Quote:
Originally Posted by Jan
A imajuci u vidu da je UA 2192 veoma hvaljen od raznih ljudi, ne verujem da ce napraviti ogroman drop u kvalitetu konverzije i da ce razocarati svoje musterije. Sacekajmo pa vidimo pre nego se krene sa pljuvanjem.
|
Ma nije pljuvanje Jane....dosta ljudi se razocaralo u UA i to sa razlogom,napravili su vec dosta puta drop u poslednje vreme i ljudi polako gube poverenje u njih.Ja sam prezadovoljni korisnik 6176-ice,610-ke,uada 1 i 2-ke vec godinama i maximalno sam ih hvalio dok nisam naleteo na twin finity i zapitao se o cemu se tu radi?i od kada UA prave komercijalne spravice za siroke narodne mase koje ne moraju biti lose,da se razumemo...ali su svakako po pitanju kvaliteta korak unazad.U tome je fora.Plus sto novi nacin reklamiranja UA proizvoda poprilicno iritira.Sto nisu ponosno podigli poklopac na Apolu,slikali to i turili na site kao sto su uradili sa 6176 svojevremeno,imas i sada tu sliku tamo,nema lazi nema prevare,mozes vizuelno da se uveris kako je sprava odradjena i sta je unutra,vec cuvaju informacije ko zmija noge pa su jos sumnjiviji zbog toga.Motu,RME,Apogee,Digi,creamwire....za sve te kartice mozes PRE kupovine pronaci podatak koji se tacno konvertori unutra nalaze a UA ocekuju da kupimo njihov proizvod na osnovu poverenja

.
Quote:
Originally Posted by Jan
EDIT: Ja u svom posedu nemam nijedan high end kovertor, ali su mi stizali snimci i sa top i sa krs konvertora, konverzija nije bila nikada presudan faktor u tome kako ce miks izadje, barem ne kod mene. Ali treba uzeti u obzir, da je mnogima UA 2192 omiljeni konvertor, i da ga mnogi i dan danas stavljaju ispred Apogee-a i mnogih drugih. Bruce Swedien je u par navrata rekao da je 2192 jedini konvertor koji mu zvuci okej. Zasto bi UAD sad izbacio totalno djubre, odnosno ceo interfejs i UAD Quad u njemu, da bi mi pljuvali po njemu?
|
Zbog bolje zarade i zato sto ne veruju da ce biti napljuvani.Ko je ikada kupio stari UA preamp,verovatno ga i dalje koristi i drugi mu ne treba,a komp interfejsi se menjaju na svakih par godina,plug inovi stalno izlecu,sve sareniji od sarenijeg

,i sve je to relativno dostupno sirokim narodnim masama sto znaci sirokom potrosackom trzistu.Vec rekoh da me najvise brine SHARK dsp,jel ima neko info dali ce to da sljaka sa 64-bitnim plug inovima?Ako nema,jasno ti je da bi kupovinom Apola,kupio macku u dzaku.Pozzzz