Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-01-2012, 01:46 PM   #81
nadzkbaba
Junior Member

nadzkbaba's Avatar

Default Re: Peticija za ukidanje i zabranu delovanja SOKOJ-a...

Quote:
Originally Posted by vukp View Post
@arthur

pa niko to i ne spori, samo je problem mistifikacije razloga zbog kojeg se to desava. A razlog smo valjda utvrdili: Ako lopovu das priliku da krade - on ce da krade. Ako zelis da ga sprecis, moras da ga sankcionises na neki nacin - tzv. Pravni lek. A ako drzava sistematski izbegava da sankcionise lopova onda to znaci da drzava stimulise kriminal. A drzavni problemi se ne resavaju u sokoj-u - sto ne znaci da ne dele odgovornost u ovom slucaju.
tako je
nadzkbaba is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2012, 02:23 PM   #82
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by nadzkbaba View Post
na zalost u drzavi Srbiji finansijska potrazivanja zastarevaju posle 3 godine, a to pronalazenje dokaza bi potrajalo ( sakupljanje muz kosuljica od svih medija koji su emitovali pesmu)
Primer Sarsa na koji sam se nadovezao nije bio star 3 godine. Oni su (koliko me secanje sluzi) trazili od Sokoja isplatu za (u tom momentu) proslu godinu, pa su im ovi rekli da ne mogu da im isplate jer nisu bili clanovi istog, sto je potpuno protiv zakona.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2012, 04:39 PM   #83
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by nadzkbaba View Post
e ako ti tako kazes onda mi je sigurno svaka zlatna. Mozda se ponosis tatinom nacionalnom penzijom ( da li za hitove extra Nene ili ...) ili to sto ne izbija odande (sokoj-a) vise decenija, sigurno je tu zbog sto postenije isplate autorima ali coveku nikako ne uspeva, jbg ako pozivi ( daj Boze) 1000 god mozda mu i podje za rukom. pozz
Lepo ti nick kaze ko si i sta si, zao mi je sto nisi uspeo da dobacis bar do dostojanstvenijeg nick-a, kad pravog imena moras da se stidis.
Ponosim se radom svog oca, ne samo u pop muzici, vec i u primenjenoj, narodnoj,decijoj,filmskoj, pozorisnoj, dzinglovima i reklamama.
Kao i svakoj nadzak babi, ovaj forum ti dobro dodje da istreses sve svoje zivotne frustracije, komplekse i nedostatke.
Koncano si nas sve provalio, ovu ozbiljnu organizaciju zaverenika - Sokoj,Udruzenje kompozitora, Udruzenje muzicara dzeza i zabavne muzike, Vladu Srbije... Sad moram da priznam, posto vec sve znas - svi smo okupljeni oko samo jednog cilja - da tvoj vanserijski talenat i pecat koji si ostavio u kulturi srpskog naroda minimiziramo. To sto ti krademo milijarde koje ti pripadaju od Sokoja samo je nus pojava, vise nam je stalo da ostanes u senci, kako bismo mi mali i netalentovani dosli do izrazaja.
Ovim cu i da zavrsim debatu sa tobom. Ako ikad skupis hrabrost da se potpises imenom i prezimenom, koga se toliko stidis, mozemo da nastavimo. U medjuvremenu - slobodno laj, tezak je zivot seoskog kera na lancu. Razumem te.

Last edited by Ogi; 24-01-2012 at 04:42 PM.
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 05:31 PM   #84
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Uh ovo je stvarno ru?no, iz anonimnosti se prepirati sa nekim čiji je identitet poznat. To je kao kad bi jedan od boksera u ringu imao vezane oči.

Mislim da anonimne optu?be na forumima treba jednostavno ignorisati, ali shvatam da čoveka to ?estoko iznervira pa oseti potrebu da odgovori.

?to se tiče Sokoja, činjenica je da malo vi?e transparentnosti ne bi bilo na odmet. Jedno je izno?enje nekakvih neproverenih tvrdnji na forumu, ali kad recimo Branimir ?tulić izjavi da kao autor i izvođač pesme "Mokre ulice", koja se već nekih sedamnaest godina vrti po medijima, nije dobio ni?ta, osetim potrebu da otvorim neku bazu podataka na sajtu Sokoja gde bi lepo pisalo ?ta, kako, kada, koliko, kome i za?to.
Old 01-02-2012, 06:14 PM   #85
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Sto lepo ne kontaktirate Insajder pa nek oni malo istraze celu stvar gde je i sta je tu zapelo?
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 08:39 PM   #86
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Kako kaze narod "gde ima dima ima i vatre" , definitivno da bi neka vrsta transparentnosti rada SOKOJ-a bila dobra stvar jer bi se time u najmanju ruku sprecile kojekakve spekulacije raznih "nadzakbaba"i slicnih...opet sa druge strane kao korisnik usluga SOKOJ-a bih voleo da mi objasne dosta toga.

Manje vise je vec sve receno na ovu temu.
Vise sam za osnivanje neke vrste udruzenja - zastupnistva koje bi se bavila pravnim pitanjima u muzici, i zastupanjima muzicara (sindikat)...znajuci nasu opste poznatu slogu znam da to spada u ozbiljan poduhvat ali jednom se mora poceti, ako svi zelimo pravdu za sopstveni rad i delo a ne samo da se troluje kako nas kradu.
Old 01-02-2012, 10:02 PM   #87
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Kako kaze narod "gde ima dima ima i vatre" , definitivno da bi neka vrsta transparentnosti rada SOKOJ-a bila dobra stvar jer bi se time u najmanju ruku sprecile kojekakve spekulacije raznih "nadzakbaba"i slicnih...opet sa druge strane kao korisnik usluga SOKOJ-a bih voleo da mi objasne dosta toga.
Sticajem okolnosti danas sam se čuo sa jednim službenikom SOKOJ-a. Naime, stiglo mi je pismo sa spiskom dela koja nisam lično prijavio (nego su bila prijavljena samo od strane izdavača), a pojavljuju se u emiterskim košuljicama, pa sam ih pozvao telefonom da mi pojasne neke detalje oko popunjavanja obrasca za prijavu dela.

Čovek mi je sve objasnio u dve rečenice i onda me pitao da li me još nešto zanima. Onda smo narednih deset minuta ćaskali o ISRC kodu, problemima oko implementacije istog, Republičkoj radiodifuznoj agenciji, OFPS, PI i tako to...

Zašto pominjem sve ovo:

1) Ja nisam ni Bajaga, ni Vlado Georgijev, a ni Ogi Radivojević (), a čovek je ipak odvojio deset minuta za razgovor sa mnom bez ikakvog mog insistiranja. Naprotiv, na moje "Dobro, neću više da vas zadržavam" odgovorio je "Ne zadržavate me, ionako nas niko ne zove, ljudima je valjda lakše da pričaju o nama nego sa nama".

2) Brojevi telefona su: (011) 3346 587 i (011) 3398 427. Email je srecko.barbaric@sokoj.rs

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Vise sam za osnivanje neke vrste udruzenja - zastupnistva koje bi se bavila pravnim pitanjima u muzici, i zastupanjima muzicara (sindikat)...znajuci nasu opste poznatu slogu znam da to spada u ozbiljan poduhvat ali jednom se mora poceti, ako svi zelimo pravdu za sopstveni rad i delo a ne samo da se troluje kako nas kradu.
Sindikat koji ima smisao postojanja podrazumeva obavezno članstvo (pa makar i prisilno ) da bi se dobila dozvola za rad, kao i definisanu minimalnu cenu rada. Sve ostalo si rekao i sam.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 01-02-2012 at 10:32 PM. Reason: sindikat
awacs is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 10:43 PM   #88
quake2
Banned

Bas mi je zao tih sokojasa....oni eto sede spremni i na usluzi....a nemaran narod ne zove i optuzuje ih nepravedno za kojesta.Da se nije i Dinkic preselio tamo?...javlja se na fon i objasnjava narodu kako su on i Kiki stvarno najslusaniji....
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 10:56 PM   #89
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Bas mi je zao tih sokojasa....oni eto sede spremni i na usluzi....a nemaran narod ne zove i optuzuje ih nepravedno za kojesta.Da se nije i Dinkic preselio tamo?...javlja se na fon i objasnjava narodu kako su on i Kiki stvarno najslusaniji....
Kanda se ne?to nismo razumeli? Ja sam ih zvao. I dobio odgovore na postavljena pitanja. Zovi ih i ti pa ih pitaj sve ?to te zanima

Pozdrav,

Vasa
Old 01-02-2012, 11:13 PM   #90
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Istini za volju kad god sam nesto pitao manje vise sam dobio odgovor i to vrlo ljubazan, ali sa druge strane kada je trebalo da objasne zbog cega nisu stigle tantijeme iz pola zapadne evrope gde se pustao film za koji sam radio muziku nego samo iz Danske i to za jedan kvartal odgovor je bio "Nisu prijavili" ....producent filma je uredno predao svim televizijama kod dela koji je zaveden u SOKOJ-u, i od svih se javili samo Danci....tesko mi da poverujem da su jedino oni posteni.
Na stranu to sto sam od zaradjenog "honorara" iz Danske dobio samo 10% kada su se svi ugradili ali sam barem nesto dobio
Tada sam nazvao SOKOJ da mi objasne ovaj fenomen pa mi je cika lepo objasni da je porez Danske drzave na autorski honorar oko 80% ( da dobro ste procitali) pa onda na to nasih 10% i tako dodjosmo do moje ciste "zarade"

Ne tvrdim da su lopovi ali da ne stima bas sve kako treba ne stima

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules