|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
Interfejs je odlicno zamišljen. Ostaje da se vidi kako će se cenom pozicionirati, i mislim da je presudan prvi kvartal prodaje, odnosno pad ili opstanak cene (ili kombinacija sa raznim bundle opcijama). Oni tu realno imaju dosta dobro "spremljen" prostor, jer imaju priliku da "opipaju" reakcije na "blic" predstavljanje ovako i kasnije "odbrane" (pretpostavljeno dobru) cenu ponudom dodatnih plug-inova.
Za mene lično - UAD "radi posao", odličan posao, ne zato sto su plug-inovi toliko prekvalitetni ili jedinstveni ili im je nadrkan GUI, već se "zna kako rade", nema značajnih varijacija u odnosu na DAW, i osim prelomnog ekonomskog momenta u mojoj situaciji i prisile na prodaju gomile setup-a, pa i UAD-a, čim budem u prilici - nabavljam ponovo isti! Mislim da oni i računaju na deo tržišta koji traži "prepoznatljiv" način rada, obzirom da je proizvod u svojim inkarnacijama prilično već raširen, mnogo više nego na ubeđivanje "tvrdokornih" anti-protivnika da je to "a must have"! Dakle, zna se, zabodeš npr. UAD 2-jku sa 32/64 Neve-a i uz "korektan" usnimak i mix - to je taj sound! (Ne poredim rad UAD-a sa originalnim ch.stripom, već zvuk plugova kao takav kakav je). Ja kažem - cool i čekam da vidim.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 20-01-2012 at 11:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Last edited by quake2; 21-01-2012 at 01:00 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A sto se tice konvertora unutra, koliko shvatam ovo je samo najava za uredjaj. Vidim da dosta ljudi na GS-u pita koji su konvertori unutra, valjda cemo saznati uskoro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
I ipak je cena u Evropi izgleda nesto preko 3000 E
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
I already own a UAD-2 DSP Accelerator system, can I add Apollo to that system?
Yes. Apollo works just like any other UAD-2 PCIe, Satellite or SOLO Laptop card. One license of UAD-2 Powered plug-ins can run on up to 4 devices, but they all must be registered in the same account ?group.? By adding Apollo to your group, you can take your plug-ins wherever you take Apollo, such as recording and mixing sessions in other studios. Jel ovo znaci da moze? A sto se tice x64 pluginova, kad izadje za UAD izacice i za Apollo: What about 64-bit support? Apollo ships with 64-bit drivers, so it works great as an interface in 64-bit DAW applications. UAD Powered Plug-Ins are still 32-bit at this time, but we are currently working on updating all UAD-2 plug-ins to 64-bit. This project will be completed in 2012, and will be a free update for our customers. Running UAD Powered Plug-Ins on the Apollo inputs in real time does not require 64-bit, because they are being processed by Apollo?s Console application instead of your DAW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() ![]() Last edited by quake2; 21-01-2012 at 10:45 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Po meni nekoliko najbitnijih stvari vezanih za ovaj uredjaj i to da bude pozeljan za all around resenje su: 1. STABILNI DRIVERI , znaci ako zele da im proizvod bude top moraju da naprave ultra stabilne drajvere, makar priblizno RME-u. 2. Da naprave x64 plaginove koji bez problema mogu da se koriste u svim x64 hostovima 3. Da konvertori budu dobri, a s obzirom da je u pitanju UA, i da mnogi obozavaju UA 2192 od njih se mnogo ocekuje od konvertora u Apollu. 4. Da preampi budu iole upotrebljivi Ali ako su tvoja predvidjanja tacna da ce uskoro menjati DSP chipove, stavljati nove, praviti nove UAD-e, onda unatoc tome i ako konvertori na njemu budu dobri, treba se strpiti i sacekati noviju verziju Apolla sa novim cipovima, jer ce je verovatno biti onda kad izadje UAD3 Last edited by Jan; 21-01-2012 at 11:22 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||||||||
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Neko ce ih sigurno koristiti,ali za te pare mozes da dobijes samo nesto slicno preampima iz ff800 koje koliko znam koristi samo onaj ko mora.UA nisu objavili da su pronasli neku spektakularnu novu semu za pravljenje kvalitetnih preampa po do sada nevidjeno niskim cenama koji se usput mogu strpati u tako mali prostor. Quote:
Last edited by quake2; 22-01-2012 at 12:22 AM. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Mene u celoj prici zanima nesto drugo, na koji nacin su uspeli da u Apolu UAD bude realtime (ili 2 ms sve komplet) a UAD u standardnom izdanju i te kako povecava latenciju?
Mozemo li mi dobiti UAD koji ce da radi u realtimeu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vjerovatno na isti način kako to radi i Scope - pluginovi se ne izvršavaju kroz ASIO driver nego direktno u njegovom driveru. Latencija je zapravo problem komunikacije kroz OS, a ako je komunikacija plugina s hardverom direktna, kroz driver, onda se to može srušiti na minimum.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K: Preamp universal audio | eka-nika | Kupujem/trazim | 1 | 15-03-2011 01:04 PM |
Universal Audio 4-710d | alen | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 06-11-2010 05:26 PM |
Universal Audio | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 04:20 PM |