Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2012, 01:57 AM   #101
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Kviz Pogodi miksetu

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Synclavier, imas li da preporucis neku dobru knjigu ili neki video format u vezi sa pravljenjem dobrog aranzmana....posto se potpuno slazem, cak bi toliko daleko otisao da kazem da sve ovo sto mi se ne dopada u zadnjih 10 godinama od zvuka I JESTE probleematika sto se od govana pravi pita....
Nekad se na aranzmanu radilo mnogo duze nego na snimanju i miksu, sad postoje upravo ti bajkoviti producenti koji sve to rese.
Dobro receno.
Sto se konstatacija tice - slazem se 100% .

Sto se tice pitanja, ne bih da sad iskocim iz osnovnih pravila "kucnog reda" i zloupotrebljavam temu iduci u dug offtopic. Zato cu biti kratak: sto se tice nekih video kurseva, ja do sada nisam naisao ni na sta sto bi se moglo podvesti pod firmu korisnog ili temeljnog, uglavnom se radi o izdanjima namenjenim za otimanje para hobistima...

Sto se tice knjiga, odmah ti mogu reci da ima dosta toga za preporuku (dosta toga imam i sam) i u papirnom i pdf obliku i u vezi toga se mozemo "cuti" na p.m.. Naravno, jos stosta uz literaturu moze biti korisno za aranzerski "zanat", ali mozda je najbolje da kad "budes u fazonu" otvoris novi thread o smernicama za dobre i korisne sadrzaje za ucenje/usavrsavanje gorepomenutog "zanata". Mislim da na forumu ima kolega koji bi se rado ukljucili i imali svasta korisno da prenesu. Sam zanat se ipak tesko uci iz forumskih postova... Kad kazem "zanat", mislim na znacenje te reci u njenom najboljem smislu, pogotovu kad se ima u vidu koliko malo muzicara ga zaista dobro poznaje i njim se uspesno bavi.

Pozdrav.
Old 04-02-2012, 02:00 AM   #102
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
Sto se konstatacija tice - slazem se 100% .

Sto se tice pitanja, ne bih da sad iskocim iz osnovnih pravila "kucnog reda" i zloupotrebljavam temu iduci u dug offtopic. Zato cu biti kratak: sto se tice nekih video kurseva, ja do sada nisam naisao ni na sta sto bi se moglo podvesti pod firmu korisnog ili temeljnog, uglavnom se radi o izdanjima namenjenim za otimanje para hobistima...

Sto se tice knjiga, odmah ti mogu reci da ima dosta toga za preporuku (dosta toga imam i sam) i u papirnom i pdf obliku i u vezi toga se mozemo "cuti" na p.m.. Naravno, jos stosta uz literaturu moze biti korisno za aranzerski "zanat", ali mozda je najbolje da kad "budes u fazonu" otvoris novi thread o smernicama za dobre i korisne sadrzaje za ucenje/usavrsavanje gorepomenutog "zanata". Mislim da na forumu ima kolega koji bi se rado ukljucili i imali svasta korisno da prenesu. Sam zanat se ipak tesko uci iz forumskih postova... Kad kazem "zanat", mislim na znacenje te reci u njenom najboljem smislu, pogotovu kad se ima u vidu koliko malo muzicara ga zaista dobro poznaje i njim se uspesno bavi.

Pozdrav.
Slobodno idi u offtopic, posto je tema zanimljiva, ja cu splitovati postove u drugi thread... ne obracaj paznju na to forumsko pravilo!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 02:09 AM   #103
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Slobodno idi u offtopic, posto je tema zanimljiva, ja cu splitovati postove u drugi thread... ne obracaj paznju na to forumsko pravilo!
.....tako da s obzirom da je boggy odobrio RASPALI Synclavier
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 02:15 AM   #104
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Joooj... nemoj...slobodno pisi... ona moja mala, i nadam se, diskretna, reakcija je bila zbog toga sta i ja pisem jako dugim recenicama (da ne kazem da sam veoma opsiran ) pa mi se to, eto, dopalo ... i stvarno je mi je izuzetno drago i milo citati reci pismenog coveka, a ko zaboravi pocetak na pola recenice, neka hvata beleske kao Matya!
Ziv bio i samo nastavi da pises kako ti je najlakse!!!
Ma, meni je tvoja reakcija bila jako simpaticna, nista lose nisam ni pomislio ... Nevezano od toga mi je palo na pamet da bi za forum mozda bio bolji kraci "zipovan" format...
Old 04-02-2012, 02:16 AM   #105
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
Ma, meni je tvoja reakcija bila jako simpaticna, nista lose nisam ni pomislio ... Nevezano od toga mi je palo na pamet da bi za forum mozda bio bolji kraci "zipovan" format...
Ne... ne.. samo ti nastavi kako si poceo... nista ne menjaj.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 02:21 AM   #106
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
.....tako da s obzirom da je boggy odobrio RASPALI Synclavier
Hajde da iz postovanja prema kolegi Surferu, sutra otvorimo novi thread i nacnemo temu, a da ovde i na dalje nastavimo o miksu. Ja po ovom snegu sutra sigurno necu u studio , pa sam vec popodne spreman za pisanje (osim ako me klinci ne uhvate za sankanje) ...
Old 04-02-2012, 04:04 AM   #107
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Zar nisi primetio da je sneg dobrodosao mnogima kao prinudni odmor od studija a dobrodosao i forumu, jer su krenuli sa pricom svi ...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 02:22 AM   #108
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Zar nisi primetio da je sneg dobrodosao mnogima kao prinudni odmor od studija a dobrodosao i forumu, jer su krenuli sa pricom svi ...
Bogami jesam . Eto bar nekakve vajde od ovog kijameta...

P.S. Poslao sam ti na p.m. one preporuke...

Pozdrav.
Old 08-01-2013, 11:57 PM   #109
Milan_M
Junior Member

Milan_M's Avatar

Post Re: Kviz Pogodi miksetu

SSL - Tara-Work it out 1 (definitivno)
ove ostale ne prepoznajem jer sa njima nikad nisam radio mada moram da dodam kada isti covek radi dva puta miks na istoj opremi ishod je totalno drugaciji, ipak je to umetnicki posao ni jedan slikar ne moze da nacrta dve identicne slike (moje misljenje)
Milan_M is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 09:34 PM   #110
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by Milan_M View Post
SSL - Tara-Work it out 1 (definitivno)
ove ostale ne prepoznajem jer sa njima nikad nisam radio mada moram da dodam kada isti covek radi dva puta miks na istoj opremi ishod je totalno drugaciji, ipak je to umetnicki posao ni jedan slikar ne moze da nacrta dve identicne slike (moje misljenje)
ma nije 100%
tajsam is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules