Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2011, 02:10 PM   #1
shashko
Member

Default Re: Pojacalo za NS10

Da rezimirem

Koje bi po tebi, boggy, bilo best buy pojacalo sto se tice cene i kvaliteta, kapiram da je to Bozo, a jel ima joos neki?
shashko is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 05:27 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by shashko View Post
Da rezimirem

Koje bi po tebi, boggy, bilo best buy pojacalo sto se tice cene i kvaliteta, kapiram da je to Bozo, a jel ima joos neki?
BoZo je "best buy" zbog garancije (1god) i servisa, za ove nase prostore.

Inace bilo koje pojacalo sa Hypex UCD modulima i ORIGINALNIM (Hypex) TRANSFORMATOROM (ili barem pazljivo i strucno dizajniranim a motanim ovde po narudzbi, a ne standardni Trafco ili slicno) ce raditi posao odlicno. Tesko se moze uociti razlika izmedju Bryston 4B SST i dual mono block UCD400(pod uslovom da je transformator bas odgovarajuci, ne samo po snazi i naponu na sekundarima)

To sam pitao (pre dosta godina) vlasnika Hypexa, pre nego sto sam uvezao module, pa smo to probali (blind test) i govorio je potpunu istinu.
Prema tome... ako je recimo Bryston 4BSST 4kEUR, a (nekada) "crveni" BoZo 1500EUR, onda je to povoljnije po nekom mom shvatanju, pogotovo sto ne moras slati pojacalo u kanadu na servis, nego ti je servis u srbiji. Ako ti je 1500EUR puno, za 750EUR imas manji BoZo (koji odlicno radi na NS10), koji nije dual mono block, nego je singl napajanje za oba kanala i on kosta upola te cene.... tako da je to jos povoljnije.

Sto se tice ostalih pojacala nismo imali srece da pronadjemo ista sto pristojno svira a kosta manje od toga (bez virtuelnih "maramica" preko tweetera, "paucine" na visokima, "djubreta" na mid/high, lenji bassovi itd), probali smo ih stvarno dosta sto nasih sto tudjih...... takodje do sada nisam primetio da se ista pojavilo na svetskom trzistu da bi bilo jeftinije a bolje od ovoga....ili barem isto toliko dobro.
Tako da je to na putu da postane tzv. "industrijski standard"...

Pre svega, da budem jasniji, mi konstruisemo zvucnike, a pojacala nam trebaju da bi nam zvucnici dobro svirali, nikada nismo imali ambicije da se bavimo pojacalima, nego nas je muka naterala (ista ova o kojoj diskutujemo)

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 28-11-2011 at 10:38 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 06:36 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

NS10 i zuti BoZo i kod mene - radi koma !!!
Sto bi rekli Englezi: "It's a no-brainer" !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 08:46 PM   #4
quake2
Banned

Ajd kada smo vec kod zutaca da dobijem odmah info iz prve ruke da ne bih sad ponovo cackao po opremi koju sam taman uvezao i smestio kako mi odgovara.Jel moze od dva zutaca,koliko ih imam,dva mono bloka bez nekih specijalnih "intervencija"?
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 09:43 PM   #5
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Ajd kada smo vec kod zutaca da dobijem odmah info iz prve ruke da ne bih sad ponovo cackao po opremi koju sam taman uvezao i smestio kako mi odgovara.Jel moze od dva zutaca,koliko ih imam,dva mono bloka bez nekih specijalnih "intervencija"?
Moze dva mono bloka bez ikakvih intervencija, levi kanal uzmes od jednog a desni od drugog... preostali kanali ionako vuku neku malu struju koja se moze zanemariti.

Druga mogucnost je da se uz moju intervenciju naprave od njih mono blokovi u "bridge" modu za zvucnike koji pouzdano imaju visoku impedansu (Tannoy), te se moze dobiti veca snaga iz svakog ponaosob, ali je vazno da impedansa bude osam oma bez lokalnih ekskurzija do 4 ili manje... posto je tada svaki modul opterecen sa polovinom impedanse, a zastita se ukljucuje na 1 ohm.

To sam vec jednom radio za DMT15 sa par "crvenih" (2x400W) pojacala... to je bilo BAS GLASNO!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 28-11-2011 at 10:50 PM.
Old 29-11-2011, 01:18 AM   #6
quake2
Banned

Zanimao me bridge,ali na zalost 4 oma su kutije koje bih gurnuo.Nisam siguran da ce mi ikada trebati toliko snage,ali eto.....mislio sam da ne bi bilo lose probati.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2011, 04:24 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

mene zanima, čitajući onaj tekst o ns10 i njihovom korektnom kašnjenju frekvencija međusobno, gde u toj baladi stoje ovi transition line speakeri? Kažu u tekstu da bass reflex kutije imaju najlošije tajminge, a kompresione, jelte, najbolje.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2011, 07:33 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Zanimao me bridge,ali na zalost 4 oma su kutije koje bih gurnuo.Nisam siguran da ce mi ikada trebati toliko snage,ali eto.....mislio sam da ne bi bilo lose probati.Pozzzz
Za 4 oma su kanali, kakvi su sada, odlicni (i po pitanju snage i po pitanju neosetljivosti na promene impedanse), bridge bi samo izazvao mogucnost da povremeno proradi zastita... cak i na srednjim nivoima. Inace, za zvucnike koji imaju osam oma impedansu, A1802 u bridged mode moze da razvije maksimalno 360W.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
mene zanima, čitajući onaj tekst o ns10 i njihovom korektnom kašnjenju frekvencija međusobno, gde u toj baladi stoje ovi transition line speakeri? Kažu u tekstu da bass reflex kutije imaju najlošije tajminge, a kompresione, jelte, najbolje.
Mislis na Transmission Line konstrukciju? To je ported konstrukcija, sve su boljke iste kao kod bass reflex, osim sto su zacinjene dodatnim pojavama karakteristicnim samo za TL.
Obe su konstrukcije nastale da bi se izvuklo sto vise bassa iz drajvera za iste pare. Tako da je tu odnos (bass)/(utrosen_novac) najveci.
SM-3 u Gusteru je kompresioni trosistemski dizajn...

Last edited by boggy; 29-11-2011 at 09:25 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules