|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Steve Wozniak, Bill Atkinson, Jef Raskin, Jonathan Ive ... tebi ta imena sigurno ne?to znače. Za ovog prvog je gomila ljudi čula juče, za ostale verovatno nije čula nikad. A svako je na svoj način jako va?an za dana?nju percepciju Apple Inc. kao "inovativne firme". Makar onoliko koliko je Ferdinand Porsche va?an za postojanje dana?njeg Volkswagena, iako je lično Darth Vader bio inicijator brenda. Malo mi (mnogo) ide na ?ivce to veličanje menad?era i progla?avanje istih za vizionare. Valjda zato ?to sam odrastao u vreme kad je Mikelanđelo va?io za autora tavanice Sikstinske kapele, a papa Julije II samo za naručioca posla. I izgleda da nisam jedini - mnogi odu u Vatikan i retko ko ka?e "kakav vizionar je bio ovaj Julije II". Pozdrav, Vasa
![]() |
#42 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Od microsofta uspevam da zapamtim samo "izum" service pack-a... kao, ajde... znacajnog... ![]() ![]() Nemam ni tastaturu.... ali hej!... Imam misa! ![]() ![]()
![]() |
#43 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
#44 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Poenta i jeste u menadzmentu. Mozemo to i ovako da posmatramo: - Zasto Nokia nije prva napravila nesto nalik iPhone-u? - Da li je mozda tehnicki i tehnoloski inferiorna u odnosu na Apple? - Nema dovoljno strucnih inzenjera i dizajnera? - Nema dovoljno para za razvoj? Nista od toga... upravo je menadzment podbacio... zato su i menjali direktore pre nekog vremena.
![]() |
#45 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Posmatraj to kao vlasnike sale za koncerte, kompozitore i muzicare... pa se jos nekad pomesaju i babe i zabe... kod nekih ljudi... sto nije nemoguce... ukljucujuci i marketing, odrzavanje, itd... Vizija je ipak nesto deseto... ljudi to imaju ili nemaju... nema skole za to.
![]() |
#46 |
VIP Member
|
![]()
To je činjenično stanje, i ja ni jednom rečju nisam rekao da nije tako. Upravo to je i dovelo celu ovu našu zapadnjačku civilizaciju do tačke na kojoj se nalazi.
Apropo Nokie: video sam kako je Nokia svojevremeno preuzela tron nekadašnjem Ericssonu, videću i kako neko sledeći preuzima tron Apple-u. Svejedno je da li će to biti Samsung, LG, HTC ili neko četvrti. To su normalne stvari u biznisu. Ne pričamo o tome. Izvinjavam se - ja ne pričam o tome. Ne pričam ni o Apple-u. Pričam o pojedincu Stevenu Paulu Jobsu i njegovoj sujeti nahranjenoj idolatrijom konzumenata odanih brendu koji nije ni stvorio ni unapredio sam. U nedostatku boljeg poređenja reći ću da mi je jedan Josip Broz Tito bio dovoljan u životu. Pozdrav, Vasa P.S. Kao što Westinghouse nije koncipirao Teslinu viziju naizmeničnih struja tako ni SJ nije koncipirao Raskinovu viziju "user friendly računara". Ali je imao ideju kako da proda tu Raskinovu viziju.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-10-2011 at 08:37 PM. Reason: četvrti |
![]() |
![]() |
#47 |
Pro Member
|
![]()
Razvoj o kojem ti Boggy priča?, po meni, diskutabilna je stavka. Na nivou procesorske snage, protoka bajtova ili načina obrade digitalne informacije, Apple nije napravio apsolutno NI?TA epohalno. Njihova se filozofija poslovanja oslanja na psiholo?kom modeliranju tr?i?ta, tačnije na proceni hedonističkih nazora dru?tva uop?te. A to je, ?to ka?e Awacs, čist pop (pritom ne mislim na sve?teno lice, nego pravac u kulturi). Usput, potencirati na Njemu, dakle jednom (bilo kom) čoveku kao (do)nosiocu globalne vizije, zaista, mislim da je poprilično naivno u ova vremena. Autori postoje samo kao probrani glasnogovornici, u ovom slučaju, a kako već napisah, dr?avne (globalne) politike. Oni se slikaju, a rade timovi.
#48 | |
Moderator
|
![]() Quote:
. Ljudima to treba sto im je ponudio... nudili su i mnogi drugi u raznim proizvodima svakojake zavrzlame ne bi li bili drugaciji... nemam iPhone, niti bilo koji Appleov uredjaj, niti sam ih ikada imao, ali sam prilicno svestan sta je SJ ucinio ne samo za Apple, te se trudim da budem ipak objektivan. Sto se Tita tice, secam se da (mi) je tada bilo bolje, makar tada nisam razumeo zasto su ljudi plakali kada je umro... Ali to sam samo ja. ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 07-10-2011 at 08:52 PM. |
|
![]() |
![]() |
#49 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
#50 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Covek je uradio sta je uradio... vise nece.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Bon Jovi: Steve Jobs je odgovoran za ubojstvo glazbene industrije | Surfer | Razno | 5 | 17-03-2011 07:32 AM |
Steve Rachmad ,Sae ... | alavuk | Razno | 0 | 11-11-2010 05:35 PM |
Umro Buba | Arthur | Pricaonica | 15 | 30-09-2008 02:12 PM |