kada se nesto radi misem od sustanja koje se cuje kada se komp ne dira) :s

Sto se tice kompa mislim da je dovoljno jak da ne bi bilo tog sustanja...
prosecor: Intel 2.6 dual core
ram: 6gb
hard: 500gb

Jel ima neko ideju do cega je ovo? Monitori su mi behringer 2031a

Izvinjavam se ako sam postavio pitanje na pogresnom mestu

Haxli 24-02-2012 03:41 PM

Re: Sustanje u monitorima ( windows 7 )

Koja kartica je u pitanju ?
Da li si proverio kablove/monitore na nekom drugom izvoru ?

Ovo je znalo da se desi na XP-u kada neshto nije uredu sa drajverima... koji polude...
nekada se samo istripuju a nekada kao posledica jer je neshto dodavano hardverski
(sama kartica, druga kartica ili neshto trece) pa se istripuje...
Da li si probao da reinstalirash drajvere od zvuchne kartice?

BillySound 24-02-2012 03:47 PM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 323742)
Koja kartica je u pitanju ?
Da li si proverio kablove/monitore na nekom drugom izvoru ?

Ovo je znalo da se desi na XP-u kada neshto nije uredu sa drajverima... koji polude...
nekada se samo istripuju a nekada kao posledica jer je neshto dodavano hardverski
(sama kartica, druga kartica ili neshto trece) pa se istripuje...
Da li si probao da reinstalirash drajvere od zvuchne kartice?

Kartica je m-audio firewire solo...inace nisam probao monitore nigde a kablovi bi trebalo da rade, kupljeni su novi, a sto se tice drajvera probao sam da ih reinstaliram ali nista se nije popravilo...ne mogu da se setim kako je bilo na xp, da li su sustali posto sam xp koristio samo 2 dana od trenutka kada sam uzeo opremu, posle sam morao da predjem na windows 7 (64 bit ) zbog ram memorije posto 32 bitni windows ocitava ram samo do 3gb a ja imam 6gb :s

nikolaivanic 24-02-2012 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by BillySound (Post 323740)
Pozz svima, imam jedan problem koji me uzasno nervira...imam os windows 7 ( 64 bit ) i stalno mi se cuje sustanje na monitorima, bilo da mrdam misa u prazno, bilo da rolam stranicu ...stalno kao da se salje neki signal u monitore ( inace sustanje je jace kada se nesto radi misem od sustanja koje se cuje kada se komp ne dira) :s

da li je mish bluetoooth tj bezicni?
ukoliko jeste, probaj sa zicanim, mozda nestane.

ps. privremeno iskljuci i usb stick za mish radi probe

BillySound 24-02-2012 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 323745)
da li je mish bluetoooth tj bezicni?
ukoliko jeste, probaj sa zicanim, mozda nestane.

ps. privremeno iskljuci i usb stick za mish radi probe

Mis mi je zicani, najobicniji ali i dalje susti, probao sam da skinem sa m-audio sajta drajver i da istaliram novi...opet isto...:s A koji drajveri mogu da proizvedu to sustanje? Mislim na drajvere vezane za operativni sistem tj windows ( tipa: za graficku, za zvuk..itd itd)?

tajsam 24-02-2012 05:48 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by BillySound (Post 323740)

1000000% si spojio monitore nebalansiranim kabelom???
spoji ovakvim i vjerovatno neces imati problema.a mozna ti i wireless pravi problem.ako ga imas probaj ga iskljuciti.i to je jedna od mogucnosti.e i jos ako ti je lose uzemljenje ili si mozda komp ukopcao u onu uticnicu za sobne lampe sto nema uzemljenje???mozda los firewire kabel,lose napajanje od kompa.nesto od ovoga mora rijesit problem.nadam se

Haxli 24-02-2012 10:42 PM

^ +1

Prvo proveri kabal i monitore, da znamo da nije do toga...
Probaj i na nekom drugom izvoru zvuka ako si u mogucnosti...
Ako sve radi OK bez kompa onda je neshto softverski...

To bi trebalo da su aktivni monitori, shto znachi da ce da "puste zvuk"
i ako on dodje sa integrisane zvuchne... pa mozesh da probash
i tako... ako ne radi onda je neshto od ovoga shto je naveo "tajsam".
Ako tako radi onda je problem na relaciji komp -> m-audi.

Mika Technika 25-02-2012 12:05 AM

A možda je i struja u pitanju, ja zbog struje čujem shum!

Sent from my Desire HD using Tapatalk

psionic 25-02-2012 01:13 AM

1. Neki od GAINova na monitorima je prejak.
2. Audio interfejs ima nepopravljivo los oklop.

- Probaj da namestis na monitorima GAIN na minimum, a da pojacas audio interfejs na max. Signal se iz kompa najbolje stisava nekakvim atenuatorom izmedju kompa i monitora (mackie big knob, kanal na mikseti ili nesto trece za kontrolu jacine monitora) Stisavanjem untar kompa, pre konvertora, se znatno smanjuje dinamicki opseg i o tome je bilo reci na forumu.

- Kupi bolji audio interfejs, ciji je dizajn oklopa i uzemljenja bolje uradjen i koji ima manje problema sa shumom...

@ Mika Technika
Miko, zasto mislis da zbog struje cujes sum ? Razumem da cujes neki brum, ali sum i to ovaj "beli", koliko znam, ne nastaje zbog lose struje ..?

@ Tajsam
Ubadanje u uticnicu bez uzemljenja je cest nacin da na mestima sa losom strujom upravo izbegnem brum. Nekoliko puta mi je spaslo glavu stavljanje selotejpa na suko - pod uslovom da ne diras metal kucista :)

Integrisana kartica takodje obavezno salje taj "digitalni" sum (zujanje misa i sl) i to dosta jace od m-audija, tako da je to los nacin za proveru. Koliko shvatam, kod njega ima i tog i "obicnog" shuma (obican whitenoise, bez ikakvih zujanja - nastaje na losijim analognim pojacalima sa velikim pojacanjem, kakvi su upotrebljeni u monitorima - donekle se resava smanjivanjem GAINa - pojacanja - na monitoru)

Haxli 25-02-2012 01:22 AM

Mislish na utichnicu/uzemeljenje tj ono shto je tajsam napisao... ili generalno stuja u kuci ?

All times are GMT +1. The time now is 09:55 PM.