Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-10-2011, 12:11 AM   #1
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: boja organa za KORG TR

Combi može imati max. 8 zvukova. Drawbar se sastoji od 9 sinusa.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 10:20 AM   #2
tukoje
Member

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Combi mo?e imati max. 8 zvukova. Drawbar se sastoji od 9 sinusa.
Ali svaki program mo?e da ima po dva multisempla. Jedino je nezgodno pri mixu barova. Oni koji se nalaze u istom programu mogu da se reguli?u potenciometrima, ali ne memori?e njihov polo?aj. Ili tako, ili da sa?uva posebne programe sa sinusima za razli?ite setupove (ili da kupi recimo PC3 ).
Matroda, mo?da neko mo?e da ti semplira zvuk ako ima taj sint. Samo jo? da skontamo koja je to klavijatura.
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 11:20 AM   #3
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Naravno da može sa dva multisempla, samo sam rekao da teško da će tim putem dobiti simulaciju drawbara.

Kad već ima TR, sempling mu dodje najjednostavniji i najbrži način. Ima 64mb, mada koliko se sećam, ima Triton i neke pristojne ROM zvukove u tom segmentu, samo ne znam da li se baš uklapa u željeni karakter.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 01:30 PM   #4
matroda
Junior Member

ma probavo sam svasta..cak sam skinuo i par organ VST-ija ..tipa native instruments b4 II, linplug organ3, ali nikako da pronadem nesto slicno..makar ko ima korg tr, ima boja: Dark Jazz Organ..to sam malo doradio dobio sam nesto slicno al ni blizu...tu svira live http://www.youtube.com/watch?v=WAjQEZOwqTM (2:05) ali nije to taj sound...
matroda is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 04:04 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by matroda View Post
ma probavo sam svasta..cak sam skinuo i par organ VST-ija ..tipa native instruments b4 II, linplug organ3, ali nikako da pronadem nesto slicno..makar ko ima korg tr, ima boja: Dark Jazz Organ..to sam malo doradio dobio sam nesto slicno al ni blizu...tu svira live http://www.youtube.com/watch?v=WAjQEZOwqTM (2:05) ali nije to taj sound...
Istini za volju, ni na tom snimku nije ba? neki "sound da se smrzne?", vi?e je do manira sviranja. Ako odsvira? to u tom maniru (vi?eglasna glisanda, rumble celom ?akom po klavijaturi, LFO itd.) sa nekim zvukom koji je koliko toliko sličan ne verujem da će ba? doći do nekog velikog revolta u publici zbog "neautentičnosti zvuka".

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules