Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-09-2011, 10:39 PM   #23
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Revolver Studio, iz temelja

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Naravno...opisacu i slikacu.
Pitao sam te da opises kako nameravas da uradis ESS. Ne trebaju mi slike.
Quote:
Reci mi...kako to da nisi slikao radove u studiju Hamer?
Jesam
Quote:
Bilo bi zanimljivo i korisno videti sta je to tamo odradjeno.

S obzirom da je bio:
1. potpuno nov dizajn,
2. nas originalni pristup, (2006. godina, prvi surround dizajn princip koji moze u malim sobama, za razliku od Massenburgovog resenja),
3. komercijalni projekat (ne "uradi sam"),
4. i da licno pretpostavljam da je po utrosku materijala nedostizan ogromnoj vecini posetilaca foruma, ne vidim ni smisao a ni potrebu da se slike izgradnje objavljuju, cak ni dan-danas.

Pri tom ne shvatam. odakle ti ideja da smo duzni clanovima foruma objavljivati nasa komercijalna resenja, ciji razvoj smo sami finansirali (jer ih NEMA javno objavljenih nigde), ako zelimo da se na forumu otvoreno prica o diy projektima. Gde ti vidis da to dugujemo?

Quote:
Moze barem neko pojasnjenje kada vec slika nema?
Moze, "neko pojasnjenje" imas ovde:
Davidovic Z., Petrovic B.: Acoustical Design of Control Room for Stereo and Multichannel Production and Reproduction - A Novel Approach, 129th AES Convention 2010, San Francisco, CA, USA
Quote:
Objasnjenje tipa...stavljao sam to,pa to,pa to...da bi te ceo forum mogao razumeti,
Hammer je bila implementacija novog principa sredjivanja studija, koja do tada nije primenjivana nigde. Autori tog novog dizajna smo Zorica i ja...
Daleko od toga da sam to odnekud "prepisao" pokupio sa foruma ... pa da vam kazem "stavljao sam to,pa to,pa to"... Ni dan danas, cak i ako sam pozajmio neke principe (koje recimo koristi Phillip Newell), nisam nasao da su ti principi igde javno objavljeni, konkretno i precizno, cak ni u, recimo, Newell-ovim knjigama.
Zatim, to je komercijalni projekat, niko ne iznosi javno detalje koje primenjuje u komercijalnim projektima, na javnim forumima.

Primetio sam da ni vi ne objavljujete pesme pre nego sto se CD pojavi u radnjama, tako ni ja ne objavljujem "neko pojasnjenje" svog dizajna pre nego sto se pojavi "u radnji" ... ne znam zasto bi?

Stvarno je licemerno traziti od mene nesto sto ni u najgorem ludiliu, ne bi ni sam uradio (kada bi se ticalo tvoje egzistencije, naravno)....

Quote:
tako cu i ja da objasnim ovo sto me pitas...u cilju konstruktivnosti ovde.
Konstruktivnost!?

Ako mislis da je to sto treba da objasnis (kako ces da uradis) isuvise vredno da bi javno objavljivao, sasvim cu te razumeti, nisam ti to trazio, nisam ti trazio da objavis javno na nekakvom forumu informacije koje si platio Andrew Parry-ju, ovom prilikom ti se izvinjavam sto sam uopste trazio. Ili jos gore, ponajmanje sam ti trazio da mi "otkrijes" precizne (jel to konstruktivnost!?) detalje u principima po kojima ti radis nesto bolje od drugih,te je to inace razlog zasto tebe klijenti angazuju a ne druge, a tebi je uslov egzistencije...

Bio sam krajnje dobronameran jer si vec jednom pozvao da komentarisemo, sada te konkretno pitam nesto da objasnis PRE nego sto (mozda) napravis gresku, a ti trazis da ti dam neke druge informacije zauzvrat... koje nemaju veze sa tvojom pricom. Te moje informacije imaju puno vecu vrednost za mene od bilo kog placenog projekta male sobe, i nadam se da se neces ljutiti ako ti ih ne dam, te cu tvoj predlog iskoristiti da se distanciram od ove "diskusije" momentalno.

Srecno i izvini ako sam te sta nepristojno pitao.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 24-09-2011 at 12:36 AM.
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules