|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da rezimirem
![]() Koje bi po tebi, boggy, bilo best buy pojacalo sto se tice cene i kvaliteta, kapiram da je to Bozo, a jel ima joos neki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Inace bilo koje pojacalo sa Hypex UCD modulima i ORIGINALNIM (Hypex) TRANSFORMATOROM (ili barem pazljivo i strucno dizajniranim a motanim ovde po narudzbi, a ne standardni Trafco ili slicno) ce raditi posao odlicno. Tesko se moze uociti razlika izmedju Bryston 4B SST i dual mono block UCD400(pod uslovom da je transformator bas odgovarajuci, ne samo po snazi i naponu na sekundarima) To sam pitao (pre dosta godina) vlasnika Hypexa, pre nego sto sam uvezao module, pa smo to probali (blind test) i govorio je potpunu istinu. Prema tome... ako je recimo Bryston 4BSST 4kEUR, a (nekada) "crveni" BoZo 1500EUR, onda je to povoljnije po nekom mom shvatanju, pogotovo sto ne moras slati pojacalo u kanadu na servis, nego ti je servis u srbiji. Ako ti je 1500EUR puno, za 750EUR imas manji BoZo (koji odlicno radi na NS10), koji nije dual mono block, nego je singl napajanje za oba kanala i on kosta upola te cene.... tako da je to jos povoljnije. Sto se tice ostalih pojacala nismo imali srece da pronadjemo ista sto pristojno svira a kosta manje od toga (bez virtuelnih "maramica" preko tweetera, "paucine" na visokima, "djubreta" na mid/high, lenji bassovi itd), probali smo ih stvarno dosta sto nasih sto tudjih...... takodje do sada nisam primetio da se ista pojavilo na svetskom trzistu da bi bilo jeftinije a bolje od ovoga....ili barem isto toliko dobro. Tako da je to na putu da postane tzv. "industrijski standard"... Pre svega, da budem jasniji, mi konstruisemo zvucnike, a pojacala nam trebaju da bi nam zvucnici dobro svirali, nikada nismo imali ambicije da se bavimo pojacalima, nego nas je muka naterala (ista ova o kojoj diskutujemo)
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 28-11-2011 at 10:38 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
NS10 i zuti BoZo i kod mene - radi koma !!!
Sto bi rekli Englezi: "It's a no-brainer" !
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Ajd kada smo vec kod zutaca
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Druga mogucnost je da se uz moju intervenciju naprave od njih mono blokovi u "bridge" modu za zvucnike koji pouzdano imaju visoku impedansu (Tannoy), te se moze dobiti veca snaga iz svakog ponaosob, ali je vazno da impedansa bude osam oma bez lokalnih ekskurzija do 4 ili manje... posto je tada svaki modul opterecen sa polovinom impedanse, a zastita se ukljucuje na 1 ohm. To sam vec jednom radio za DMT15 sa par "crvenih" (2x400W) pojacala... to je bilo BAS GLASNO! ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 28-11-2011 at 10:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Zanimao me bridge,ali na zalost 4 oma su kutije koje bih gurnuo.Nisam siguran da ce mi ikada trebati toliko snage,ali eto.....mislio sam da ne bi bilo lose probati
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
mene zanima, čitajući onaj tekst o ns10 i njihovom korektnom kašnjenju frekvencija međusobno, gde u toj baladi stoje ovi transition line speakeri? Kažu u tekstu da bass reflex kutije imaju najlošije tajminge, a kompresione, jelte, najbolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Obe su konstrukcije nastale da bi se izvuklo sto vise bassa iz drajvera za iste pare. Tako da je tu odnos (bass)/(utrosen_novac) najveci. SM-3 u Gusteru je kompresioni trosistemski dizajn...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 29-11-2011 at 09:25 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |
Yamaha NS10 | Boskovic | Monitoring | 17 | 27-02-2004 12:03 AM |