|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Super nam je civilizacijski trenutak: kupi? auto koji mo?e da ide ~180 kmh, a ne sme? da ga vozi? br?e od 120. Kupi? konvertore koji realno trpe 120dB dinamike, a radi? u margini koja je manja nego pre 30 godina. Overkill kao civilizacijski trend. I jok, nemam ni?ta protiv nego mi je zabavno ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To je tehnički problem i nema svrhe nabrajati koliki su tira?i takvih albuma. Ko voli RHCP kupiće album bez obzira na sve (ja ih ne volim i neću kupiti). Evo i nekoliko primera pesama koje produkcijski bolje zvuče od bilo čega snimljenog sa bum tras kompresijom: David Bowie: Lady Grinning Soul Donna Summer: I Remember Yesterday Abba: Chiguitita Crosby, Stills, Nash & Young: Carry On Azra: Filigranski pločnici The Doors: Indian Summer Elvis Presley: Good Luck Charm Haustor: Bi mogo da mogu Sade: Hang On To Your Love The Rolling Stones: Fool To Cry Talking Heads: Road To Nowhere Johnny Cash: Hurt Rufus Wainwright: Hallelujah Tom Waits:Yesterday Is Here Svaka od ovih pesama mo?e da se slu?a pojačano, tako da pikovi koji treba da budu glasni (makar to bio i udarac zvečkama), kao i nagla?eni glasniji delovi (refreni, itd), mogu zaista lepo da se čuju. Kad je već pomenut album Modern Times, zaista me čudi da je tako urađen, jer sam čitao intervju u kojem Dilan jasno ka?e da mu se nimalo ne sviđa to pojačavanje i da zahteva da se mastering radi normalno... Mo?da je do tog zaključka do?ao tek posle Modern Times, ne znam od kog je datuma intervju.
![]() |
Tags |
loudnes war |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama??? | dejankuki | Audio Produkcija - Tehnike | 27 | 13-03-2009 07:11 PM |