|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 |
Superoperater
|
![]()
@nikolaivanic
Ne bih sada da dolivam ulja na vatru, samo da skrenem paznju na nesto: Problem je sto se ne razumete u osnovnoj ideji. Bogi samo zeli da kaze da tako "na uvo" i ofrlje, ne moze da se radi jedan profesionalan i odgovoran studijski prostor. Mozda to i zazvuci prijatno, ali to nije uloga tretirane prostorije za miks. I sam sam entuzijasta kao i ti, razumem tvoj pristup ideji, ali ne mozes garantovati da se nece negde pojaviti dip ili pik, stavise, tako proizvoljnim pomeranjem faze moze da izazove vece p*zdarije, nego da ne dira nista, mada je to sad diskutabilno, ne ulazim u taj deo. Moja poenta je da tako od oka mozes mozda da "doteras" svoju neku dnevnu sobu gde slusas gotove mikseve i zelis da zvuce dobro, ali kada biras instrumente i ostalo, ili detaljno udjes u miks da ga radis - ne bih se usudio da se zezam sa time. Utoliko sto sam i sam probao da nedostatak basa nadomestim na isti takav nacin (koristeci neke kutije koje sam vec imao) BTW (on topic) - to kasnjenje basa je, ja mislim, pre nastalo od nesrazmerno pojacanog donjeg spektra pomocu woofera, pa samim tim i isticanjem "repova" od kicka i basa, a ne od faznih p*zdarija. One se ne cuju kao kasnjenje zvuka, zar ne ?
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 16-12-2011 at 08:48 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Par pitanja u vezi opreme | PathFinder | Audio Produkcija - Osnove | 5 | 07-02-2011 04:52 PM |
Savet za kupovinu zvučnika | RIA | Monitoring | 14 | 28-01-2010 12:24 PM |
Neobično povezivanje zvučnika (Boggy, pomagaj)!!!!! | awacs | Monitoring | 16 | 17-07-2009 12:41 PM |
Pitanja u vezi kvaliteta sirovog vokal traka B-1 + TU mic100 | cipela | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 07-03-2005 08:55 AM |
nekoliko pitanja u vezi slushalica | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-05-2004 01:20 AM |