|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Pitanja u vezi kvaliteta sirovog vokal traka.
Molim vas da mi pomognete u definisanju kvaliteta snimanja vokalnog traka. Ovdje sam postavio jedan kratki uzorak, koji nije nicim obradjivan nego sirov ko od majke rodjen : http://www.streamload.com/purator003/cipela/ (File ima naziv UzorakPitanjeRumski_I.wav), ali ne znam da li je previse gaina u startu tog snimka prije ciscenja i obrade efektima. Snimljeno je u sobi sa B-1 i Tube Ultragain Mic 100. Molim za odgovore na sljedece : - imate li zamjerku na jacinu (gain) snimka, - ako je problematican a moze se spasiti sta bi ste uradili u obradi, - da li ovakav snimak popravljati sa Antares Mic Modelerom i nekim automatskim Pitch Modelerom kao Antares Autotune DX, - uvijek sam imao problema sa vokalom jer je veoma jak u srednjacima, tako da, kada sam god snimao pratece vokale, koliko god da ga skinu u konacnici se opet isticao vise od ostalih pratecih vokala. Sta raditi? Pozdrav i hvala za odgovore na pitanja. ![]() p.s. Ako neko ima istu opremu za snimanje vokala kao ja ako nije problem da mi kaze koje koristite omjere input / output na Tube-u. edit : puRe mi je upravo javio novi link i on je naveden gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Evo sta dobih kad sam kliknuo na link :
"Document Not Found Sorry, but the document you requested was not found. Make sure you entered the document request correctly, and try again." Probao par puta. Jel to samo kod mene ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
edit : htio sam obrisati ovaj post jer je suvisan nakon postavljanja linka, ali nije bilo krstica : samo quote i edit. :oops:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Dakle, evo link za cujni dio onog sto sam vas molio u ovoj temi. Molim procitajte prvi post pa mi odgovorite.
Hvala. http://www.streamload.com/purator003/cipela/ (File ima naziv UzorakPitanjeRumski_I.wav). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Ima li ko da bi odgovorio na ovo? Please!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Preslusao sam parcence vocala koje si uploadovao. Mislim da je gain zaista malo jaci. Da si malo jace grunuo u mic, verovatno bi imao cistu distorziju. Ja licno volim veliki gain, ali nemojmo preterivati. Znaci... Pevas najglasniji deo pesme, das gain do distorzije, stim sto naravno nesme da distorzira vec mora da se cuje zdravo, podesis out i to je to... E sad... posle dovedes malo pikove u red, uradis low cut na glasu (do te mere da ne menja boju glasa, ali da skine one sitne satanisticke
![]() Ukratko bi trebalo da bude to to... Sad... moze i ne mora, sve zavisi sta zelis... o produciranju glasa smo vec pricali pa prosetaj po forumu... ![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
U principu, nije lose snimljeno, ali zvuci previse prazno, tj. sirovo i imas neki nebulozni sub koji se od 10hz spusta nadole do 40hz...
meni se ne dopada, premalo detalja.. a kako da ga obradis, udri neku lampu, farbaj da dobijes na detaljima. ne zvuci lose, ali kad ga bacis u mix, mislim da ce biti prazan i previse sirov. Okupaj ga i sa nekim reverbom... p.s. vokal i treba da bude u "srednjacima" ![]() eto toliko ali mislim: dobar dan, za dobar dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
Namjerno sam poslao potpuno suh i sirov snimak koji treba doradjivati. Sniman je na lampicu. Sada ide skidanje tiih subova, shuma, pa ondak ostalo. Ne znam kako vi, ali mene su uvijek snimali nasuho a kasnije obradjivali signal. Jedino kad su bili nesigurni vokali snimali su ih pod reverbom i ostalim, sta ja znam cim posto su sve bili analognjaci. ![]() Kad sam kazao srednjaci, onda sam mislio na farbu mog vokala. Npr. kada sam snimao pratece vokale za jedan album, snimalo nas troje istovremeno. Odmakne me tonac jednom, pa jos jednom, pa jos jednom. I tako, ja snimao prateci sa skoro metar ipo, a oni normalno. Opet na snimku moj glas cist ko suza i istice se radi take varbe. Bolje da sam bio lead vokal. :oops: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Nije lo?a boja glasa, ali primecuje se da glas donekle "luta", tj. nije sasvim u skali. Trebao bi obavezno konsultovati Antares Autotune (ili ne?to sli?no) pa onda uvidi? gdje ide ona "crvena", lijevo ili desno od nule... onda poku?a? da ru?no popravi? na nekom pitchu (ja za to koristim S.Forgeov pitch).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Evo i mog amaterskog misljenja. Meni se ne cini da si preterao sa gain-om. Ako ne distorzira ( i ako to nije zeljeni efekat ) mislim da je OK , e sad neka me isprave i obrazloze ako nije tako, posto nisam strucnjak a ni siguran u ovo sto kazem. Odpevano je vise nasalno tako da ti se cini da ima vise "srednjih" mada ja u to ne bih ulazio jer treba cuti kako to lezi u pesmi. Po meni , bitno je samo da ga cisto snimis ( sto rekose vec ranije ) i da signal nije preslab , ostalo se radi mixu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Optimalna jacina sirovog usnimka? | cucko | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 16-08-2007 04:33 PM |
nekoliko pitanja u vezi slushalica | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-05-2004 01:20 AM |