|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Member
|
![]()
Tek mi sada nista nije jasno...
Ovako, imam sirinu clouda od jednog metra i letve su mi od 8cm i od 5 cm? Kako ja mogu po toj semi da rasporedi letve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako ih imas od ranije, onda ove sire mozes staviti na zidove, a ove uze stavi na cloud. Letve su jednake u binarnom difuzoru
![]() |
![]() |
#103 |
Member
|
![]()
Nije probelm za letve... letve mogu da vratim i da uzmem druge jer nista nisam platio. Na kraju ce da mi izracuna sta sam odneo i sta doneo.
Ja se izvinjavam ali i dalje mi nije jasno. Ja sam mislio da stavim letve vodoravno 45 cm jedna do druge kao sto sam video u nekoj od slika koju ste mi stavili da pogledam. Znaci, celu sobu sam misl da obsijem letvama vodoravno 45 cm visine. Ostalih ostalih 215 cm od visine sam mislio da stavim letve uspravno ali nisam znao da tu postoji redosled. Znaci na jednom zidu koristim samo jednu sirinu letvi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Moderator
|
![]()
Da, ali ako planiras stereo slusanje preko zvucnika, u toj sobi, dobro je i otpostovati levo-desno simetriju.
Pocetak jedne ranije price o mls difuzoru sam ti dao... ako neko zeli da ti ponovo objasnjava, necu mu smetati.
![]() |
#105 |
Moderator
|
![]()
To sto ne crtas pre pravljenja je problem... ne saznamo sta si naumio dok to ne uradis...
EDIT: nemam pojma kako ces orijentisati delove clouda.
![]() |
#106 |
Member
|
![]()
Recimo ako su mi letve 8 cm sirine a zid mi je 220 sirine. Ja tu imam prostora za 27,5 letvi.
Od toga ako krenem po ovom rasporedu sekvenci kao sto pise u onaj tabeli krenem od polozaja 126 pa do polozaja 99. U tom slucaju ja imam da stavim osam letvica i ostaje mi prazno mesto za 19.5 letvica? Jel sam shvatio? Ako je to tako kao sto sam napisao interesuje me da li svaki zid da krenem od polozaja 126 ili da nastavim gde sam stao sa predhodnim zidom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
cloud mozes nastaviti odatle gde si stao sa zidovima... itd.
![]() |
![]() |
#108 |
Pro Member
|
![]()
Ajd, probat ću ja
![]() Pogledaj prvu sliku ... zid iza stojeće lampe, gledajuć sa desna na lijevo, raspored letvica ide po sekvenci 1,1,1,1,1,0,1,1,1,1,0,0,1,1,1,0 ...itd di ti je "1" letva, a "0" je prazan prostor ?irine letve koju upotrebljava? ... Prema Boggy-jevoj sekvenci rađeno, di ne mora? ić od polo?aja 1. pa na dalje, već mo?e? ić od kojeg god polo?aja, samo da prati? dalje niz ... Nadam se da si sada sku?io ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Member
|
![]()
Mislim da polako kontam.../
Cloud ce biti napravljen iz dva dela? Prvi deo je gotov 200 cm x 100 cm. Da li i drugi deo clouda treba da bude iste velicine ili moze manje? Cloud koji ce ici do zida preko puta prozora sam mislio malo da nagnem prema zidu, jel to dobro ili nije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring za stage i vezbanje | magnum | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 30-09-2010 09:48 PM |
Sempl violine | goga-band | Audio Software | 4 | 09-06-2010 04:27 AM |
Poseban studio za vezbanje | octoechos | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 19-02-2010 09:52 PM |
kako frekvencijski odvojiti violine i trube | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 17-11-2005 07:30 AM |
Snimanje violine | Digital Cave | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 06-02-2004 06:00 PM |