|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Stoji sve sto si napisao. Nekako sam navikao da slusam akusticne instrumente i stvarno sam impresioniran kako EW snima klavir koji je sonico izuzetno kompleksan. Sad, kad vec spominjes lazi koje mikrofoni prave, EW bas daju suprotan efekat. Zar nije u tom slucaju dodavanje i oduzimanje laksi posao?
Mada, sa svakim prokletim mic-om je druga prica kad krenes u analizu kakav ti preamp treba... --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439346,18.685748 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
MAO
|
![]()
nije.
Pročitaj ponovo šta sam gore pisao, prvenstveno o organskoj prirodi zvuka. Il pitaj profesore, kad ih već plaćaš :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Pitacu kad se vratim sa raspusta. A i probacu ako Bog da. Ionako sam "bogat i dokon"...
--- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.427732,18.769995 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Mozes li da mi pojasnis ovo? Mislim da znam na sta mislis ali zelim da budem siguran.
--- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.427732,18.769995 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
rekoh već da je muzika i produkcija laž sama po sebi. jedan mikrofon koji govori istinu, treba mnogo tući i uvijati da bi ga uklopio, barem u većinu moderne produkcije. I kao što sam takođe već rekao, i oni imaju svoju primenu, ali jako ograničenu, i tiču se uglavnom akustičnih instrumenata u nekim primenama koje ne spadaju u klasične mainstream produkcijske vode.
a što se tvoje dokonosti tiče, to je samo bila opaska na tvoj sarkazam iz prethodne izjave, koji je bio jednako nepotreban i uvredljiv ljudima koji ne veruju toj instituciji i / ili nemaju način da je plate, koliko je i moj odgovor nepotreban, sam po sebi. Čak sam i kontao da ga obrišem, al vidim da je par ljudi još poželelo da kaže šta ima na tu temu, pa bi bilo glupo da SAD brišem. Ako si razuman mladić, a pamtim te takvog, skontaćeš gde je bug cele priče, i nećeš to shvatiti lično. btw, pozdravi mi Porto-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Hocu
![]() Nazalost moram to donekle shvatiti licno posto sam time i sam svrstan u grupu "bogatih i dokonih" a nisam ni jedno, a pogotovo to drugo. Nemam nista protiv slobodnog izrazavanja licnog misljenja ali mogli bi da budemo malo ozbiljniji time sto cemo se suzdrzavati od price o temi o kojoj ne znamo bas puno. Nadam se da se slazes. On topic: Sve sto si napisao polazi od zdravog razuma da koristis EQ mikrofona da bi smanjio naknadne zahvate kojima dodajes noise i "prljas" materijal itd. Sve je to tacno ali meni konkretno klavir ili akusticna gitara ne zvuce tako puno i "tacno" kao sto zvuce u kombinaciji EW mic i njihov preamp. Nadam se da cu imati prilike da taj materijal snimim i umiksam pa da demantujem samog sebe ali ne mogu da se otrgnem utiska da je takav materijal sa toliko informacija lakse (tj. prakticnije) editovati za neki kompleksniji miks? --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439427,18.686685 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
MAO
|
![]()
nisam siguran da postoji mnogo ljudi koji su školstvo za zvuk, što domaće što strano, proučavali u istoj meri koliko i ja, tako da definitivno znam, "puno" . Dokon i bogat možda i nisi, al pomalo nadmen definitivno jesi, jer očigledno nisi razumeo o čemu sam ti pisao gore, o tvom prvom postu na tu temu, te i da je moja reakcija prvenstveno uperena toj izjavi, ne ulazeći u tvoju ličnost konkretno. Svakako, imaj na umu da sve ima svoju meru.
što se mikrofona tiče, čini mi se da definitivno taj tip mikrofona i služi upravo snimanju akustičnih instrumenata što vernije, ali ne u namenu kombinovanja u standardnoj pop-rock produkciji. Nemam dovoljno iskustva sa DPA, EW i ostalim,al mi se čini da snimci koji na solo zvuče "savršeno", jako retko prolaze kroz kompleksnije mikseve, ukoliko nije u pitanju klasična i generalno prvenstveno akustična muzika. Tipa, teže ćeš iskombinovati to sa rock set bubnjevima, el gitarama , bassom koji su snimani dinamičkim i nelinearnijim mikfrofonima generalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Ne kontam po cemu si zakljucio da sam nadmen al' ok. Ako si pri nasem upoznavanju mogao da primetis da sam normalan, onda ne znam gde sam to ispao nadmen, osim ako moje insistiranje na konkretnijem odgovoru shvatas kao nadmenost?
Posto i ja nemam iskustva sa materijalom koji je snimljen EW opremom ne mogu da ulazim u dublju raspravu ali mi nikako nema logike da je takav snimak teze umiksati. (Jbg. nismo jos uvek dosli do te lekcije u skoli, mada verujem da cu i to imati prilike da probam s'obzirom sta sam sve za ovo vreme imao prilike da koristim.) Zar nije presudna stvar koja skup mikrofon cini skupim, broj detalja i dinamike koju hvata? Kako je sad to minus? --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439518,18.686574 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
MAO
|
![]()
nadmen je jedino tvoj komentar na temi o Sae, no to ti je ipak teško da skontaš.
Što se mikrofona tiče, i tu mi je već teže da ti detaljnije objasnim o čemu se radi. To ćeš ipak pre svega praksom i sopstvenim razmišljanjem morati da skontaš. Za početak se zapitaj zašto u gomili skupih studija i dalje obitavaju sm57 i md421, kao i d112, zašto je majkl džekson, eddie wedder i mnogi drugi snimali vokale na SM7 pored živih nojmana i gomile outboarda koja bi im omogućila,kako se tebi čini,laku manipulaciju i veću slobodu. Ako to uspeš da skontaš, na putu si razumevanja magije i iluzije kojim se produkcija moderne muzike zapravo bavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon | Korg78 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 04-02-2011 08:02 PM |
mikrofon | grada27 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-01-2011 10:27 PM |
mikrofon za ? i ć | Komplex | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 05-02-2010 11:00 AM |