|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
kondenzatorski mikrofon >>(XLR kabl)>> MILLENIUM PP2B >>(XLR kabl)>> MICROPHONE IN na klavijaturi. Ako hoće? da snima? DVA kondenzatorska (ili kakva god) mikrofona treba ti "pravo" dvokanalno mikrofonsko pretpojačalo, npr. http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=2918 Povezuje se na sledeći način: Mikrofon(i) >>(XLR kabl)>> Audio Buddy >>(TS>RCA kabl)>> AUX IN na klavijaturi. Nadam se da je sad malo jasnije ![]() Pozdrav, Vasa Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
a jeste se napisali dok sam ja kavu popio
![]() Ma nisam napravio lapsus ![]() za spojit dva mikrofona sa ovom klavijaturom ...... varijanta A: koristiš jedan mikrofon preko njegovog preampa a drugi spojiš preko vanjskog preampa u AUX input... malo nezgodno jer bi morao MONO output od preampa splitat na dva RCA konektora da bi dobio "stereo" signal varijanta B: koristiš dva vanjska peampa (kao ovaj Audio Buddy) i svakog spojiš na po jedan AUX ulaz. Obrati pozornost da če ti u tom slučaju jedan mikrofon biti paniran skroz lijevo a drugi skroz desno, jer je riječ o STEREO AUX ulazu. mogao bi napravit nekakvo pasivno sabiranje, pa onda kao u varijanti A napravit nekakav kvazi streo, ali nisam baš siguran jeli to najpametnije rješenje... Varijanta C: koristiš neki mali mikserčić koji ima preampove na sebi i njegov master out spojiš na AUX in od klavijature to mi ovako, na prvu pada na pamet...
It's only vintage if it works. Other wise it's just old crap. Last edited by ELEKTROIVO; 26-06-2011 at 04:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
IMPORTANT: By default, the Aux inputs and the built-in ProKeys Sono sounds blend with the Instrument and Microphone inputs before their signals are sent to a connected computer via USB. If the Aux inputs or any of the built-in voices are used simultaneously with the Instrument and Microphone inputs, the resulting recording will be a mix of the various signals. It is not possible to separate these blended signals after a recording has been made. If you want to edit or mix the Piano, Microphone, Instrument or Aux inputs after the recording has been made, then you will need to make a recording of each of these sound sources one at a time and on separate tracks. Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Sad smo Gilletteu totalno ukovrdžali mozak ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
stvarno.... moj grijeh... mislim o kondenzatorskom mikrofonu i napišem dinamički... ajde... dogodi se i pametnijima od mene
![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
e, pa evo ovako stvari stoje:
sa ovom klavijaturom sam se, malo po malo, navikao. Koristim razne neke softvere (Mixcraft5, Audacity, Kontakt 4, ranije i Cubase 5) i sve to manje vi?e fino radi. Gitaru ubodem u ulaz za Instrument i rezultati su takođe (za moje potrebe) sasvim ok. Ostaje da nabavim monitore (nekako mi je izbor, zbog veličine prostorije a i glasnoće, pao na Adam A3X ili A5x. Čekam da se Artist preseli, pa da čujem kako zvuče. Ne znam mnogo o monitorima..kapiram da iskusniji uvek nađu neke mane (čitao sam neke postove na tu temu) ali, moje su ambicije mnogo manje. Volim ribonce i nadam se da će biti dobri za akustičnu gitaru, klavirić i tako to..U sobi gde gradim svoj skromni DAW, neću odvrtati mnogo glasno pa verujem da neću ni da osetim neke veliek devijacije u zvuku. Na sve to bih da imam i jedan (ili par) mikrofona (jedan za glas i drugi za gitaru). Sve je vi?e hobi i sve jo? uvek učim, tako da računam - ako sve pove?em da uop?te radi - biću super zadovoljan. Samo eto, ne bih voleo da kupim ne?to ?to neće moći da radi, jer se ne razumem u te ulaze, izlaze i uop?te u deo koji se tiče elktrike (ja sam pre svega muzikant ![]() Vidim da ima i nekih USB - mikrofona, pa sad..mo?da ni to ne treba izbegavati? (mada, na youtubu sam video da mi se ipak navi?e dopada zvuk tamo gde je snimano sa kondenzatorskim mikrofonima (mislim da su neki Rode NT5) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
Shvatam te da zelis samo onako amaterski da se zezuckas i pomalo ucis, ali ako na primer uzmes te Adame (koji nisu uopste losi u hi-mid podrucju) taj USB mikrofon ce ti SIGURNO zvucati kao pokvaren! Gotovo sam siguran...Znaci nisu nijanse u pitanju.
Ja bih nasao neki jevtiniji miksercic sa fantom napajanjem (imas vrlo jevtine male miksercice, sa ugradjenim fantomom i mic preampom) i neki npr Behringer b-5 mikrofon (50-60e) - opet jevtinija varijanta i da te bog vidi! Evo moj predlog: Mikser: Behringer XENYX 802 ![]() Mikrofon: Behringer B-5 ![]() Neki se nece sloziti jer je u pitanju Behringer, ali za te pare, ja mislim da bolje nema... Glavne izlaze iz miksera povezes na te AUXe i ne treba ti nista vise. Za pocetak je dovoljno. Kasnije mozes da usavrsavas opremu, kako budes usavrsavao znanje, ako uopste zelis dalje da se bavis ovime...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-06-2011 at 07:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. @Gilette: smisli koliko para ti nije te?ko da izdvoji?, kupi neko dvokanalno pretpojačalo, dva jeftina mikrofona i kablove za sve pare i počni da snima? muziku.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori | Korg78 | Monitoring | 107 | 19-04-2013 07:49 AM |
ova situacija.. | Gillette | Monitoring | 7 | 07-04-2011 12:01 AM |
Kakva je situacija sa klubskom scenom u Beogradu? | Eeva_r&b | Razno | 5 | 27-10-2010 01:23 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |