|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
[quote=XFactor;271210]Pozdrav svima!
Cesto pratim ovaj forum, moze se dosta ''naucit'' i saznat. Uglavnom, pitanja su dosta opsirna, pa nisam znao u koju bio podsekciju to sve svrstao pa sam se odlucio za ovu. Nedavno, ja i prijatelj smo odlucili ulozit novac u opremu. Do sad smo sve radili sa plug-inovima, mixeve, itd....dakle sve ITB. Ali uvijek u finalnoj verziji pjesme nesto fali u tom zvuku, neke topline, dakle tok analognog zvuka. Vama ce sad vjerojatno ova pitanja zvucat smijesno, ali eto, moram od nekud pocet. Samo da kazem, produciramo house i trance glazbu....i sad zelimo snimat vokale....pa tu pocinju problemi. Sad imamo M-Audio Audiophile 192 audio interface kojeg mislimo zamijenit sa RME Fireface 800. Trebali vjerojatno nekakav mixer, analogni, mali....da li se isplati kupit nesto tipa SSL X-Desk ili Neve 8816 (iako mi nije jasan princip na kojem ovaj ''summing'' mixer radi? Pa ako netko moze objasnit, bilo bi mi drago)? ------------------------------------------------- Pozdrav Xf) ![]() Imam utisak da je drustvo ovde zaboravilo o cemu se radi... ![]() M-Audio Audiophile 192 ima odlican, pun zvuk i ako imas pristojan mikrofon, dobro pretpojacalo i ok sinthove... naravno i dobre zvucnike preko kojih slusas... MORAO bi imati odlican ton. Naravno, ako muzika valja.... Kada snimas mikrofonom, probaj ih vise na istom izvoru zvuka, neki ce biti pravi. Sledeca stvar, nadji sweet point, mesto i ugao mikrofona gde instrument ili glas najbolje zvuci i tako snimaj. To radi sa slusalicama dok okreces mikrofone.. Snimaj i probe, nekada ispadnu bolje od regularnog snimanja na "idemo..." Ako pravis preguste aranzmane ili je pesma prearanzirana, cesto se izgubi poenta, preslusaj demo ili ranije faze snimanja... ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Oprema za studio | TOSHO | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 38 | 26-05-2009 12:50 AM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
Zvuk u kolima | idekius | Razno | 41 | 01-08-2008 12:57 AM |
Zvuk na terasi... | pincium | Computer Hardware | 1 | 18-05-2008 03:58 PM |
Zvuk... | kVu | Promocija radova | 6 | 11-03-2004 08:18 PM |